Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe, Neustader ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı

Fenerbahçe, Neustader ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı

Fenerbahçe, Alman asıllı Rus futbolcu Roman Petrovich Neustadter ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe, Alman asıllı Rus futbolcu Roman Petrovich Neustadter ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Ülker Stadı'nda yapılan imza törenine, sarı-lacivertli kulübün asbaşkanı Şekip Mosturoğlu da katıldı.

Yeni sezonda giyeceği '33' numaralı Fenerbahçe formasıyla imza törenine çıkan Rus stoper, Fenerbahçe'de olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını söyledi.

Sarı-lacivertlilerin yeni transferi Neustadter, gelenekleri olan bir kulübe geldiğini belirterek, 'Harika bir stadımız var. Çok büyük taraftarları olan dev bir kulübe geldim. Bu takıma katkı sağlamak ve yardımcı olmak için buradayım. Takım arkadaşlarım ve hocamızla birlikte tüm taraftarlarımızı mutlu etmek istiyorum.' ifadelerini kullandı.

"Her iki pozisyonda da oynayabiliyorum"

"Her iki pozisyonda da oynayabiliyorum"
"Her iki pozisyonda da oynayabiliyorum"

Neustadter, hem stoper hem de orta sahada oynayabildiğini ve her iki pozisyon içinde gerekli taktik bilgiye sahip olduğunu dile getirdi.

Alman ekibi Schalke 04'te forma giydiği dönemde takım arkadaşı Höwedes'in sakatlandığını ve o bölgede oynayacak başka oyuncu olmadığı için hocasının kendisini görevlendirdiğini hatırlatan Neustadter, 'Benden neler beklendiğini gayet iyi biliyorum. O zaman hocamız beni uygun gördü. Benim savunmada oynadığım iki-üç maç takım üst üste kazandı. İşler iyi gitti ve çok iyi performans gösterdik. Bende orada başarılı olduğumu düşünüyorum. Daha sonra hocam o pozisyonda kalmamı istedi ve ben de o şekilde devam ettim.' değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe'ye 13 yıl sonra Rus futbolcu

Fenerbahçe'ye 13 yıl sonra Rus futbolcu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fenerbahçe, Roman Neustadter transferiyle 13 yıl sonra bir Rus futbolcuyu kadrosuna dahil etti.

Almanya'nın Schalke 04 takımıyla sözleşmesi sona eren Rus oyuncu Neustadter'i transfer eden Fenerbahçe, bu ülkeden 13. yıl sonra bir futbolcuyu renklerine bağladı.

Sarı-lacivertlilerde Neustadter'den önce ilk Rus futbolcu olarak Vladimir Beschastnykh forma giymişti. Beschastnykh, Ocak 2003'te Fenerbahçe'ye transfer olmasına rağmen, beklentileri karşılayamamıştı. Fenerbahçe'yle 12 maça çıkarak sadece 1 gol üretebilen Rus forvet oyuncusuyla sezon sonu yollar ayrılmıştı.

Öte yandan sarı-lacivertli ekipte Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) döneminde yapılan ilk transfer ise Ukraynalı Ivan Viscnevski olmuştu. Ukraynalı Sovyet oyuncu Fenerbahçe formasını 1989-1990 sezonunda giymişti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın