Görüş Bildir
Haberler
Fevzi Kılıç Kimdir? Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç Kaç Yaşında ve Neden Öldü?

Fevzi Kılıç Kimdir? Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç Kaç Yaşında ve Neden Öldü?

Elif
20.06.2023 - 18:31

Sakarya Erenler ilçesinin belediye başkanı Fevzi Kılıç, son günlerde gündemden düşmeyen isimlerden biri. Geçtiğimiz saatlerde makam odasında rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılan Kılıç, hayatını kaybetti. Vefatıyla sevenlerini yasa boğan belediye başkanın hayatı ve siyasi kariyeri merak ediliyor. Peki Fevzi Kılıç kimdir, nereli, hangi partili? Fevzi Kılıç kaç yaşında ve neden öldü? İşte Erenler belediye başkanının hayatıyla ilgili detaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fevzi Kılıç Kimdir?

Fevzi Kılıç Kimdir?

Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, 1964 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Trabzonlu olan Kılıç'ın çocukluğu Adapazarı'nda geçti. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Adapazarı'nda tamamladı.

Fevzi Kılıç, lise eğitiminin ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'ne girdi. Üniversiteden mezun olduktan sonra siyasete atıldı.

Fevzi Kılıç'ın Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Fevzi Kılıç'ın Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Fevzi Kılıç, üniversite eğitiminin ardından  ailesine ait bir tekstil firmasının başına geçti. 

1992 ve 1995 yılları arasında Refah Partisi Sakarya Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 1994 yılında yapılan seçimlerde Refah Partisi'nden Adapazarı Meclis Üyesi olarak aday oldu.  Daha sonra Refah Partisi İl Yönetim Kurulu'nda görev aldı.

2001 senesinde AK Parti Sakarya Kurucu İl Yönetim Kurulu'nda bulundu. 2002 ve 2003 yılları arasında AK Parti Sakarya İl Başkanı olarak görev aldı. 

Aynı zamanda Sakaryaspor Yönetim Kurulu üyesi olan Kılıç; Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Belediyesi Meclis Üyeliği ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği gibi çeşitli görevlerde yer aldı.

Pek çok sivil toplum kuruluşuna üye olan belediye başkanı, Sakarya İmam Hatip Mezunları Derneği'nin kurucu başkanı oldu. 2015'den 2018 yılına kadar tekrardan AK Parti Sakarya İl Başkanı oldu.

Fevzi Kılıç, 31 Mart 2019 seçimlerinde Erenler Belediye Başkanı olarak seçildi.

Fevzi Kılıç Kaç Yaşında ve Nasıl Öldü?

Fevzi Kılıç Kaç Yaşında ve Nasıl Öldü?

5 yıla yakındır Erenler Belediye Başkanı olarak görev yapan Fevzi Kılıç, 20 Haziran 2023 tarihinde makam odasında rahatsızlandı. Çalışanların 112 Acil Servis'e haber vermesinden hemen sonra, Kılıç'ın kalp krizi geçirdiği fark edildi.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ve tedavi altına alınan Fevzi Kılıç, yapılan tüm müdahalelere rağmen 59 yaşında hayatını kaybetti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın