Görüş Bildir
Haberler
Futbol Tarihinde Kulüplerin Taraftarlarına "Ne Alaka?" Dedirten Transferleri

Futbol Tarihinde Kulüplerin Taraftarlarına "Ne Alaka?" Dedirten Transferleri

Bahadır
22.10.2022 - 14:28 Son Güncelleme: 22.10.2022 - 21:58

Transfer dönemlerinde zaman zaman futbolcular kadar kulüpler de yanlış kararlar verebiliyorlar. Bu durum futbolcular için sorun oluşturmasa da kulüpler futbolcular kadar şanslı olamıyor. İşte futbol tarihinde kulüplerin neden kadrosuna kattığını anlayamadığımız futbolcular...👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bebe - Vitoria ➡️ Manchester United

Bebe - Vitoria ➡️ Manchester United

Bebe, Portekiz ekibi Estrela'dan Vitoria Guimares'e bonservis ödenmeden katılmıştı. 20 yaşındaki Portekizli futbolcu yeni kulübünde maça çıkmadan Manchester United tarafından transfer edildi. İngiliz ekibi bu transfer için 8.8 milyon Euro bonservis ödedi. Dönemin United teknik direktörü Alex Ferguson forvet oyuncusunu hiç görmediğini ve yardımcısı Carlos Querioz'un isteği üzerine transfer edildiğini açıkladı. Bebe Manchester United forması ile sadece 7 maça çıkabildi ve Beşiktaş'a kiralandı. 2011-2012 yıllarında Beşiktaş forması giyen Bebe Türkiye'de de 4 maçta forma giydi.

Kevin-Prince Boateng - Sassuolo ➡️ Barcelona

Kevin-Prince Boateng - Sassuolo ➡️ Barcelona

2019 yılında forvet hattında elinde çok da hücum oyuncusu bulunmayan Barcelona'nın bir transfere ihtiyacı vardı fakat kulübün maddi imkanları da kısıtlı idi. Katalan ekibin o dönem Sassuolo'da 15 maçta 5 gol atan atan Boateng'i kiralık olarak kadrosuna katma tercihi herkesi bir hayli şaşırtmıştı. 2019'un ara transfer döneminde Barça'ya katılan Kevin-Prince Boateng 6 ayda yalnıza 5 maçta forma giydi, gol veya asist katkısı veremedi. Barcelona'nın ardından Fiorentina'nın yolunu tutan Ganalı futbolcu, burada da bekleneni veremedi ve Ocak 2020'de kiralık Beşiktaş'a katıldı. Beşiktaş'ta 11 maça çıkan Boateng, siyah-beyazlı ekipteki kariyerini 3 golle noktaladı.

Andy Carroll - Newcastle United ➡️ Liverpool

Andy Carroll - Newcastle United ➡️ Liverpool

Liverpool Andy Carroll için 2011 yılında Newcastle'a tam 41 milyon Euro bonservis ücreti ödedi. Andy Carroll Liverpool'a transfer olurken yeni takım arkadaşlarının kim olduğunu internetten öğrendiğini söylemişti. İşte Andy Carroll'ın o açıklaması:

'Helikopterle Liverpool'a inerken, Steven Gerrard'ı ve Jamie Carragher'ı biliyorum. Peki başka kimler var diye sordum. Menajerim takımda kimler olduğunu söyledikten sonra interneten baktım. Bu gerçek bir hikaye'

Sol Campbell - Kulüpsüz ➡️ Notts Country

Sol Campbell - Kulüpsüz ➡️ Notts Country

Sol Campbell Arsenal'de beş sezon geçirdikten sonra 2006 yılında Portsmouth'a transfer oldu ve burada geçirdiği üç senenin ardından kulübü ile sözleşme uzatmadı ve kulüpsüz kaldı. 2009 yılında İngiltere 2. Lig ekiplerinden Notts County, Campbell'a haftada 40 bin Sterlin teklif etti. Campbell'da bu teklif karşısında şaşkındı. Notts Country'in futbol direktörü Sven-Goran Eriksson, kulübü olduğundan daha zengin göstermiş ve Campbell'i ikna etmişti. Fakat Campbell bir maça çıktıktan sonra kulübün maddi durumunu anladı ve kulüpten ayrıldı.

Ronnie O'Brien - Kulüpsüz ➡️ Juventus

Ronnie O'Brien - Kulüpsüz ➡️ Juventus

O'Brien, 1999 senesinde Middlesbrough tarafından serbest bırakıldı. 20 yaşındaki O'Brien futbol kariyerinin bittiğini düşündü ve tekrar bir markette çalışacağından dolayı endişeliydi. İrlandalı futbolcu hiç beklemediği şekilde Juventus'tan transfer teklifi aldı ve İtalyan kulübüne imzayı attı. Juventus kariyeri başarılı geçmese de 2004-2007 yıllarında Amerika'da gösterdiği performans ile MLS All-Star takımlarında yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Julien Faubert - West Ham United ➡️ Real Madrid

Julien Faubert - West Ham United ➡️ Real Madrid

Real Madrid tarihinde gidişi ile akıllarda kalan isim; Julien Faubert. 2009 yılı ara transfer döneminde apar topar West Ham'dan kiralanan kanat oyuncusunun transferini herkes o dönem 'neden?' diyerek sorgulamıştı. Fransız futbolcu izin günü olduğunu düşündüğü için antrenmanı kaçırdı ve bu hatasından sonra kulüpten gönderildi.

Ali Dia - Kulüpsüz ➡️ Southampton

Ali Dia - Kulüpsüz ➡️ Southampton

İngiltere 7. Ligi'nde forma giyen Dia'nın bir arkadaşı dönemin ünlü Southampton menajeri Graeme Souness'i arayıp o dönem Ballon d'Or kazanan George Weah olduğunu söyledi ve Ali Dia ile sözleşme imzalanmasını tavsiye etti. Souness, bu duruma inanıp adını dahi duymadığı oyuncu ile bir aylık sözleşme imzaladı. İlk çıktığı maçın ardından Southampton efsanesi Matthew Le Tissier, Ali Dia için; 'Sahada Bambi'nin buz üzerinde koşturması gibi koştu. İzlemek çok utanç vericiydi.' dedi ve Dia kulüpteki 14. gününde serbest bırakıldı.

İlginizi Çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Ali Dia skandalını bugün Kongo Ligi'nde bile göremezsiniz. İnternetin ve bilgiye erişimin kısıtlı olduğu bir dönemde neler olabileceğine dair güzel bir örnek... Devamını Gör