Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray 82–55 Edirnespor

Galatasaray 82–55 Edirnespor

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Basketbol Ligi 20. hafta maçında Edirne Bld. Edirnespor ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Galatasaray 82-55 kazanmasını bildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Galatasaray maça Işıl Alben – Jewell Loyd – Bahar Çağlar – Ann Wauters – Nevriye Yılmaz beşiyle başladı. Konuk ekip Edirne Bld. Edirnespor ise Melis Talay – Saynur Tozlu – Fahriye Bayraktar – Stefanie Marie Dolson – Nevena Jovanovic beşiyle parkedeydi. Mücadeleye iyi başlayan taraf Galatasaray olurken karşılaşmanın ilk sayıları Ann Wauters ile geldi. Işıl Alben skoru 4-0’a taşırken konuk ekipte Fahriye Bayraktar Sarı-Kırmızılılar’a üçlükle cevap verdi. Yüksek tempolu başlayan mücadelenin ilk beş dakikasında 7-11 Edirne Bld. Edirnespor’un üstünlüğü vardı. Bu bölümde hücumda kontrolü eline alan Ekrem Memnun’un öğrencileri, 4-0’lık seriyle skoru 11-11’e getirerek Edirne Bld. Edirnespor koçu Ender Ünlü’ye molayı aldırdı. İlk çeyreğin bitimine bir dakika kala Nevriye Yılmaz ve Ann Wauters ikilisiyle Galatasaray 15-13 öne geçerken, kalan bölümlerde karşılıklı basketler geldi ve ilk 10 dakikalık bölümü 21-17 Galatasaray önde tamamladı.

İkinci çeyreğe iyi başlayan Galatasaray, Jewell Loyd’un basketiyle 27-22 öne geçti ve üç dakikalık bölüm tamamlanırken Edirne Bld. Edirnespor koçu Ender Ünlü’ye molayı aldırdı. Moladan 4-0’lık seriyle iyi dönen taraf Edirne temsilcisi olurken, çeyreğin bitimine dört dakika kala Cansu Köksal’ın hızlı hücumdaki sayısıyla skor 29-26’ya geldi. Bu bölümün ardından Ann Wauters, Sarı-Kırmızılılar adına maça ağırlığını koyan isim oldu. Belçikalı oyuncu bu çeyrekte 11. sayısına ulaşırken takımını da 10 sayı farkla 36-26 öne geçirdi. Kalan bölümde iki sayı daha üreten Sarı-Kırmızılılar, soyunma odasına 38-26 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe de etkili başlayan Galatasaray, Edirne Bld. Edirnespor’a karşı hücumda kolay sayılar üretmeyi başardı. Sarı-Kırmızılılar, Ann Wauters önderliğinde üç buçuk dakikada 47-34 öne geçerken bu bölümde Edirne Bld. Edirnespor koçu Ender Ünlü molasına başvurdu. Mola dönüşünde karşılıklı basketler geldi. Çeyreğin bitimine iki dakika kala 53-39 önde olan Galatasaray, kalan bölümlerde de skor üstünlüğünü elinde tuttu ve final periyoduna 59-42 önde girmeyi başardı.

Dördüncü çeyrekte oyun kontrolünü tamamen eline alan ve savunma sertliğini en üst noktaya çeken Ekrem Memnun’un öğrencileri, üç dakikalık bölümde skoru 66-42’ye getirdi. Bu bölümde takımımızın genç oyuncuları da süre buldu. Beş dakikalık bölüm geride kalırken Edirne Bld. Edirnespor koçu Ender Ünlü molasına başvurdu. Molanın ardından hücum ritmini kaybetmeyen Sarı-Kırmızılılar, maçın tamamlanmasına iki buçuk dakika kala farkı iyice açarak skoru 76-53’e getirdi. Kalan bölümlerde genç oyuncularından da skor katkısı alan Galatasaray, KBL’nin 20. haftasında evinde ağırladığı Edirne Bld. Edirnespor’u 82-55’lik skorla mağlup etmeyi başardı ve 32 puanla beşinci sıradaki yerini korudu.

Galatasaray

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın