Görüş Bildir
Haberler
Futbolcuların Kariyerinde Büyük Düşüşe Neden Olan Gelmiş Geçmiş En Kötü Transfer Kararları

Futbolcuların Kariyerinde Büyük Düşüşe Neden Olan Gelmiş Geçmiş En Kötü Transfer Kararları

13.11.2021 - 09:15

Bazen bir futbolcu saha içinde ne kadar iyi olursa olsun verdikleri yanlış bir transfer kararı kariyerlerine büyük zarar verebiliyor. Sizler için futbolcuların kariyerinde büyük düşüşe neden olan, gelmiş geçmiş en kötü transfer kararlarını derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Juan Sebastian Veron - Manchester United

15. Juan Sebastian Veron - Manchester United

Lazio'da mükemmel bir form grafiği yakalayan Veron, o şekilde devam etseydi şu an dünya futbolunda kendisine çok daha büyük bir yer edinmişti. Sir Alex Ferguson'un o dönem rekor bir ücret ödeterek Manchester United'a transfer ettirdiği Veron, İngiltere'ye uyum sağlayamadı. Daha sonra kariyerindeki iyi günlere de bir türlü dönemedi.

14. Leonardo Bonucci - AC Milan

14. Leonardo Bonucci - AC Milan

Juventus yönetimine olan kızgınlığıyla bir anlık gaza gelip soluğu Milan'da alan Bonucci, daha sonra bu transferi 'büyük bir hata' olarak değerlendirdi. Seni zaten Chiellini'den ayrı düşünmek olur muydu sevgili Bonucci? Başarılı savunmacı sonradan bu büyük hatadan dönerek Juve kariyerini kaldığı yerden devam ettirdi.

13. Ronaldo - Inter Milan

13. Ronaldo - Inter Milan

Barcelona'da futbol tarihinin en iyi bireysel performanslarından birini sergilerken Inter Milan'a transfer olan Ronaldo, ilk yıllarında da İtalya'da başarılı bir grafik çizdi. Ancak Inter o dönemler kadrosuna az biraz parlayan tüm futbolcuları kattığı için takım içinde tam bir kaos vardı. Haliyle Ronaldo Inter formasıyla çok fazla bir kupa kazanamadı.

Ayrıca sert İtalyan futbolu Ronaldo'nun yaşadığı ağır sakatlıklara da sebep oldu. Tüm bunlara rağmen 2002 yılında harika bir geri dönüş yapıp futbol dünyasına damga vurdu o ayrı. Ama belki Inter'e gitmek yerine Barcelona'da kalsa daha çok kupa kaldırmış olabilirdi.

12. Angel Di Maria - Manchester United

12. Angel Di Maria - Manchester United

Arjantinlilerin İngiltere ile yıldızları pek barışmıyor desek haksız olmayız. Real Madrid'de geçirdiği başarılı yılların ardından soluğu Manchester'da alan Di Maria, kırmızılarda umduğunu bulamayıp PSG'ye transfer oldu. PSG transferi sayesinde kariyerini tekrardan yükselişe geçirmeyi de başardı.

11. Diego Forlan - Manchester United

11. Diego Forlan - Manchester United

Manchester United futbolcu öğütücü bir kulüp müdür? Aslında değildir ama özellikle Güney Amerikalı futbolcuların uyum sağlamakta zorlandığı da aşikar. Forlan bile United kariyerini 'hayal kırıklığı' olarak değerlendiriyor. Daha sonra İspanya'da iyi işler başaran Forlan, en başında Manchester'a gitmeseydi çok daha başarılı bir Avrupa kariyeri olabilirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Zlatan Ibrahimovic - Barcelona

10. Zlatan Ibrahimovic - Barcelona

Ibrahimovic her zaman üst düzey bir futbolcuydu ama kariyerinin en iyi futbolunu Inter'de oynuyordu diyebiliriz. Tam bu dönemde Barcelona'ya transfer olan Zlatan, ilk dönemlerinde iyi işler başarsa da yıldızı Guardiola ile hiç barışmadı. Bu yüzden kariyerinde bir geri adım atmış oldu. Üstelik bu yanlış karar, ayrıldığı Inter'in aynı sene Şampiyonlar Ligi'ni kazanmasıyla birlikte Zlatan için daha tatsız bir hal aldı.

9. James Rodriguez - Real Madrid

9. James Rodriguez - Real Madrid

2014 Dünya Kupası'nda yaptığı çıkıştan sonra Real Madrid'e transfer olan James Rodriguez, burada iyi günler geçirse bile kariyerinde beklenen sıçramayı yapamadı. Daha sonra Bayern'e kiralık giden, Real'e geri dönse de Zidane ile yıldızı bir türlü barışmayan James, öne Everton ve daha sonra da Al-Rayyan'a transferiyle futbolseverleri epey şaşırttı.

8. Antoine Greizmann- Barcelona

8. Antoine Greizmann- Barcelona

Barcelona'nın çöküş dönemlerine denk gelmiş olsa da Greizmann'ın kendisi de Atletico'daki başarılı performansını sergileyemedi. Bu sene başında da eski günlerine dönmek amacıyla Atletico'ya geri döndü.

7. Michael Owen - Real Madrid

7. Michael Owen - Real Madrid

İngilizlerin ve Liverpool'un altın çocuğuyken Real Madrid'e giden Owen, bu kararından bugün bile pişmandır. Los Galacticos'un en iyi dönemleri geride kalmış, takımda binbir türlü hücumcu varken Real Madrid'e giden Owen daha sonra apar topar İngiltere'ye geri döndü. Sakatlıkların da etkisiyle kariyeri asla eskisi gibi olamadı.

6. Mario Götze - Bayern Münih

6. Mario Götze - Bayern Münih

Borussia Dortmund'da yıldızı parlayan Götze, ilk çıkış yaptığı dönemde 'altın çocuk' olarak anılan futbolculardan. Bayern macerasıyla düşüşe geçen kariyeri bir daha asla çıkışa geçemedi. Tekrar Dortmund'a geri dönen Götze, orada da tutunamayınca PSV'ye transfer oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Alexis Sanchez - Manchester United

5. Alexis Sanchez - Manchester United

Bir röportajında, daha Manchester United'a imza attığı gün Arsenal'e dönmek istediğini söyleyen Alexis Sanchez, Manchester United forması altında pek başarılı günler geçirmedi. Inter'e gittikten sonra biraz kıpırdansa da kariyerinin Manchester United transferi sonrası düşüşe geçtiği bir gerçek.

4. Andriy Shevchenko - Chelsea

4. Andriy Shevchenko - Chelsea

Dünyanın en iyi birkaç futbolcusundan biriyken Chelsea'nin yolunu tutan Shevchenko, Chelsea günlerinden sonra asla eskisi gibi olamadı. Ne takımla ne de Priemier League ile kimyası tutmayan Shevchenko, tekrardan Milan'a dönse bile eski günlerine dönemedi.

3. Kaka - Real Madrid

3. Kaka - Real Madrid

Milan formasıyla topu her ayağına aldığında tehlike yaratan, ceza sahası dışında öldürücü plaseleriyle rakibe korku salan Kaka Real Madrid'e gittiği andan itibaren sıradan bir oyuncuya dönüşmüştü. Elbette sakatlıkların da bunda etkisi var ama belki başka bir takıma transfer olsa kariyerinde bu denli büyük bir gerileme yaşamazdı.

2. Eden Hazard - Real Madrid

2. Eden Hazard - Real Madrid

Evet, Hazard'ın Madrid macerasının pek iyi geçmemesinde sakatlıkların da payı var ama bu kadar da büyük bir düşüşü kimse beklemiyordu. Real Madrid formasını ilk giydiği günden itibaren Chelsea'daki formundan eser kalmayan Hazard, yakın tarihin en yanlış transfer kararlarından bir tanesini verdi.

1. Fernando Torres - Chelsea

1. Fernando Torres - Chelsea

Liverpool forması giydiği dönemde dünyanın en iyi 9 numarası olan ve Ballon D'or adayı olan Torres, Chelsea formasıyla rezil oldu desek yeridir. Üstelik Kaka veya Hazard gibi büyük bir sakatlık yaşamamasına rağmen Chelsea'de oynadığı dönemde topu kaleye sokmakta adeta zorluk çeken Fernando Torres, rakip taraftarlar tarafından alay konusu oldu. 

Torres buna rağmen Chelsea'de oynadığı dönemlerde bir Şampiyonlar Ligi, birer tane de Dünya ve Avrupa Kupası zaferi yaşadı. Ancak çok iyi giden kariyerini yanlış takıma transfer olarak baltaladı diyebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ACABA? Lionel Messi - PSG

ACABA? Lionel Messi - PSG

Listenin dışında bırakarak bahsetmemiz gereken bir isim de Lionel Messi. Messi'nin kariyeri boyunca yaptıkları futbol tarihine geçmesi için yeter de artar bile. Ancak böylesine efsane bir kariyere efsane bir son yakışırdı doğrusu. PSG'de henüz bekleneni veremeyen Messi, bu transfer ile kariyerinin son döneminde acaba yanlış bir karar mı aldı sormadan edemiyoruz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
7
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?