Görüş Bildir
Haberler
Fiyatını Görünce Bir Süre Kendinize Gelemeyeceğiniz 2023 Yılının En Pahalı Evleri

Fiyatını Görünce Bir Süre Kendinize Gelemeyeceğiniz 2023 Yılının En Pahalı Evleri

Wigglytuff
04.02.2023 - 21:10

Hayalinizdeki mülkü düşünün, biraz daha düşünün böylece dünyanın en büyük evleri hakkında ufakta olsa bir fikriniz olacaktır. 2023' ün en pahalı evlerini sizin için araştırdık. Muhteşem mimarilerinin yanında dudak uçuklatan fiyatlarıyla ilginizi çekeceğini düşündüğümüz bu evler, kesinlikle görülmeye değer.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

13. Xanadu 2.0, Washington

13. Xanadu 2.0, Washington

Washington Gölü'ne bakan etkileyici lüks malikanenin, sahil arazisini inşa edilmesi 63 milyon dolara mal olmuş. Malikane gerçek somon ve alabalıkla dolu yapay bir dereye sahip olmasının yanında evde sıcaklık ve aydınlatmayı düzenleyen bir sensör sistemi, su altı müzik sistemine sahip havuz, bir düğmeye tıklayarak değiştirilebilen bilgisayar ekranında görüntülenen sanat eserleri gibi yüksek teknoloji ürünleri ile dolu. 

Her ne kadar tartışma konusu olsa da tahmini değeri ise 130 milyon dolar.

12. The One, Los Angeles

12. The One, Los Angeles

Yaklaşık 10 yıllık tasarım aşamasından sonra, 100.000 metrekare yaşam alanıyla gören herkesi hayran bırakan The One'ın görülmeye değer modern bir tarzı var. 

26 metrelik tavanlara, 42 adet banyoya, 21 adet yatak odasına, beş yüzme havuzuna ve 30 arabalık bir garaj galerisine sahip bu evin değeri 141 milyon dolar.

11. Seven The Pinnacle, Montana

11. Seven The Pinnacle, Montana

İçi, dışından daha etkileyici olan bu lüks ev, Montana'nın yamaçlarında yer almaktadır. 10 yatak odası, iyi donanımlı bir spa, spor salonu, hem açık hem de kapalı havuzu ve her yere dağılmış şömineleri ile dikkat çeken mülkün fiyatı 155 milyon dolar

10. Palazzo di Amore, Beverly Hills

10. Palazzo di Amore, Beverly Hills

Beverly Hills merkezli Palazzo di Amore,  Los Angeles ve çevredeki kanyonların muhteşem manzarasına sahip olduğundan oldukça ilgi görüyor. Akdeniz tarzı mülk, ilk olarak 2014 yılında inşa edildi ve o yılın en pahalı evi seçildi. 

12 yatak odası, 25 banyo ve bir Türk hamamı bulunan bu evin değeri 195 milyon dolar

Evin çevresi o kadar büyük ki kendine ait bir üzüm bağı bile bulunuyor.

9. Ellison Estate, California

9. Ellison Estate, California

Şimdiye kadar gördüklerimizin arasında en etkileyici tasarıma sahip bu malikane Larry Ellison' a ait. California'da bulunan bu inanılmaz sahil mülkü, 2023 yılında en pahalı evler listesinde kendine yer buldu. 

Güvenlikli bir sitenin içinde yer alan bu ev, muhtemelen dünyanın en havalı göl evi olabilir.

Tahmini değeri: 200 milyon dolar 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

8. 18–19 Kensington Palace Gardens, London

8. 18–19 Kensington Palace Gardens, London

Lakshmi Mittal'in sahibi olduğu 55.000 metrekarelik 19. yüzyıldan beri kullanılmaya devam eden bu malikane, 1990'larda 5 milyon dolara satıldı. Yıllarca süren restorasyon ve 90 milyon dolarlık bir yatırım ile evin değeri katlanarak şimdilerde 222 milyon dolara ulaştı. 

Kuaför salonu, kapalı yüzme havuzu, spa, buhar duşları ve saunaların yanı sıra 20 araçlık otoparkı bulunuyor.

7. Four Fairfield Pond, New York

7. Four Fairfield Pond, New York

Ira Rennert'in İtalyan Rönesans tarzı evi, Hamptons'ta 63 dönümlük sahil mülkünde yer alıyor. 62.000 metrekarelik konakta 29 adet yatak odası, 39 adet banyo ve 91 metrelik geniş bir yemek odası bulunuyor. 

Four Fairfield Pond aynı zamanda 100 arabaya kadar park edilebilen devasa bir garaja da ev sahipliği yapıyor.

Tahmini değeri: 250 milyon dolar.

6. Odeon Tower Penthouse, Monaco

6. Odeon Tower Penthouse, Monaco

Monaco'nun muhteşem manzarasını sunan bu evin bahçesi yok. Dünyanın en pahalı dairesi olarak bilinen bu yer, 150 metrelik bir gökdelenin tepesinde yer alıyor. 

Lüks çatı katı, her katta bulunan beş mutfak ve her katta bulunan 38.000 fit karelik alanının yanında özellikleri say say bitmeyen bu dairenin fiyatı 330 milyon dolar.

5. Les Palais Bulles, Cannes

5. Les Palais Bulles, Cannes

Tasarımı ile insanlar arasında merak konusu olan bu ev, sıradan milyon dolarlık evlerden biraz farklı. Cannes yakınlarındaki Théoule-Sur-Mer'deki bu lüks mülk, festivallere bile ev sahipliği yapmıştır. Macar mimar Antti Lovag tarafından tasarlanan ve 1975 ile 1989 yılları arasında inşa edilen Bubble Palace, 420 milyon değeriyle dudak uçuklatıyor.

4. Villa Les Cèdres, Monaco

4. Villa Les Cèdres, Monaco

1830 civarında inşa edilen 18.000 metrekarelik Villa Les Cèdres'e ev demek bir hakaret olacaktır. Bir zamanlar Belçika Kralı II. Leopold'a ait olan bu devasa yapının, günümüzdeki değeri 450 milyon dolar

35 dönümlük bakımlı bahçeler üzerinde yer alan ve adını arazideki sedir ağaçlarından alan 18.000 metrekarelik mülk, 14 yatak odasına, olimpik bir yüzme havuzuna ve büyük bir ahıra sahiptir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

3. Villa Leopolda, Fransa

3. Villa Leopolda, Fransa

Avrupa'nın en pahalı özel konutu olan Villa Leopolda, Lübnan doğumlu Brezilyalı bankacı Edmond Safra'nın eşi Lily Safra'ya ait. 50 dönümlük bir arazide yer alan bu mülkün tahmini değeri 750 milyon dolar.

Gelelim bu mülkü özel kılan özelliklerine: ticari bir sera, helikopter pisti, açık mutfak ve nefes kesici bir havuz bulunuyor.

Devasa yüzme havuzu ve aşırı büyük bahçelerinde, 50'den fazla bahçıvanın günlük olarak çalışması gerekiyor.

2. Antilia, Hindistan

2. Antilia, Hindistan

Dünyanın en pahalı özel konutu olan Antilia, Hindistan'ın en zenginlerinden biri olan Mukesh Ambani'ye ait. Eğer şu an satışta olsaydı değeri 2 milyar dolar olurdu. 

Her biri 2 kat yüksekliğinde 27 kata sahip bu konut, gören herkesi büyülüyor. Şık tasarımının yanından depreme dayanıklı olması da artılarından biri. 

Öyle ki binada sadece arabaların park edilmesi için 6 kat ayrılmış. 3 helikopter pisti, kapalı havuzu,  bir spası, bir balo salonu, yoga stüdyosu ve çok daha fazla özelliğiyle dikkat çeken bu yapı herkesi imrendirecek cinsten. 

Hindistan'ın sıcaklıkları çekilmeyecek kadar yükselirse diye, kar taneleri püskürten bir kar odası bile var.

1. Buckingham Sarayı, Londra

1. Buckingham Sarayı, Londra

Tahmini değeri 4,9 milyar olan bu saray, 2023'ün en pahalı mülkü. 52 adet kraliyet ve misafir yatak odası, 78 adet banyo ve 92 adet ofis dahil olmak üzere 775 odasıyla büyüleyen bu ev özel turlarla gezilebiliyor. 

Yaklaşık 77.000 metrekare alana sahip Buckingham Sarayı, aynı zamanda dünyanın en büyük evlerinden biri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın