Görüş Bildir
Haberler
Fotoğrafçılık Yeteneklerinizi Zirveye Çıkartacak En İyi 14 Fotoğraf Uygulaması

Fotoğrafçılık Yeteneklerinizi Zirveye Çıkartacak En İyi 14 Fotoğraf Uygulaması

abilerinabisi
23.05.2019 - 11:32 Son Güncelleme: 24.05.2019 - 12:00

Instagram'da en havalı fotoğrafı hep biz atmak istiyoruz ama hiç o beğendiğimiz influencer'ınki gibi olmuyor. Nasıl mı bu kadar güzel fotoğraflar paylaşıyorlar? Çok güzel olduklarından, muhteşem anlar yakalayabildiklerinden ya da son model telefonlarının çok kaliteli olmasından değil; birçok fotoğraf uygulaması kullanmalarından.

Bugün sizler için sanki harika birer fotoğrafçıymışsınız gibi görüneceğiniz en iyi fotoğrafçılık uygulamalarını bir araya getirdik. Buyurun...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Snapseed

1. Snapseed

Google Play'de 100 milyon indirilmeyi aşan Snapseed oldukça popüler. Uygulama, efekt ve filtrelerin dışında kolay ve hassas ışık ayarları da sunarken, efekt ağırlıklı uygulamalarda bulunan birçok ayarın daha da detaylandırılmış kategorilerini bulabiliyorsunuz. 

2. PicsArt

2. PicsArt

Fotoğrafçılık uygulamalarının yine en popülerlerinden biri olan PicsArt, kullanımı ve çeşitliliği açısından kullanıcısını oldukça mutlu ediyor. Filtre, kolay, efekt, etiket seçenekleriyle aradığınızı bulabilirsiniz. 

3. Adobe Lightroom

3. Adobe Lightroom

Kullanması diğerlerine göre daha komplike bir uygulama olsa da o kadar fazla seçenek var ve o kadar profesyonel ki, Youtube'da kullanımını öğrenmek için bir iki video izledikten sonra uğraştığınıza değeceğini anlayacaksınız. 

4. AirBrush: Easy Photo Editor

4. AirBrush: Easy Photo Editor

Filtre, düzenleme, efekt vs. gibi özellikleri olsa da onu diğerlerinden ayıran şey  yüz düzenleme konusunda oldukça kullanışlı olması.

5. VSCO

5. VSCO

Tartışmasız diğerleri arasında en iyi efekt programı olan VSCO'yu hepiniz biliyor olmalısınız. Efekt ve filtreleri hariç, düzenleme konusunda da oldukça başarılı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Polarr Photo Editor

6. Polarr Photo Editor

Polarr'ın bu listede olmasının sebebi, kullanıcıya hazır filtreler sunarken, diğer yandan kullanıcıya kendine özel filtrelerini hazırlayarak kullanma imkanı vermesi.

7. Unfold

7. Unfold

Hani takip ettiğiniz influencer'ların story'lerinde fotoğraflarını kolaj yaparak altına minimal ve çok güzel yazılar yazdıkları görseller var ya, işte onları muhtemelen bu programla hazırlıyorlardır.

8. Toolwiz Photos

8. Toolwiz Photos

Fotoğraf düzenlemeye dair neredeyse her şeyi bulabileceğiniz uygulamadan yaklaşık 200 araç bulunuyor. Filtreyi efekti geçtik, Toolwiz'i özel kılan çizim modu ve sunduğu çerçeveler. 

9. VaporCam

9. VaporCam

''Retro/Vintage Filtre Kamerası'' adıyla da bilinen VaporCam, VSCO gibi kendine has efektleriyle kullanıcılarını cezbediyor. Fotoğraflarınızda adeta 1980'lere ve 1990'lara geri döneceksiniz.

Not: Uygulama Google Play'de ücretsiz olsa da Apple Store'da ücretli. 

10. Fotor - Photo Editor & Collage

10. Fotor - Photo Editor & Collage

Fotoğraf düzenleme uygulaması olmasının yanı sıra Fotor bir platform da aynı zamanda. Platforma yüklediğiniz fotoğraflarınızı insanlar kullanmak istediklerinde belli bir ücret karşılığı satın alabiliyorlar. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Huji Cam

11. Huji Cam

Bir süre önce popülerliği tavan yapan ve esintileri hala devam eden Huji Cam, çektiğiniz fotoğraflara kendisi otomatik olarak efekt veriyor. Böylece hangi fotoğrafta hangi efekt olacağını asla bilemiyorsunuz ve bizce uygulamanın asıl güzelliği de burada. Polaroid makineleri ve efektlerini sevenler Huji Cam'e bayılacak.

12. RNI Films

12. RNI Films

RNI Films, birkaç yıl önce App Store'a gelen muazzam bir uygulama. NEden muazzam, çünkü son dönemin analog kamera popülaritesi Instagram'ı sarmış durumda ve RNI Films de bu açıdan fotoğraflarınıza çok iyi efektler sunuyor. Tek üzücü yanı Google Play Store'da bulunmaması. 

13. Nebi

13. Nebi

Bir fotoğraf laboratuvarı olduğu iddiasıyla yola çıkan Nebi, bahsettiğimiz vintage fotoğraflar modasını bir tık ileri seviyeye taşıyor. 35 mm'lik fotoğraf filtreleri bulabileceğiniz uygulamayla Instagram sayfanız şenlenebilir.

14. Afterlight

14. Afterlight

Afterlight son dönemlerin en popüler uygulamalarından biri ve 5 kişiden 3'ünde olduğuna eminiz. Fotoğraflarınızın ışık ve netlik ayarlarıyla çok rahat oynayabilmeniz ve düzenleyebilmeniz istediğiniz yerleri vurgulayıp istediğiniz yerleri geri planda bırakabilmenize olanak sağlıyor. Fotoğraf birleştirme özelliğini ise kullandığınızda, o Instagram'da görüp bayıldığınız fotoğraflardan siz de paylaşabileceksiniz. 

Not: Uygulama Google Play'de ücretsiz olsa da, Apple Store'da Afterlight 2 adıyla ücretli olarak edinilebiliyor.   

  • Google Play üzerinden indirmek için tıklayın.

  • App Store'dan Afterlight 2 versiyonuyla indirmek için tıklayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
87
36
10
6
6
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın