Görüş Bildir
Haberler
Şehitlik Unvanı Verildi! Firari Zannedilen Askerin Kemikleri 19 Yıl Sonra Kışlada Gömülü Bulundu

etiket Şehitlik Unvanı Verildi! Firari Zannedilen Askerin Kemikleri 19 Yıl Sonra Kışlada Gömülü Bulundu

İstanbul'daki Hasdal Kışlası'nda vatani görevini yaparken kaybolan Piyade Er İsmet Işık'ın (21) firar ettiği iddiası ortaya atıldıktan 14 yıl sonra 2 asker tarafından gasp edilip öldürüldüğü ortaya çıktı. Kaybolduktan 19 yıl sonra kışlaya gömülen cansız bedeninden geriye kalan kemikleri bulunan Işık'a ailesinin başvurusu üzerine 21 yıl sonra şehitlik unvanı verildi. Işık için bugün gıyabi cenaze namazı kılındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konyalı İsmet Işık, 2000 yılında İstanbul'daki Hasdal Kışlası'nda vatani görevini yapmaya başladı. Usta birliği olarak da kışlada kalan Işık, kantin sorumlusu yapıldı. Ancak Işık, 24 Haziran 2001'de bir arkadaşının yanına çay içmeye gideceğini söyledikten sonra ortadan kayboldu. 

Ertesi sabah askeri yetkililer, Konya'daki baba Durmuş Işık'ı arayıp, oğlunun kantindeki 800 lirayı alıp, firar ettiğini bildirdi. O dönemde yapılan tüm aramalara rağmen İsmet Işık'ın izine rastlanmadı.

14 yıl sonra gasp edildiği ortaya çıktı

14 yıl sonra gasp edildiği ortaya çıktı

14 yıl sonra 2 asker tarafından gasp edilerek öldürüldüğü ortaya çıkan, kaybolduktan 19 yıl sonra ise kışlaya gömülen cesedinden geriye kalan kemikleri bulunan Piyade Er İsmet Işık'ın ailesi, oğullarının şehit kabul edilmesi için başvuruda bulundu. 

21 yıl sonra şehitlik unvanı Işık'a verildi. Işık için bugün öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı ve Kur’an-ı Kerim okundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
212
107
106
3
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Charlie Brown

gasp edip gömen orrospu çocuklarına ne olmuş bulunmuş mu?

Gürbüz Vural

14 yıl sonra nasıl ortaya çıktı, gasp edilen ibnelere ne oldu..bu gibi önemli detayları paylaşmadan bu haberi bu şekilde eksik paylaşmak da saçma.

Teke tek

Sonrası araştırmacı gazeteciliğe girer ki, artık ondan kalmadı. Sonu garip yerlere çekilip gazeteci soluğu hapiste alabilir. İletişim fakülteleri kapatılsın,... Devamını Gör

Beatrize Vaksman

Ailesine sabir dilerim. O iki hirsiz ve katil bulundu mu?