Görüş Bildir
Haberler
Film Önerisi İstemeye Son! Netflix'ten Herkesin Ödünü Kopartacak 27 Korku Filmi

Film Önerisi İstemeye Son! Netflix'ten Herkesin Ödünü Kopartacak 27 Korku Filmi

Comic Sans Ms
20.10.2017 - 13:53

Şimdi hazırsanız Netflix platformunun en iyi korku filmlerine dalma zamanı!

Hazır Cadılar Bayramı kapıdan baktırırken, sizin için derlediğimiz bu filmlerle arkadaşlarınızdan ya da kendinizden bile korkmaya başlayabilirsiniz! 🎃

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ölümün Alfabesi (2012)

1. Ölümün Alfabesi (2012)

Çocukları eğitici ABC tarzı kitaplardan esinlenilerek hazırlanmış bu film, her biri farklı bir yönetmen tarafından çekilen 26 farklı bölümden oluşuyor. Yönetmenlere ölüm hakkında bir hikaye yaratmak için istedikleri kelimeyi seçme hakkı verilmiş. Kışkırtıcı, şaşırtıcı, tuhaf ve çelişkili bu film, modern korku çeşitliliğini yansıtan bir eser.

2. Karabasan (2014)

2. Karabasan (2014)

Altı yıl önce eşini kaybeden yalnız bir anne, 6 yaşındaki oğlunu terbiye etmekte zorlanmaktadır. Çocuk rüyalarında, sürekli ikisini de öldürmeye gelen bir canavar görmektedir. Bir gün, evlerinin kapılarına gelen 'Babadook' adındaki ürkütücü bir masal kitabını okurlar. O andan itibaren Samuel, rüyasında gördüğü canavarın Babadook olduğuna inanmaya başlar. Ama belki de Babadook gerçekten vardır...

3. The Bad Batch (2016)

3. The Bad Batch (2016)

Kötülerin Teksas'ta yamyam dolu çorak topraklara atıldığı distopik bir gelecekte, bir kızın hayatta kalmaya çalışmasını konu alan bir gerilim/ korku filmi. Jason Momoa, Keanu Reeves ve tanınmayan bir Jim Carrey de başroldeler.

4. Korku Çocukları (1984)

4. Korku Çocukları (1984)

Maine'deki küçük bir kasabada çocuklar birer şeytana dönüşmeye ve önlerine çıkan herkesi, tüm yetişkinleri ve ebeveynlerini katletmeye başlar. Kasabaya gelmiş genç bir çift de kendilerini bu olayların içinde bulur. Mısır tarlalarındaki kötülük gittikçe büyümektedir.

Gerilim ve korku romanları yazarı dünyaca ünlü usta yazarı Stephen King'in The Night Shift isimli kitabında yer alan, aynı adlı kısa hikayesinden sinemaya uyarlanmıştır.

5. Creep (2014)

5. Creep (2014)

Bir videografiker dağ tepesinde bulunan bir kasabadaki bir günlük iş için Craigslist'deki bir reklama cevap verir, ancak sonrasında müşterisinin özünde göründüğü gibi olmadığını öğrenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Devil's Candy (2015)

6. The Devil's Candy (2015)

Sıradan bir ressamın gecenin yarısı uyanıp çizdiği bir tablo insanlığın sonu olabilir mi? Bu harika korku filmi size dehşeti ve korkuyu sonuna kadar yaşatacak.

7. Annemin Gözleri (2016)

7. Annemin Gözleri (2016)

Sessiz bir kasaba hayatı yaşayan genç ve yalnız bir kadın, başına gelen trajik bir olaydan sonra en derin ve karanlık arzuları tarafından tüketilmeye başlar. Bu filmde tüylerinizin ürperdiğini hissedeceksiniz!

8. Gremlinler (1984)

8. Gremlinler (1984)

Onu asla ıslatmayın, parlak ışıklardan uzak durun ve ne kadar ağlayıp yalvarsa da onu asla gece yarısından sonra beslemeyin. Genç Billy Peltzer yeni sevimli hayvanını alırken bunları öğrenmişti. Fakat Billy, umduğundan çok fazlasıyla karşılaşacaktı. Gremlinler komik ve bir o kadar korkunç sahnelerle bu filmde sizlerle!

9. Hellraiser : Şeytan Pusuda Bekliyor (1987)

9. Hellraiser : Şeytan Pusuda Bekliyor (1987)

Berduş bir gezgin olan Frank Cotton Kuzey Afrika’da bir yerde, eski çağlardan kalma gizemli bir akıl küpünü satın alır. Küpün, doğru biçimde oynandığı takdirde, cennetin ve sonsuz zevkin kapılarını açacağına dair bir rivayet bulunmaktadır. Küpü, tam bir izbe durumundaki evinin çatı katında kurcalayn Frank, başka bir boyutun kapılarını açmayı başarır...

10. Balayı (2014)

10. Balayı (2014)

Bir akşamdan sabah saatlerine kadar geçen film, ideal çift gibi görünen Tereza ve Radim'in her yönüyle kusursuz görünen düğünüyle başlıyor. Davetlilerle neşe içinde dans edip kutlamaya devam edilirken, o sırada ortaya çıkan davetsiz bir misafir, herkesin keyfini kaçırır. Damadın arkadaşı olduğunu söyleyen bu genç adam yüzünden hem damadın geçmiş günahları hem de gelinin sıkıca sarıldığı sırları ortaya dökülür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yaratık (2006)

11. Yaratık (2006)

Seul’u ikiye ayıran Han nehri korkunç bir faciaya gebedir. Amerikan ordusunun bir kaç sene önce gizlice boşalttığı kimyasal atıklar, nehirde korkunç bir yaratığın üremesine neden olmuştur.  Bir kaç saniye içinde ortalığı savaş alanına çeviren canavar tekrar sulara gömülmeden önce ardında yüzlerce ölü bırakır. 

Ancak yaratık ile ilgili korkunç gerçek ancak bir kaç gün sonra farkedilir. Hükümet, yaratığın insanlara korkunç bir virüs bulaştırdığından şüphelenmektedir.

12. Davet (2015)

12. Davet (2015)

Bir ev düşünün ki bütün pencereleri parmaklıklı ve telefon iyi çekmiyor. Sizi bu eve akşam yemeğine davet ediyorlar ve kapı kilitleniyor... Bu gerilime hazırsanız hemen bu filmi açın!

13. Peşimdeki Şeytan (2014)

13. Peşimdeki Şeytan (2014)

19 yaşında bir genç olan Jay Height; tüm yaşıtları gibi eğlenceye, gezip tozmaya ve erkeklere ilgi duymaktadır. Ancak, yaşadığı masum gibi görünen cinsel deneyimin ardından tuhaf halüsinasyonlar görmeye ve birileri tarafından çok yakından takip ediliyor olduğunu hissetmeye başlar. Jay ve arkadaşları, bu çok yakındaki tehditten kurtulmanın bir yolunu bulmadan huzur bulamayacaklardır.

14. Denizin Dişleri (1975)

14. Denizin Dişleri (1975)

Devası büyük beyaz bir köpekbalığının, küçük bir adada yaşamakta olan insanları tehdit edişi ve onunla olan mücadeleyi konu alan bu korku filmine bayılacaksınız!

15. İstila (2010)

15. İstila (2010)

6 yıl önce güneş sistemimizde yeni bir yaşam kaynağı keşfeden NASA, bu yeni kaynaktan örnekler toplamıştır. Fakat bu örnekler Orta Amerika'da bir kazada dağılır. Kazanın ardından, olayın gerçekleştiği yerde yeni yaşam formu büyümeye ve gelişmeye başlar. 

Çok geçmez Meksika'nın tamamı yasak bölge ilan edilmiştir bile... Hikaye de bundan sonra başlar, Amerikalı bir gazeteci, patronunun kızını işte bu yasak bölgeden kurtarmaya çalışır ve macera başlar..

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Anne (2009)

16. Anne (2009)

Hayır, Darren Aronofsky'nin filmi henüz Netflix'te değil. Sonunda '!' yok. 😂 Alfred Hitchcock'un yönettiği bu gerilim filmi, cinayetle suçlanan oğlu için gerçek katili arayan sadık bir anneyi anlatıyor.

17. Gece Nöbeti (2004)

17. Gece Nöbeti (2004)

Esas savaşı kazanacak olan kimdir? İyler mi yoksa kötüler mi? Dünya, bu iki güç arasında paylaşılamadığında ortaya çıkan savaşın galibi kim olacaktır? Savaşı kazanan aslında bir çocukken onu yönetebilecek denli yetişkin olmadığı gerçeği açıkça ortadadır. Bu durumda yapılması geren şey nedir? Gece Nöbeti, Sergei Lukyanenko’nın romanından beyaz perdeye uyarlanmıştır. Filmin yönetmeni olan Timur Bekmambetov, Rusya’da bir başka Tarantino olarak değerlendiriliyor ve son derece etkileyici bir uslubunun olduğu iddia ediliyor.

18. 23 Numara (2007)

18. 23 Numara (2007)

Walter Sparrow, kendi yaş gününde karısını almaya gecikir. Agatha, bir kitapçıda kan kırmızısı kapağı olan bir roman bulur. Bu kitaptaki hikaye, numeroloji ile ilgili bir cinayet gizemini içerir. Yirmi üç sayısı etrafında döner her şey. Kitaptaki hikaye Walter’ı fazlası ile etki altına alır. Hayal kurmaya başlar. Hayatında “23” sayısı ile yorumlayabileceği olaylara dikkat kesilir. Kitabın yazarının peşine düşer. Bir otelde 23 numaralı odada kalır ki burası hikayede olayların geçtiği mekandır. Bunun üzerine Walter bunun aslında bir roman olmadığına inanmaya başlar. Karısı ve oğlu onu korumak için kendisine yardım etmek isterler. Yavaş yavaş kendisini ve ailesini tehlikeye sokan Walter, gerçeğe doğru yaklaşmaktadır. Joel Schumacher’n yönettiği filmde Jim Carrey baş rolde.

19. Açık Pencereler (2004)

19. Açık Pencereler (2004)

Dönemin en heyecan verici oyuncularından biri olan Jill, internette yapılan bir yarışmada kendisiyle bir akşam yemeği kazanmış olan Nick ile yemek yemeği reddeder. Bunun üzerine Jill'in tanıtım kampanyasını yürüten Chord Nick'e yardım etmeyi teklif eder. Oyuncunun bilgisayarına ulaşarak her adımını izlemesini sağlar. Başta oldukça eğlenceli gibi görünen bu teklifin ilerleyen aşamalarında Nick kendisinin Chord'un hain planlarına ulaşmak için kullandığı bir kukla olduğunu anlayacaktır.

20. Aç Gözlü (1999)

20. Aç Gözlü (1999)

1847 yılında Meksika - Amerika iç savaşında, düşmanı geri püskürttüğü için, Yüzbaşı John Boyd terfi alır. Bu terfi sonrası Boyd, Nevada'nın karlı dağlarında ıssız bir savaş biriminde üçünçü adam olarak görev alacaktır.

Boyd bu gruba katıldıktan sonra, donmaktan ve açlıktan ölmekten son anda kurtulan bir yabancı olan Colqhoun de gruba dahil olur. Colqhoun'un anlatıklarına göre şefleri Ives, karlar altında bir mağarada kalınca, bölüğündeki bazı insanları yiyerek hayatta kalmıştır. Bundan sonra Boyd ve diğerleri bu olayın geçtiği mağarada başka sağ insan olup olmadığını bulmak için yola çıkarlar. Fakat Boyd, eski bir Kızılderili efsanesinde anlatılan Weendigo adlı canlı et yiyerek beslenen, beslendikçe daha çok isteyen insanüstü bir yamyamın saldırısından korkmaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Grave

21. Grave

Justine’in tüm ailesi veterinerlikle uğraşmaktadır ve hepsi vejetaryendir. Kendisi de 16 yaşında umut vaat eden parlak bir öğrencidir. Veterinerlik okuluna başladığında acımasız ve aşırı çekici bir dünyayla tanışır. İlk bir kaç hafta içinde aile prensiplerinden sapmak zorunda kalır ve çaresizce çiğ etin tadına bakar. Justine yakında davranışlarının beklenmedik ve berbat sonuçlarıyla yüzleşecektir ve gerçek benliği ortaya çıkacaktır.

22. Stanford Hapishane Deneyi (2015)

22. Stanford Hapishane Deneyi (2015)

1971 yılında Stanford Üniversitesi'nde psikolog olarak çalışan Philip Zimbardo, ekibini kurup yeni bir deneye başlar. Okulun öğrencileri arasından seçilen 24 kişi, psikoloji bölümünün bodrum katına kurulan sahte hapishaneye yerleştirilir. Öğrencilerin bir kısmı mahkum, diğer kısmı ise gardiyan olarak deneye katılacaktır. Ancak deney bir noktadan sonra tehlikeli bir hal almaya başlar...

1971'de yürütülen deneyde yaşanan gerçek olaylardan uyarlanan film, size iliklerinize kadar gerilimi hissettirecek!

23. Şeytanın Gözleri (2014)

23. Şeytanın Gözleri (2014)

Gündelik işlerle geçinmeye çalışan Sarah Walker'ın en büyük hayali günün birinde çok başarılı bir oyuncu olmaktır. Bu nedenle birçok kereler oyuncu seçmelerine katılmış olsa da başarılı olamaz. Son başvurduğu filmlerden birinde nihayet role kabul edildiğinin haberini alınca talihinin döndüğünü düşünmeye başlar. Ancak bu filmle ilgili her ayrıntı biraz tuhaftır. Zira prodüksiyon hakkında bilgi verilmemiştir ve her şey oldukça gizemli görünmektedir.

24. Zombi Ekspresi (2016)

24. Zombi Ekspresi (2016)

Yıkıcı bir virüs Güney Kore’yi etkisi altına alır. Bu sırada Seul’den Busan’a gitmekte olan trendeki yolcular hayatta kalma mücadelesi verir. Film, Güney Kore'de geçen yıl büyük ses getiren bir yapım olmuş!

25. Korkunun Gölgesi (2016)

25. Korkunun Gölgesi (2016)

Hikaye İran-Irak savaşı sırasında Tahran’da geçiyor. Shideh, kocası zorunlu görev için başka bir şehre gönderildiğinde, devam eden bombardımanların yol açtığı tehlikeye rağmen kızıyla birlikte evlerinde kalmakta ısrar eder. Fakat insanların birer birer terk ettikleri apartmanda yalnız kalan anneyle kızı sadece savaş uçakları değil, bir hayalet de tehdit etmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. "V/H/S" (2012)

26. "V/H/S" (2012)

Bir grup evsiz, tanımadıkları bir insan tarafından bir soygun için kiralanırlar. Yapmaları gereken terk edilmiş bir eve girmek ve bir VHS kaseti çalmaktır. Karşıdan basit gibi görünse de evin içine girdikten sonra keşfedilecek pek çok kayıt bulurlar...

27. Kevin Hakkında Konuşmalıyız (2012)

27. Kevin Hakkında Konuşmalıyız (2012)

Eva, Kevin'a hamile kaldığı gençlik yıllarında bütün kariyer planlarını ve hedeflerini bir kenara koyarak çocuğunu dünyaya getirmeye karar verir. Fakat annenin oğlu için hayatından yaptığı bu fedakarlık maalesef Kevin'in çocukluk yıllarından itibaren başlayarak hayatlarını ters yönde etkilemeye başlar. Kevin 15 yaşına geldiğindeyse lisedeki çete gruplarıyla takılmaya başlar ve hiç kimsenin hoş görmeyeceği olaylara karışır. 

Eva oğlunun hatalarından dolayı derin sorumluluk ve suçluluk duyarak, nerede yanlış yaptığını sorgulamaya başlar. Bu arada Kevin'in ayrıldığı babası ile yeniden iletişime geçmek durumundadır...

İyi seyirler 😱

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
209
87
41
37
34
23
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?