Görüş Bildir
Haberler
Fetihtepe'de Kentsel Dönüşüm Zorbalığı Sürüyor: Gazeteciler Bölgeye Alınmıyor, Polis Evlerin Kapısını Kırıyor

Fetihtepe'de Kentsel Dönüşüm Zorbalığı Sürüyor: Gazeteciler Bölgeye Alınmıyor, Polis Evlerin Kapısını Kırıyor

Ulaş
30.06.2022 - 12:36

Fetihtepe'deki 'zorunlu' kentsel dönüşüm için geçtiğimiz aylarda polis eşliğinde başlayan enerji kesme uygulamaları ve abluka devam ediyor. Bölgeye gazetecilerin girişinin engellendiği iddia edilirken, bazı evlerin kapılarının polis tarafından koçbaşı ile kırıldığı aktarıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün'den Gökcan Başcan'ın haberine göre, AKP'li Beyoğlu Belediyesi'nin, Okmeydanı’nın Fetihtepe Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm zorbalığı sürüyor. 

Kentsel dönüşümün başladığı 3550. Ada’da bugün de yurttaşların altyapı hizmetleri kesildi. Mahalle halkının dayanışma çağrısı üzerine bölgeye çok sayıda polis yönlendirildi. Bölgeye girişi engellemek için barikat kuran polis, yurttaşların da gazetecilerin de mahalleye girmesine izin vermedi...

Daha önce Fetihtepe'de yaşananları sizlerle paylaşmıştık 👇

Bugün 60 evin altyapı hizmetlerinin kesileceği polisin bazı apartmanlara kapısını koçbaşı ile kırarak girdiği öğrenildi.

Siyasi parti liderlerine çağrı: 'Bu zulme sessiz kalmayın...'

Siyasi parti liderlerine çağrı: 'Bu zulme sessiz kalmayın...'

3550. Ada'da yaşanan zorbalığa tepki gösteren bir yurttaş siyasi partileri ve parti liderlerine seslendi. 'İstanbul Fetihtepe Mahallesi 3550. Ada'daki zulme neden sessiz kalıyorlar' ifadelerini kullanan Selahattin Baykan isimli yurttaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da tepki gösterdi. Baykan, 'Bu zülme sessiz kalıyorsun. Tümsiyasi partiler sesleniyorum bu zülme ses çıkarmıyorsanız destek veriyorsunuz' diye konuştu.

Yurttaşların elektrik, doğalgaz ve su bağlantılarının kesilmesine yönelik tepkileri üzerine sokağa gözaltı aracı getirildi.

Yurttaşlar AKP'li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'a yönelik, 'Haydar Ali halka hesap verecek' sloganları atıyor. Basın mensuplarının bölgeye alınmadığı mahallede altyapı hizmetlerinin kesilmesine devam ediliyor.

Mahalle halkının avukatı Onur Cingil, AKP'li Beyoğlu Belediyesi ile iki haftadır süreci durdurmak için görüşme yaptıklarını ve 15 maddeden oluşan taleplerine yanıt beklediklerini aktardı. Görüşmeler sürerken polis zoruyla mahalleye girildiğini aktaran Cingil, şunları söyledi:

'Hala bizden istedikleri, süreci durduklarını söyledikleri 15 maddeden oluşan taleplerimizin cevabını bekliyoruz. Bugün dernek başkanımız Beyoğlu Belediyesi Başkan Yardımcılarını aradığında biz öğrendik ki aslında böyle bir cevap hiçbir zaman gelmiyormuş. Bu bizi oyalama takdiğiymiş. İki haftadır belediye başkanının bizimle sul yapma görüşmeleri yaptığını tekrar belirtmek isterim. Bayram öncesi insanları elektrik, su, doğlagazsız bırkmak nasıl bir durum insanların takdirine bırakıyorum. Savaş döneminde yapılmayan bir şey yapıyorlar. Halkına karşı bu kadar düşman olan bir yönetim, bu kadar düşman olan idarecileri de halk en kısa zamanda cezalandıracaktır.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
4
4
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
M

Akp ye oy versin diye annesini sırtında taşıyan abiye biraz daha ek süre verilebilir

Akpye elbette vermesinler ancak gelmişler İstanbul'un göbeğinde gecekondu yapmışlar. Üstüne deprem riski var. Kentsel dönüşümde bir daire verilecek, bunu kab... Devamını Gör

Selam Öabakan

ya ölüm se ölüm herşeyin bir sonucu var savaşman

falancı

Bu işin akp si tkp si yok adaletli bir şekilde dönüşüm olması şart. tabutların içinde yaşıyorlar. depremde niye dönüşüm olmadı demesin kimse.