Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray 85-74 Yakın Doğu Üniversitesi

Galatasaray 85-74 Yakın Doğu Üniversitesi

Enver K.
24.10.2015 - 17:30
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 2. hafta maçında Galatasaray, kendi sahasında konuk ettiği Yakın Doğu Üniversitesi’nin 85-74’lük sonuçla mağlup ederek ikinci galibiyetini aldı.

Karşılaşmaya Işıl Alben - Nuria Martinez - Bahar Çağlar - Jelena Dubljevic - Petra Kulichova ile başlayan Galatasaray, Thomas’ın boyalı bölgeden bulduğu sayılara çözüm bulamayıp, hücumda da ritim sağlayamayınca ilk 3 dakikayı 0-6 geride geçti. Işıl’ın sorumluluk alıp hem kendine hem de takım takım arkadaşlarına pozisyon yaratmasıyla skoru 7. dakikada 11-11’de eşitledi. Periyodun ikinci bölümünde oyuna giren Loyd’un hücumda getirdiği hareketlilik ve pota altında Petra’ya da daha çok top inmesi, ilk çeyreğin 23-19 Galatasaray üstünlüğüyle bitmesini sağladı.

İkinci çeyrek karşılıklı şut isabetleriyle başlarken, aradaki sayı marjı 4-7 arasında 5 dakika boyunca gidip geldi. 1-3-1, 2-3 ve 3-2 alan savunmalarıyla rakibinin hücumunu bozan Sarı Kırmızılılar, Işıl’ın kenarda oturduğu bölümlerde organizasyon problemi yaşadı. Soyunma odasına Galatasaray 44-40 ile önde girdi. Galatasaray koçu Ekrem Memnun, devrenin bitimine 50 saniye kala aldığı 2 teknik faulle oyundan ihraç oldu.

Takımımızın ilk yarıdaki en skorer oyuncusu Jelena Dubljevic, çeyrek başında dördüncü faulünü alıp benche geldi. Yakın Doğu pas temposunu ve savunmadaki baskıyı arttırıp farkı 1 sayıya düşürse de rakibin ufak çaplı serisine son veren isim Işıl Alben oldu. 25. dakika 51-47 Galatasaray üstünlüğü ile geçilirken periyodun son saniyesinde gelen Loyd’un üçlüğü, çeyreğin sonucunun 61-55 ev sahibi lehine bitmesini tescilledi.

Son çeyreğin başında gelen 4-0’lık seri, farkın ilk kez çift hanelere taşınmasını sağladı. (65-55) Loyd’un penetre üzerinden Kulichova ile buluşturduğu toplar, 33. dakikada durumu 69-55’e getirirken rakip koç Alper Durur molasına başvurdu. Mola dönüşü tam saha baskıyla Galatasaray’ın hücum süresini azaltmaya çalışan Yakın Doğu Üniversitesi’nin planını üst üste bulduğu 7 sayıyla Dubljevic bozdu. Kalan dakikalarda değişen bir şey olmazken Galatasaray, Yakın Doğu Üniversitesi’ni 85-74 ile geçip ligdeki ikinci maçında ikinci galibiyetini aldı.

Galatasaray

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın