Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray 3-3 Başakşehir

Galatasaray 3-3 Başakşehir

Enver K.
06.03.2016 - 15:05 Son Güncelleme: 06.03.2016 - 18:02

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Galatasaray, Başakşehir'i konuk etti. Maçın ilk yarısı Başakşehir'in 2-0'lık üstünlüğüyle sona erirken ikinci yarıda adeta gol düellosu yaşandı. 6 gole sahne olan müthiş maç 3-3 beraberlikle bitti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray'ın yeni hocası Orhan Atik, Başakşehir ile 3-3 berabere kaldıkları maçın ardından yayıncı kuruluşa kısa bir açıklama yaptı. 

Atik'in sözleri şu şekilde:

'2-0 geriye düşüp de, buna reaksiyon göstermek her zaman mümkün olabilir. 3. gol gelmeseydi, öne de geçebilirdik. Bu fırsatı yakalayamadık. Hemen maçın başına 1-0 geriye düşmek, 0-0 başlamak gibi değil. Bunlar yaşanabiliyor, reaksiyon göstermek lazım. Devre arasında hep birlikte bir şeyleri değiştirebileceğimizi hissettik. Biz bunu yapabilecek bir ekibe sahibiz. Oyuncularımız direktiflere karşılık verebilecek insan grubundan oluşuyor. Onlara gösterdikleri reaksiyondan dolayı teşekkür ediyorum. Oyunun geride kalan bölümünü de denetlememiz lazım. Sadece görünen kısmı değil, önceki kısmı da bizim için önemli referanslar.'

Avcı: "İlk yarıda 3. golü bulsaydık 5 de olurdu"

Avcı: "İlk yarıda 3. golü bulsaydık 5 de olurdu"

Hakemlerin maçları adil yönetmediğini belirten Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı; 'Oyun planımız, Galatasaray'ın stoperlerini rahat bırakıp orta sahada merkezde baskı yapmaktı. Doğru tepkiler verdik, ilk yarıda bunu iyi uyguladık. 2-0 çok önemliydi. Galatasaray'ı böyle yakalamışken, 3'ü bulsaydık 5 olurdu. İkinci yarıda tepkileri veremedik. 5-0'ı yapmadıkları için takımı eleştiriyorum. Bizim gibi takımlar kafasını nasıl yukarıya sokacaklar. Bugünkü hakemle ilgili değil genel konuşuyorum. 5 puan üstüne koysak bugün biz neredeydik? İngiltere'de Leicester nasıl lider? Hakemle 5 puan kaybettik. Böyle nasıl gelişeceğiz. Ben sadece iki Galatasaray maçından bahsediyorum. Ve hala Galatasaray'ın önündeyiz. Bizim için bardağın dolu tarafı Galatasaray'la berabere kalmak mı? Böyle gelişemeyiz. Yukarı takım çıkarmamız gerek' ifadelerini kullandı.

  • Umut Bulut, Süper Lig'de 7 saat 32 dakika (452 dk) sonra isabetli şut attı. Bu, Umut'un 2016'da ligdeki ilk isabetli şutu oldu.

  • Yasin Öztekin Arena'daki son sekiz lig maçında altı gol attı.

  • Galatasaray, Arena'da altıncı defa bir lig maçında ilk yarıda iki gol yedi - 20 Aralık 2014'ten sonra ilk defa

  • Galatasaray, son beş lig maçının sadece birini kazanabildi (1B 3M), ancak evinde 10 maçtır kaybetmiyor

Galatasaray, 3.lük yarışı için büyük önem taşıyan maçta Başakşehir ile 3-3 berabere kaldı ve büyük bir fırsat tepti.

Galatasaray Teknik Direktörü Orhan Atik, Ziraat Türkiye Kupası'nda Akhisar Belediyespor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ilk 11'inde 3 değişiklik yaptı. Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Mustafa Denizli'nin istifasının ardından görevi devralan ve Galatasaray'ın başında ilk lig maçına çıkan Atik, belindeki ağrı nedeniyle maç kadrosunda çıkarılan Muslera'nın yerine Cenk Gönen'e şans verdi.

Akhisar Belediyespor müsabakasında sakatlanan Sabri Sarıoğlu'nun yerine Martin Linnes'i görevlendiren Orhan Atik, aynı maçta yüzüne darbe alan Bilal Kısa'nın yerine ise Emre Çolak'ı sahaya sürdü.

Galatasaray, müsabakaya Cenk Gönen, Martin Linnes, Jason Denayer, Hakan Balta, Olcan Adın, Selçuk İnan, Emre Çolak, Lukas Podolski, Wesley Sneijder, Yasin Öztekin, Umut Bulut ilk 11'i ile başladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karşılaşma şok bir golle başladı.  5. dakikada Medipol Başakşehir öne geçti. Alparslan Erdem'in soldan yaptığı ortada, ceza sahasında Mahmut Tekdemir'in çektiği şutta kaleci Cenk Gönen topu son anda oyun alanına çeldi. Dönen topu kontrol eden Visca, sağ çaprazdan yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı. Galatasaray oyunda dengeyi sağladı ve Yasin, Sneijder ve Selçuk ile gole yaklaştı ama Volkan'ı geçemedi. 

43. dakikada Medipol Başakşehir farkı 2'ye çıkardı. Doka'nın soldan yaptığı ortada, ceza sahasında Denayer ile birlikte yükselen Mehmet Batdal'ın kafa vuruşunda top kaleci Cenk Gönen'in müdahalesine rağmen ağlara gitti.

2. yarıda Galatasaray'ın geri dönüşü vardı. 54. dakikada Olcan'ın pasında gelişine nefis vuran Yasin farkı bire indirdi. Golden sonra baskısını artıran Galatasaray, 71. dakikada skora denge getirdi. Kulanılan kornerde Yasin ceza sahası dışından çok sert vurdu, Mahmut'a çarpan top ağlara gitti. Yasin böylece Arena'daki son 8 maçta 6. golünü atmış oldu.

Artan galatasaray baskısı go getirmedi amaama Başakşehir ilk atağında yine golü buldu. Visca seri çalımlarla ceza sahasına girip 2. golü attı ve konuk takım bir kez daha öne geçti. 

Müthiş tempoya sahne olan karşılaşmada 85. dakikada Umut rakip ceza sahasında yerde kaldı hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Selçuk skoru belirledi: 3-3...

Lig TV

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
11
8
5
4
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tatlış penguen

hahh aferin aferin aferin