Görüş Bildir
Haberler
Futbol Tarihinin 11 Önemli Hakem Hatası

Futbol Tarihinin 11 Önemli Hakem Hatası

Mehmet DABAK
27.01.2014 - 16:58 Son Güncelleme: 27.01.2014 - 17:14

1966 Dünya Kupası Finalinde normal süresi 2-2 biten Almanya İngiltere maçının 101.Dk'sında Hurst'ün şutu üst direkten yere çarptı ve sahaya döndü. Hakem Dienst, yardımcısı SSCB'den Bahramov'la yaptığı görüşme sonrası görüşme sonrası golü verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2010 Dünya Kupası sekizde bir finalinde Almanya İngiltere karşısında 2-1 öndeyken, İngiliz Frank Lampard'ın şutu üst direğin içinden kale çizgisinin arkasına çarptı. Bariz golü hakemler tespit edemedi. Maçı Almanya 4-1 kazandı.

1986 Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin- İngiltere maçında Maradona topu yumruğu ile filelere yolladı. Hakem golü geçerli saydı. Maçtan sonra Maradona topa dokunduğu elini 'Tanrı'nın eli' olarak nitelendirdi.

1994 yılında Bayern Münih ile Nürnberg arasında oynanan Alman Ligi maçında Bayernli Thomas Helmer'in vuruşu kale direğinin yanından avuta gitti. Hakem Osmers gol kararı verdi. Nürnberg'in itirazı üzerine maç tekrarlandı.

2002 Dünya Kupası çeyrek finalde İtalya ile G. Kore arasında oynanan maçta hakem Moreno, İtalya'nın bariz bir golünü geçerli saymadı. Daha sonra hakem Totti'ye hakemi aldatmaya yönelik hareketinden dolayı kırmızı kart verdi ve İtalya kupadan elendi.

Belçika Ligi'nde Anderlecht- La Louviere maçında Anderlechtli Bessigo 20 metreden topu şutladı. Top havayken patladı ve kaleye girdi. Hakem golü verdi. Maçtan sonra yapılan itirazın karara bağlanması aylarca sürdü. Ancak sonuç değişmedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya'da oynanan Hoffenheim- Leverkusen maçında Kiessling'in kafa vuruşu yan ağlardaki delikten geçerek kalenin içine düştü ve hakem golü verdi. Hoffenheim itiraz etti ancak, FİFA'nın 'hakem kararları değişmez' kuralı nedeniyle itirazından vazgeçti

2007 yılında Manchester United ile Lille arasında oynanan Şampiyonlar Ligi maçında Manchester ceza sahasına yakın bir yerden serbest vuruş kazandı. Lille kalecisi arkadaşlarına baraj kurdururken Ryan Giggs topu boş kaleye yolladı. Hakem golü verdi.

2011 yılında Asya Şampiyonlar Ligi'nde Al Saad ile Suwon Bluewings maçında bir rakip futbolcu sakat olarak yerde yatarken Al Saad'ın attığı golü hakem geçerli saydı.

Bu sezon oynanan Schalke- Basel Şampiyonlar Ligi maçında dört Schalkeli oyuncunun birden ofsaytta olduğu pozisyonda Joel Matip topu filelere yolladı. Matip topa vurmadan önce ofsaytta olduğu için bir süre beklemesine rağmen ofsayt bayrağı kalkmadı

2009 yılında oynanan Fransa- İrlanda Dünya Kupası elemeleri play-off maçında Thierry Henry topu eliyle düzelterek aldı. Pasında Gallas topu ağlara yolladı ve maç 1-1 bitti. Bu gol nedeniyle İrlanda finallere gidemedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın