Görüş Bildir
Haberler
Game of Thrones'un 300 Yıl Öncesini Anlatan House Of The Dragon Dizisinin Çekildiği Yerler

Game of Thrones'un 300 Yıl Öncesini Anlatan House Of The Dragon Dizisinin Çekildiği Yerler

Özge Tepe
14.09.2022 - 00:08

House of the Dragon, 21 Ağustos 2022'de yayına girdi. Dizinin çekimlerinin başlayacağına dair fısıltılar 2020'de çıkmıştı ve Game of Thrones meraklıları yayınlanmasını heyecanla bekliyordu. Dizi, fantastik evrenlerde geçse de çekildiği pek çok yer var. Fantastik ama bir o kadar da gerçek dünyasıyla House of the Dragon dizisi, izleyenleri ekrana kilitliyor. Bu içeriğimizde House of the Dragon'un çekildiği yerleri keşfedebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

House of the Dragon Dizisi Hakkında Bilgi

House of the Dragon Dizisi Hakkında Bilgi

House of the Dragon veya Türkçe adı ile Ejderha Hanedanı, George R. R. Martin ve Ryan Condal tarafından HBO için yaratılan Amerikan fantastik drama dizisi. Dizi, Ateş ve Kan isimli kitaba dayanıyor. Ejderhaların Dansı adı verilen iç savașa giden süreci ve bu iç savaşı ele alan dizinin senaryo yazma süreci 2020'de başladı. Oyuncu seçimlerine de aynı yıl başlandı. Nisan 2021'de 10 bölümlük ilk sezon için çekimlere geçildi.

Dizinin oyuncularından bazıları şunlar:

  • Milly Alcock

  • Matt Smith

  • Emma D'Arcy

  • Olivia Cooke

  • Paddy Considine

  • Emily Carey

  • Rhys Ifans

  • Eve Best

  • Sonoya Mizuno

  • Fabien Frankel

House of The Dragon Dizisinin Çekildiği Yerler

House of The Dragon Dizisinin Çekildiği Yerler

House of the Dragon'un çekimleri pek çok yerde yapıldı. Dizinin çekimlerinin yapıldığı yerlerin listesi şu şekilde:

  • Cornwall

  • Derbyshir

  • Surrey

  • Cáceres

  • Trujillo

  • Granada

  • Monsanto

  • Dubrovnik

  • The Dark Hedges

  • Svínafellsjökull

Cornwall - İngiltere

Cornwall - İngiltere

Burası İngiltere'nin güneybatısında yer alıyor. Ortaçağ Avrupa’sından kalma birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapan Cornwall, House of the Dragon çekimlerinin ilk ayağıydı.

Heybetli kaya oluşumlarıyla, bembeyaz kumlarıyla ve atmosferiyle gidenleri içerisine çeken Cornwall, dizide de önemli yer kaplıyor. St.Michael Dağı, Holywell Körfezi ve Penhale Kampı’nda birçok sahne çekilmiş.

Derbyshir - İngiltere

Derbyshir - İngiltere

Derbyshir, kuzey orta bölgede yer alıyor. Burası İngiltere'nin en sevilen bölgelerinden biri. Bozulmamış doğası ve sağlamlığını kaybetmeyen Orta Çağ yapılarıyla Derbyshir, House of the Dragon yapım ekibinin tercih ettiği bir çekim yeri.

Dizinin çekimlerinde buradaki tarihi yerler değil Peak District adındaki doğal park kullanılmış. Parkta yeşilin her tonunu görmek mümkün. Burası birçok ağaç ve bitki türüne ev sahipliği yapması bakımından da son derece önemli ve değerli.

Surrey - İngiltere

Surrey - İngiltere

Dizi çekimleri için İngiltere'de tercih edilen bir diğer durak Surrey. Burası da İngiltere'nin ruhunu derinlemesine yaşatan bir yer. Başkent Londra'nın da bulunduğu Surrey bölgesi, doğallığı ile ön plana çıkıyor. 

Dizinin çekimlerinde bölgedeki Caesar’s Camp denilen kale kalıntılarının bulunduğu nokta kullanılmış. Bu noktada Orta Çağ Avrupası’nda sıkça tertiplenen turnuvaların bir benzeri için set kurulmuş.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cáceres - İspanya

Cáceres - İspanya

Sıradaki çekim durağı Cáceres. İspanya'daki Cáceres, Game of Thrones izleyicilerinin de yakından bildiği bir yer. İspanya, Game of Thrones çekimlerinde sıkça tercih edilmişti.

İspanya’nın Ekstremadura bölgesinde bulunan Cáceres şehri, tarihi alanları ile büyük ilgi çekiyor. Roma, İslam ve Orta Çağ Akdeniz mimarisinden izler taşıyan zengin mimarisi, diziden de anlaşılabiliyor. King’s Landing yani kralın şehri toprakları için bu şehirdeki birçok alan çekimlerde kullanıldı.

Trujillo - İspanya

Trujillo - İspanya

Cáceres şehir merkezine çok yakın olan Trujillo, şehre bağlı bir ilçe. İlçede Endülüs Emevi'lerinden kalma kale ve kalıntılar var. İlçenin birçok binası UNESCO tarafından koruma altına alınmasıyla dikkat çekiyor.

Emevilerden kalma olan kale, Game of the Thrones çekimlerinde de House of the Dragon çekimlerinde de kullanıldı.

Granada - İspanya

Granada - İspanya

El Hamra Sarayına sahip olan Granada, İspanya'nın en önemli yerlerinden biri. Roma, Mağrip ve Kastilya mimarisinin izlerini taşıması yönüyle Granada büyük önem taşıyor. Burası İspanya'nın turistik alanları arasında en sık ziyaret edilenlerden biri.

La Calahorra ilçesinin adı dizi çekimlerinde çok sık kullanıldı. İlçedeki yerel basın, genellikle karanlık çöktükten sonra çekimlerin yapıldığını da ifade etti. Çekimler sırasında yapay patlama seslerinden ve alevlerden faydalanılmış.

Monsanto - Portekiz

Monsanto - Portekiz

Komşusu İspanya'ya benzer şekilde Portekiz de dizi çekimleri için tercih edilen bir yer oldu. Avrupa kıtasının sınırındaki ülke, Orta Çağ Avrupa kültürüne sahip birçok mimari yapıya sahip.

Monsanto, zamanın durduğu bir köy olarak da biliniyor. Tam olarak sağlam olmasa da buradaki kale ziyaret edilebilir durumda. Kayalık ve taşlık bir alana sahip arazisiyle dikkat çeken Monsanto, çekim ekibini biraz zorlasa da birçok özel sahne burada kayda alındı.

Dubrovnik - Hırvatistan

Dubrovnik - Hırvatistan

Burası Game of Thrones çekimlerinden de sıkça tanıdığımız bir yer. DubrovnikHırvatistan’ın dünyaca ünlü Orta Çağ kenti. Şehirde barok mimarinin etkileri net bir şekilde görülebiliyor. Aynı zamanda Rönesans dönemi etkilerine de sahip.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer alan Dubrovnik, Adriyatik Denizi’nin kıyısında olağanüstü güzelliğiyle gidenleri kendine hayran bırakıyor. Dizi çekimlerinden de görebileceğiniz gibi Dubrovnik hem dizinin atmosferi için hem de turistik anlam da son derece önemli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Dark Hedges - İrlanda

The Dark Hedges - İrlanda

Yüzyıllık oldukça yaşlı ağaçlarla çevrili The Dark Hedges, dizinin birçok önemli sahnesine ev sahipliği yapıyor. Soğuk iklimiyle İrlanda'nın en önemli ve sevilen noktaları arasında yer alan The Dark Hedges, Kral Yolu, Castle Ward’e ev sahipliği yapan ve Ak Yürüyenler’in tespit edildiği yer olarak House of the Dragon dizisinde geçiyor.

Fotojenik görünümü, atmosferi ve eşsiz manzarasıyla The Dark Hedges, hem dizinin hayranlarını hem de gidenleri adeta büyülüyor.

Svínafellsjökull - İzlanda

Svínafellsjökull - İzlanda

Svínafellsjökull Buzulu, House of Dragon dünyası için birebir bir yer. İzlanda zaten fantastik bir dizi çekimi için dünya üzerinde kullanılabilecek en iyi yerler arasında. Svínafellsjökull Buzulu da bu noktada önemli bir yere sahip.

Svínafellsjökull Buzulu, hem Game of Thrones hem de House of the Dragon çekimleriyle önem kazandı. Bundan önce de ulaşımının kolay olması sebebiyle dünyanın pek çok yerinden turist ağırlamaktaydı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
7
3
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın