Görüş Bildir
Haberler
Galatasaray Odeabank 60-71 Anadolu Efes

Galatasaray Odeabank 60-71 Anadolu Efes

Enver K.
19.10.2015 - 21:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye Basketbol Ligi'nin 2. hafta kapanış maçında Galatasaray Odebank, Anadolu Efes'e 71-60'lık skorla mağlup oldu.

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada Anadolu Efes, Brown,  Granger ve Dunston'ın skorer oyunuyla ön plana çıkarken, Galatasaray Odeabank ise  özellikle Lasme'nin boyalı alandan ürettiği basketlerle oyunda dengeyi korudu.  Anadolu Efes, son saniyelere 18-16 üstün durumda girerken, ev sahibi ekipte Sinan  Güler'in 3 sayılık basketi ilk periyodun skorunu 19-18 sarı-kırmızılı ekip lehine  belirledi. 

İkinci çeyrekte hücum fırsatlarını iyi değerlendiremeyen Galatasaray  Odeabank karşısında, Dunston, Saric, Granger ve Furkan'ın basketleriyle iyi bir  performans ortaya koyan Anadolu Efes, 16. dakikada 9 sayılık (34-25) farka  ulaştı. Lacivert-beyazlılar, Micov'un çabalarına rağmen devreyi 38-33 önde kapattı.

Maçın ikinci yarısına Brown ve Diebler'in sayılarıyla başlayan Anadolu  Efes, 22. dakikada farkı 10 sayıya (43-33) çıkardı. Ardından Micov, Sinan Güler,  Şafak Edge, Lasme ve Green ile skorer bir oyun ortaya koyan sarı-kırmızılılar,  12-2'lik seri yakalayıp, 25. dakikada skoru eşitlerken (45-45), 28. dakikada da  51-49 öne geçti. Lacivert-beyazlılar, Brown ve Dunston'la bulduğu sayılarla  oyunda dengeyi sağlayıp, Granger'ın son saniyede kazandırdığı basket faul sonrası  periyodu 56-53 galip bitirdi. 

Son periyoda Brown ve Dunston'ın etkili oyunuyla başlayan Anadolu  Efes, 34. dakikada farkı 7 sayıya (63-56) çıkarmasına karşın, ardından yapılan  top kapılarını Micov ve McCollum ile iyi değerlendiren sarı-kırmızılılar, 36.  dakikada farkı 3 sayıya (60-63) düşürdü. Yaptığı adam adama savunmayla oyun  üstünlüğünü ele aldığı bu bölümde üst üste hücumlardan boş dönen Galatasaray  Odeabank, Granger'in 3 sayılık basketlerini önleyemeyince fark 38. dakika içinde  bu kez 11 sayıya (71-60) yükseldi. Kalan bölümde başka sayı olmadı ve Anadolu  Efes karşılaşmadan 71-60 galip ayrıldı. 

Karşılaşmanın en skorer ismi, Anadolu Efes adına 22 sayı üreten Jayson  Granger oldu.

Futbol takımı oyuncularına büyük ilgi 

Galatasaray Futbol Takımı oyuncularından Lukas Podolski, Yasin Öztekin  ve Sinan Gümüş, Galatasaray Odeabank-Anadolu Efes maçını izleyenler arasında yer  aldı. 

Mücadeleyi saha kenarından izleyen oyunculara sarı-kırmızılı  taraftarların ilgisi yüksek oldu. Taraftarlar, devre arasında futbolculardan imza  almak ve birlikte fotoğraf çektirmek için çaba gösterirken, güvenlik görevlileri  önlem almak zorunda kaldı. 

Birkan ve Huertel forma giyemedi 

Anadolu Efes takımında Birkan Batuk ve Thomas Huertel, rahatsızlıkları  nedeniyle Galatasaray Odeabank'a karşı forma giyemedi. 

İki oyuncunun da mide rahatsızlığı geçirdikleri ve bu nedenle sahadaki  yerlerini alamadıkları duyuruldu. 

Şampiy10

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
0
0