Görüş Bildir
Haberler
Futbolda Şike Kumpası Davasında Hidayet Karaca'ya 1406 Yıl Hapis Cezası! Hidayet Karaca Kimdir?

Futbolda Şike Kumpası Davasında Hidayet Karaca'ya 1406 Yıl Hapis Cezası! Hidayet Karaca Kimdir?

Sunay Korkmaz
04.06.2021 - 14:19

FETÖ'nün futbolda şike soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla süren 88 sanığın yargılandığı davada karar çıktı. Eski polis memuru Lokman Yanık 161 yıl 8 ay, Nazmi Ardıç 1972 yıl 10 ay hapisle cezalandırıldı. Eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca da, 1406 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Peki, Hidayet Karaca kimdir? İşte merak edilen tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 2016 yılından beri devam eden Futbolda Şike Kumpası Davası'nda, FETÖ'nün 'futbolda şike' soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle Hidayet Karaca 'gizliliği ihlal', 'belgede sahtecilik' ve 'iftira' suçlarından 1406 yıl hapisle cezalandırıldı.

Dönemin İEM Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç, 70 kez “Haberleşmenin gizliliğini ihlal”, 135 kez “Resmi belgede sahtecilik”, 17 kez “İftira” gibi suçlardan 2 bin 412 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Soruşturma dosyasını hazırlayan eski polis memuru Lokman Yanık ise “Silahlı terör örgütüne yardım”, 91 kez “İftira”, “Resmi belgede sahtecilik” gibi suçlardan toplamda 161 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Davada, diğer sanıklara da çeşitli suçlardan hapis cezaları verilirken bazıları da beraat etti.

Ne Olmuştu?

Ne Olmuştu?

Savcı, 13 Nisan'da açıkladığı mütalaada, sanıklardan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın 2 bin 445 yıla kadar hapsini talep etmişti. FETÖ sanığı eski emniyet müdürü Nazmi Ardıç'ın ise 3 bin 111 yıla kadar hapsi istenmişti.

'Futbolda şike' soruşturma sürecini başlatan polis memuru Lokman Yanık'ın ise 391 yılda kadar hapis istendi.

Hidayet Karaca Kimdir?

Hidayet Karaca Kimdir?

Hidayet Karaca, 18 Ağustos 1963 tarihinde Çankırı'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 1983 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Bölümü'nü kazandı ve aynı üniversitede master programını bitirdi. Celal Bayar Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı. İzmir'de Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi olarak çalıştı. Ege Bölgesi Temsilciliği'nden sonra, iki yıl aynı gazetenin Ankara Temsilciliği'ni yaptı. Daha sonra, uluslararası yayın yapan (STV) Samanyolu Televizyonu'nun 1999'dan itibaren Genel Koordinatörü olarak görev yaptı.

Karaca, 14 Aralık 2014 Operasyonunda gözaltına alındıktan sonra 'terör örgütü yöneticiliği' suçundan tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Fethullah Gülen Cemaatinin, 'Molla Muhammed' olarak bilinen Mehmet Doğan ve grubuna yönelik soruşturmada kumpas kurduğu ve usulsüzlük yaptığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Karaca'nın da aralarında bulunduğu 32 şüphelinin 'silahlı örgüte üye olmak', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'iftira' suçlarından 11,5 ile 26 yıl altışar ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması talep edildi. 8 Haziran 2018 tarihinde mahkeme, Hidayet Karaca'nın da arasında bulunduğu 4 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Hidayet Karaca, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın