Görüş Bildir
Haberler
TV
Game Of Thrones'un Tarihteki 7 Paralel Hikayesi

Game Of Thrones'un Tarihteki 7 Paralel Hikayesi

Cosmic Latte
12.05.2014 - 02:34

Kral Joffrey ve Lancaster'lı Edward

Kral Joffrey ve Lancaster'lı Edward

Lancaster'lı Edward, VI. Henry'nin ve Anjou'lu Margaret'ın oğludur,aynı zamanda tıpkı Joffrey gibi gayrimeşru çocuk olduğu konuşulmaktadır. Edward da tıpkı Joffrey gibi deli,kötü huylu ve düşmancıl tavırlara sahipti. Milan elçisi bir kere Edward hakkında 'Bu çocuk, 13 yaşında olmasına rağmen, sadece kafa koparmaktan ve savaş çıkarmaktan bahsediyor, sanki her şey ona bağlıymış ve avucunun içindeymişçesine.' demiştir. Aynı zamanda hikaye tatmin edici bir sonla bitiyor, Edward, York'lu IV.Edward tarafından tokatlandıktan sonra bıçaklanarak öldürülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Theon Greyjoy ve George Plantagenet - Clarence'ın I.Dükü

Theon Greyjoy ve George Plantagenet - Clarence'ın I.Dükü

Theon Winterfell'de Eddard Stark'ın vesayeti altında, Robb Stark'ın üvey kardeşi maiyetinde büyüdü.Beş Krallık savaşı başladığında, Theon,Robb'un en güvenilir adamlarından biriydi.Ta ki Robb,Theon'u babası Balon Greyjoy'la buluşmaya gönderene kadar. Theon Robb'a arkasını döndü ve Kuzey'i işgal ederek Robb'a ihanet etti.

Theon'un tarihsel ikizi George Plantagenet ise Yorklu IV. Edward'ın kardeşiydi, ve tıpkı Theon gibi savaşlarda York'un bir numaraları savunucularından biri olmuştu.Daha sonra tıpkı Theon gibi George da kardeşine sırtını dönerek saf değiştirdi.Edward savaşı kazandıktan sonra George'u şarap fıçısında boğdurdu. Ki bu Theon'un işkencesine göre oldukça nazik bir ceza olmuş.

Red Faith inancı ve Zoroastrianism

Red Faith inancı ve Zoroastrianism

Game of Thrones'da Stannis, Red Lady Melissandre'ye itaat ederek, Işık Tanrısı R'hllor'un tarikatının izinden gidiyor.R'hllor inancı ise görünüşe bakılırsa İran kökenli Zoroastrianism'le örtüşüyor. Zoroastrianism'de ateş,ruhsal bir kanaldır ve bilgelik buradan gelir.Ve inananları sürekli ateş eşliğinde dua eder. Tıpkı Işık Tanrısı inancındaki gibi Zoroastrianismde de iyi ve kötü arasındaki mükemmel savaş esas alınır,vurgulanır.

Jaime Lannister ve Gottfried Von Berlichingen

Jaime Lannister ve Gottfried Von Berlichingen

Sezon 4'ün premiyerinde, Jaime koparılan eli yerine yeni altın bir el hediye almıştı. Kralkatili gibi Gotz da asil bir ailede doğmuş ve Krala şövalye olarak hizmet etmişti. Savaş esnasında Gotz'un eli kopmuş ve Gotz protez demir bir el bularak savaşa devam etmişti. Gotz'un en bilinen sözlerinden biri ise 'Kıçımı yalayabilirler.' olmuştur, ki bu da Jaime'nin sarkastikliğine yaklaşabilir.

Lyanna Stark ve Lucretia

Lyanna Stark ve Lucretia

Lyanna Stark,Eddard Stark'ın kızkardeşi ve Robert Baratheon'un ölümsüz aşkıydı.Game of Thrones TV şovunda henüz hiç göremesek de, Robert Baratheon'dan dolayı bolca adını duyduk. Lucretia ise Romalı bir figürdür ve tecavüzünden sonra kendini öldürmesi, tıpkı Lyanna'nın Targaryen'ler tarafından kaçırılmasından sonra Robert'ın çıkardığı isyan niteliğinde bir isyan yaratmış, ve devrimle sonuçlanmıştır.

Blackwater Savaşı ve İkinci Arap Konstantinopolis Kuşatması

Blackwater Savaşı ve İkinci Arap Konstantinopolis Kuşatması

Stannis Kral Topraklarını kuşatmaya kalktığında Blackwater Savaşı patlak vermiş, Tyrion'un planları sayesinde bozguna uğramış ve geri çekilmek zorunda kalmıştı. Tyrion'un 'wildfire' adı verilen suda bile yanmaya devam eden kimyasal ateşinin fikri,görünüşe bakılırsa Arapların İstanbul'u kuşattığı zamana dayanıyor.Benzer bir yöntem kullanılmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Red Wedding (Kanlı Düğün) ve Kojiki

Red Wedding (Kanlı Düğün) ve Kojiki

Game of Thrones tarihindeki en şok edici sahnelerden biri olan Kanlı Düğün hepimizin iyi hatırlayacağı gibi Robb,Catelyn ve Robb'un eşinin ölümüyle sonuçlanmıştı.Bu düğün, antik bir Japon geleneğini başlatan İmparator Jimmu'nun düşmanlarından kurtulmak için en kısa yoldan ziyafetler verip, ziyafet sonunda onları öldürmesini hatırlatıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
11
3
3
2
1
1