Görüş Bildir
Haberler
ABD'nin En Pahalı Evi: The Godfather Filminde Kullanılan Malikane 119 Milyon Dolara Satışta

ABD'nin En Pahalı Evi: The Godfather Filminde Kullanılan Malikane 119 Milyon Dolara Satışta

Yüksel Venedik
03.03.2021 - 13:33 Son Güncelleme: 03.03.2021 - 16:19

ABD'nin en pahalı evi olan malikane satışa çıkarıldı. Suikaste uğrayan eski ABD başkanı John F. Kennedy ve eşi Jackie'nin balayını geçirdiği yer olan ev, The Godfather filminde de yer almıştı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Independent Türkçe'nin haberine göre ABD'nin en ünlü malikanelerinden ve Hollywood yapımlarında yer alan Beverly Evi (The Beverly House) 119 milyon dolara (yaklaşık 870 milyon TL) satılıyor. Bu meblağ, malikaneyi ABD'nin satıştaki en pahalı evi yapıyor.

Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles'ta 1,5 hektarlık araziye kurulu malikane, 1972 yapımı Baba'da (The Godfather) bir sabah uyandıktan sonra ödüllü yarış atının kopmuş kafasını yatağında gören Jack Woltz karakterinin evi olarak kullanılmıştı.

Birçok filmde, klipte ve önemli olayda yer alan ev 1927'de inşa edildi

Birçok filmde, klipte ve önemli olayda yer alan ev 1927'de inşa edildi

Kevin Costner ve Whitney Houston'un başrolde yer aldığı 1992 tarihli Bodyguard'da (The Bodyguard) mekan olarak seçilen lüks ev, dünyaca ünlü yıldız Beyonce'un geçen sene çıkardığı Black is King adlı film ve görsel albümde de görülmüştü.

Evening Standard'ın haberine göre, Mimar Gordon Kaufman'ın tasarladığı ev 1926-1927 döneminde inşa edilmiş, 1946'da Hollywood yıldızı Marion Davies ve gazete patronu William Randolp Hearst tarafından satın alınmıştı.

Suikasta uğrayan eski ABD başkanı John F. Kennedy ve eşi Jackie'nin, 1953'teki düğünlerinden sonra balayı olarak seçtiği malikane, başkanlık seçimlerinde Kennedy'nin seçim merkezi rolünü üstlenmişti.

Malikaneyi satın alabilecek 20 aile var

Malikaneyi satın alabilecek 20 aile var

2 bin 500 metrekareden büyük malikanede 18 yatak odası, 25 banyo, olimpik yüzme havuzu, art deco mimari tarzına göre tasarlanmış gece kulübü ve 400'den fazla misafiri ağırlayabilecek devasa teraslar var. Beverly Evi'nin bin kişiyi birden barındırabilen bahçesininse Roma imparatoru Hadrian'ın İtalya'daki köşkünden esinlendiği belirtiliyor.

Ayrıca, Davies'in tasarladığı sütunlu havuz alanı, ABD'deki dünyaca ünlü bir diğer malikane Hearst Kalesi'ndeki Roma esintili Neptün Havuzu'ndan örnek alınarak hazırlanmıştı.

Elle boyanmış kemerli tavanı bulunan 24 metre uzunluğunda ve yaklaşık 7 metre yüksekliğinde giriş holüne sahip mülkte iki katlı kütüphane, bilardo salonu, spor salonu, spa, tenis kortu, sinema odaları, personeller için ayrı odalar ve 400 kişiye hizmet verebilecek mutfak bulunuyor. Malikanede 4 bin 500 metrekareden büyük bir dans salonu da var. Britanya merkezli Beauchamp Emlak, malikaneyi satın alabilecek sadece 20 aile olduğunu bildirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
10
7
6
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bu evi bir Türk alsa aynı odada imitasyon "kesik at kafasıyla" uyanma turizmi başlatıp malikanenin parasını kısa zamanda çıkarırdı.

Horacio Pagani

param olsada alsam