Görüş Bildir
Haberler
Fransız Kültür Merkezi'nde Dünya Kadınlar Günü Programı

Fransız Kültür Merkezi'nde Dünya Kadınlar Günü Programı

Batuhan
17.02.2016 - 12:00

Fransız Kültür Merkezi 9-19 Mart tarihleri arasında kadın konularını ele alan bir program hazırlıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8 Mart tarihinde kutlanan Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile Fransız Kültür Merkezi 9-19 Mart tarihleri arasında kadın hakları, kadınlık ve kendini bir davaya adamış kadınlar konularını ele alan bir program hazırlıyor.

Film, söyleşi, sergi, ödül töreni ve konser gibi etkinlikler, bugüne kadar gerçekleştirilen ilerlemeleri sorgulama, değişiklik talep etme ve gerek sıradan gerek olağanüstü kadınların kararlılıklarını ve cesur eylemlerini yüceltmek için de fırsat oluşturacak.

Modern sinemanın öncüleri arasında kabul edilen aykırı filmlerin yapımcısı ve yönetmeni Chantal Akerman'ın büyük eserlerini tüm uzun metrajlarıyla birlikte 14. Filmmor Uluslararası Kadın filmleri festivali çerçevesinde Fransız Kültür Merkezi ve İstanbul Modern sizleri onu yeniden keşfetmeye davet ediyor.

Fransa’da yaşayan Kübalı sanatçı Yaite Ramos, cumbia ile urban müziği harmanlaması ile tanınan Arjantinli yapımcı Emiliano Gomez, nam-ı diğer El Hijo de la Cumia’nın sanat direktörlüğünde gerçekleştirilen ilk albümünü tanıtacak.

Actrices sergisi ile paralel olarak Fransız Kültür Merkezi bir hafta süresince Kate Barry tarafından da ölümsüzleştirilen oyuncuların filmlerinden bir seçki sunacak.

Programın devamı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

Beyaz Perde

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın