Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray Neyi Doğru Yapıyor?

etiket Galatasaray Neyi Doğru Yapıyor?

Mehmet Ali Deniz
30.04.2023 - 16:47 Son Güncelleme: 01.05.2023 - 09:45

Toplam Kalite Yönetimi

Galatasaray takımının kadrosu Fenerbahçe ve Beşiktaş takımının toplam kalitesinden yüksek. Bu yüzden bu sezon iyi gidiyorlar. Bu bir tesadüf değil, bir şeyleri doğru yapıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu takımın yıllardır iyi yaptığı bir şey var: Sistemin iskeletini kaleden kurmak.

Bu takımın yıllardır iyi yaptığı bir şey var: Sistemin iskeletini kaleden kurmak.

Galatasaray takımı uzun yıllardır süper lig seviyesinin üstünde kalecilere yüksek maaşlar ödeyerek bu kalecileri elinde tutuyor ve iskeleti kaleden kuruyor. Bu durum Taffarel’den başladı, ardından Mondragon, şimdi de Muslera. Bu çok doğru bir strateji çünkü kalite kaleden başlar.

Ardından defans mevkisine çok doğru transferler yaptılar. Stopere Victor Nelsson gibi kaliteli bir ayak ve Abdulkerim gibi Türk statüsünde hızlı bir oyuncu aldılar. Sağ beke de Dubois ve Boey gibi nefesi kuvvetli yıpratıcı oyuncular tercih ettiler. Galatasaray’ın bu sene zorlandığı tek mevki sol bek oldu ama idare etmeyi başarıyorlar.

İleri hatta gelince, Icardi gibi dünya yıldızı bir futbolcu aldılar, yetmedi ardından Zaniolo’yu aldılar ve çok tehlikeli bir hücum hattı yarattılar.

Ligde şöyle bir geriye dönüp bakın. Santraforu kötü bir takım hiç şampiyon olmuş mu? Her şampiyonluğun ardında çok gol atan santraforlar olur. Geçmişte Gomis ve Gomez örneklerinin şampiyonluğa katkılarını hatırlayacaksınız.

Galatasaray takımı etkili oyuncularla oynuyor. Bu çok önemli. Gelin bir etki analizi yapalım:

Santrafordan başlayalım: İcardi etkili mi? Çok etkili, Zaniolo etkili mi? Etkili, Kerem etkili mi? Etkili. Hatta Yunus bile oyuna girdiğinde etki yaratabiliyor. Bu oyuncular her an oyun değiştirebilecek kalitedeler.

Orta sahaya bakalım: Oliviera etkili mi? Şut çeker, ara pası atar, etkili mi? Etkili. Mertens her zaman tehlikeli bir ayak, etkili mi? Etkili. Midtsjö görev adamı, Mata tecrübesiyle takımı itiyor.

Büyük takımların oyuncu listelerini elinize alın ve düşünün. Hangi takımın kadrosundan daha çok çekinirsiniz? Takımlara bir bakın hangi futbolcular gol atar? İcardi atar, Zaniolo atar, Kerem atar, Gomis atar, Oliviera atar, Mertens atar, Mata atar. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı düşünün, kimler atar?

Sonuç: İyi takımları var. Bu takımın toplam kalitesi yüksek. Galatasaray bu işi doğru uyguluyor. Başarıları bunun sonuçlarıdır.

Web

Instagram

Facebook

Twitter

Linkedln

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
4
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erol Kayar

Gördük bu akşam