Görüş Bildir
Haberler
Fotoğraflarda Göründüğüyle Alakası Olmayıp Gezginleri Hayal Kırıklığına Uğratan 12 Ünlü Yer

etiket Fotoğraflarda Göründüğüyle Alakası Olmayıp Gezginleri Hayal Kırıklığına Uğratan 12 Ünlü Yer

Gozex
28.08.2018 - 01:47

Fotoğraflarda hepsi harika görünüyor, peki gerçekte de bu kadar güzeller mi? Bu sorunun cevabı maalesef 'hayır'.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kurtarıcı İsa Heykeli, Rio de Janeiro

1. Kurtarıcı İsa Heykeli, Rio de Janeiro

Kurtarıcı İsa heykeli Özgürlük Heykeli'nin tabanı kadar bile uzun değil. Brezilya'daki heykelin sütun tabanıyla birlikte yüksekliği 37.8 metre iken Özgürlük Heykeli'nin sütun tabanı ve bodrumu toplam 46.6 metre. Özgürlük Heykeli'nin tamamı 93 metre boyunda.

2. Game of Thrones çekim yerleri, Dubrovnik, Hırvatistan

2. Game of Thrones çekim yerleri, Dubrovnik, Hırvatistan

GoT hayranıysanız Dubrovnik'te çekim yapılan yerleri kesinlikle görmek istersiniz değil mi? Eğer düşünceniz bu yöndeyse devasa kalabalıklara hazırlıklı olun, özellikle yaz aylarında. Hükumet bile tarihi merkezi koruyabilmek için günlük ziyaret sayısını 4000 kişiye düşürdü.

3. Piramitler, Mısır

3. Piramitler, Mısır

İnsan piramitleri düşününce aklına koca bir çöl develer ve yakıcı sıcak geliyor. Bu yapılar Kahire'nin dışında yer almasına rağmen şehre o kadar yakın ki! Ayrıca sokaktaki binlerce kurnaz satıcıya dikkat edin çünkü sizden faydalanmaya çalışabilirler.

4. Dünyanın sonundaki salıncak, Banos, Ekvador

4. Dünyanın sonundaki salıncak, Banos, Ekvador

Bu salıncak doğru açıyla çekildiğinde bir fotoğrafın nasıl değişebileceğini kanıtlıyor. İlk fotoğrafa baktığınızda salıncağın altında dipsiz bir çukur var sanıyorsunuz ancak gerçekte yalnızca dik bir tepe. Tabii salıncaktan düşmenizi yine de tavsiye etmiyoruz.

5. Park Güell, Barselona

5. Park Güell, Barselona

Neredeyse her broşürde Barselona'nın masallardan çıkma evlerine rastlarsınız. Katalonya'ya hiç gitmemiş olanlar Barselona'yı bu minik evlerle dolu sanıyorlar. Ancak bu evleri yalnızca ve yalnızca Park Güell'de görebiliyorsunuz. Sorun şu ki, yalnızca 2 tane ev var ve bunları görmek için 8.5 euro ödeyip koca bir sırada beklemeniz gerekiyor. Bizce gözlem güvertesinden manzaraya bir göz atmak çok daha akıllıca bir karar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İspanyol Merdivenleri, Roma

6. İspanyol Merdivenleri, Roma

Bırakın sevgilinizin elinden tutup aşağı koşmayı bu merdivenlerde oturacak küçücük bir yer bulsanız şanslısınız. Hayallerinizde gerçekten bu mu var?

7. Chizhik-Pyzhik, St. Petersburg, Rusya

7. Chizhik-Pyzhik, St. Petersburg, Rusya

Bu kuş heykeli sizi boyutunun küçüklüğüyle şaşırtacak. Çoğu turist bu heykelin ne kadar küçük olduğunu bilmiyor. Tabii daha büyük olsaydı o zaman herkes bozuk parasını doğru yere atmayı başarırdı ve herkesin dileği gerçek olurdu. Hayat hiç adil değil.

8. Maldivler

8. Maldivler

Maldivler yalnızca masmavi gökyüzü, mükemmel bir deniz ve yumuşak kumlardan ibaret değil maalesef. Thilafushi adı verilen yapay bir adaları var ve bu ada çöplük olarak kullanılıyor. Bu adaya eskiden turistlerden kalan tüm çöpler atılıyordu. Çevrecilerin söylediğine göre adaya her gün 330 ton atık geliyor! 2011 yılında hükumet adaya çöp atılmasını geçici olarak yasakladı. Ha bu arada, adada günümüzde 1000 kişi filan yaşıyor.

9. Hall of Mirrors, Versailles, Fransa

9. Hall of Mirrors, Versailles, Fransa

Bu alanın fotoğrafını filan çekebileceğinizi düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Burası o kadar kalabalık oluyor ki sıradan bir selfie bile çekemiyorsunuz. İnsan dalgasıyla kendinizi sürükleniyor halde bulacaksınız.

10. Manneken Pis, Brüksel

10. Manneken Pis, Brüksel

Bu heykeli çıplak görme gibi bir düşünceniz varsa çok yanlış yere geldiniz. Gerçekte bu oğlan farklı farklı kostümler giyerken işiyor. Ha bu arada, kıyafet değişiminde orkestralı bir tören yapılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Stonehenge, İngiltere

11. Stonehenge, İngiltere

Buranın ıssızlığın ortasında yer aldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Romantik fotoğrafınızı mahvedecek bir otoyol bile var yanında.

12. Taj Mahal, Hindistan

12. Taj Mahal, Hindistan

İnternette milyonlarca büyüleyici fotoğrafını bulabilirsiniz. Ne yazık ki gerçekte koca bir çöplüğün yanında yer alıyor. Eskiden turist mekanı olan bu alan artık sokak köpeklerine, sivrisineklere, yılanlara ve akbabalara ev sahipliği yapıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1512
644
471
191
111
66
31
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Onur Tastan

Maldivler aynı resimlerde görüldüğü gibi. Eksiği yok fazlası var. Yüzlerce adadan sadece bir tanesini çöp biriktirmek için kullanıyor olmaları, bizim seyahat... Devamını Gör

Alperen Çevirme

İçerikte paylaşılan birinci ve ikinci resimlerin bir çoğu birbirlerinden farklı açılar ve uzaklıklardan bazense mekanın tamamen farklı bir yerinden çekilmiş.... Devamını Gör

Pink Teal Yellow

Taj Mahal’in karşılaştırıldığı resim mekandan kaç km uzaktır kim bilir 🤦🏻‍♀️