Görüş Bildir
Haberler
Fibromiyalji Noktaları Nelerdir?

Fibromiyalji Noktaları Nelerdir?

Şebnem Sucu
21.11.2021 - 22:06

Fibromiyalji, genellikle kadınlarda görülmekle birlikte, kas ağrılarına neden olan bir tür doku romatizmasıdır. Vücudun bazı noktalarında hassasiyet ile kendini belli eder. Bu noktalara hafif bir basınç uygulamak bile kişinin ağrı hissetmesine neden olur. Fibromijalji, aşırı yorgunluk ve artan ağrılar ile zaman zaman ataklar şeklinde kendini gösterir. Peki, fibromiyalji noktaları nelerdir? İşte fibromijalji noktaları hakkında bilinmesi gerekenler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fibromijalyi sendromu kısaca FMS, kas ve kemiklerde şiddetli ağrılara sebebiyet vermektedir. Bu sendrom kişilerin uyku düzenlerinde ciddi bozulmalara neden olur. Nedeni tam olarak henüz açıklığa kavuşmamış olan Fibromiyaljinin kalıtsal ve çevresel faktörlere bağlı olduğu düşünülmektedir. Fibromijalyi durumunda yaygın olarak hassas ve tetik noktalar, vücudun pek çok bölgesini etkileyen ağrılara yol açar. Hastaların yaşam kalitesini ciddi anlamda düşüren bu hastalığın tetik noktaları pek çok hasta tarafından araştırılmaktadır. Peki, fibromijalyi noktaları nelerdir? İşte ayrıntılar…

Fibromiyalji Noktaları Nelerdir?

Fibromiyalji Noktaları Nelerdir?

Fibromiyalji noktaları vücudun 18 farklı bölgesinde bulunur. Tetik noktaları olarak da tanımlanan bu alanlarda ortaya çıkan ağrılar, vücudun pek çok bölgesine yayılan ağrıları beraberinde getirmektedir. Fibromiyalji noktalarından bazıları başın arka kısmı, üst göğüs, omuz üstleri, dizler, dirsekler ve kalçalardır. Bu bölgelerde bir hassaslık mevcuttur. Genellikle bu noktalarda yaşanan ağrılar fibromiyaji tanısı koymak için yeterli görülmese de başka hastalıklardan ayırt etmek için doktorunuz tarafından değerlendirilir.

Fibromiyalji Belirtileri Nelerdir?

Fibromiyalji Belirtileri Nelerdir?

Fibromiyalji, tanısı oldukça zor konan bir hastalıktır. Semptomları çoğu zaman farklı hastalıklarla karıştırılabilir. Genellikle vücudun farklı alanlarındaki kas ve yumuşak dokularda devam eden donuk ağrılar her geçen gün daha da şiddetlenebilir. Fibromiyalji ağrısı daha çok sırt bölgesinde görülmektedir. Ancak farklı hastalıklardan ayırt etmek yine oldukça zor olacaktır. Bazı vakalarda bacak bölgesinde karıncalanma ve uyuşma ve yorgunluğa neden olabilir.  

Fibromiyalji belirtilerinden bazıları şunlardır;

• Sürekli devam eden yorgunluk

Uyku problemleri

• Çarpıntı

Anksiyete ve depresyon

• Gözlerde kuruma

• Karın boşluğunda ağrı

• Kadınlarda ağrılı regl dönemi

Fibromiyalji Tedavisi Nasıl Yapılır?

Fibromiyalji Tedavisi Nasıl Yapılır?

Fibromiyalji hastalığında tedavi, ağrılara azaltmaya ve kişilerin yaşadığı şikayetleri dindirmeye yöneliktir. Aynı zamanda doktorunuz yaşam biçiminizi değiştirmeniz açısından bazı önerilerde bulunacaktır. Hastaların bazılarında ilaç kullanımı da gerekebilir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın