Görüş Bildir
Haberler
Kadıköy'de Islıklı Galibiyet! Fenerbahçe 4-1 Mersin İdmanyurdu

Kadıköy'de Islıklı Galibiyet! Fenerbahçe 4-1 Mersin İdmanyurdu

Mustafa Boztepe
17.04.2016 - 18:00 Son Güncelleme: 17.04.2016 - 19:16

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında ligin 2. sırasındaki Fenerbahçe, ligde kalmak için mucizelere ihtiyacı olan Mersin İdmanyurdu'nu ağırladı. Fenerbahçe, Volkan Şen(2), Fernandao ve Van Persie'nin attığı gollerle maçı 4-1 kazandı. Mersin ekibinin tek golü ise Güven Varol'dan geldi. Böylelikle Fenerbahçe lider Beşiktaş ile puan farkını 5'e indirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pereira: Sezon sonuna kadar taraftarımıza ihtiyacımız var

Pereira: Sezon sonuna kadar taraftarımıza ihtiyacımız var

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira maç sonunda açıklamalarda bulundu.

Yayıncı kuruluşa konuşan Portekizli teknik adam, 'İyi bir maç çıkarttığımızı düşünüyorum. Bu akşam birlik olduğumuzu gösterme niyetindeydik. Birlik ve beraberlik açısından önemli bir maçtı. Kazandık, mutluyuz. Artık Konyaspor maçını düşünüyoruz. Farklı bir kulvarda farklı bir maça çıkacağız. Bu maça önem veriyoruz. İyi bir kadroyla iyi bir oyun çıkaracağımızı düşünüyorum.' dedi.

Pereira, maç boyunca tribünlerden yapılan protestolarla ilgili gelen soruya ise şöyle yanıt verdi: 'Bizim sezon sonuna kadar taraftarımıza ihtiyacımız var. Bu yolun sonuna kadar onlara ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Onların da yanımızda olacaklarını düşünüyorum. Onlara güveniyorum. İyi bir maç çıkarttık ve yolumuza devam ediyoruz.'

Penaltıdan kaydettiği golün ardından Van Persie'nin kendisine sarılmasıyla ilgili de konuşan Pereira, 'Robin iyi bir maç çıkarttı. Takım için çalıştı, katkıda bulundu. Onun adına mutluyum.' ifadelerini kullandı.

Goal

Ümit Özat: Matematiksel şansımız bitene kadar bu mücadeleyi vermek istiyoruz.

Ümit Özat: Matematiksel şansımız bitene kadar bu mücadeleyi vermek istiyoruz.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Ümit Özat, 'İlk yarı için hiçbir şey söyleyemeyiz. İkinci yarıya iyi başladık ancak bireysel hatalar ortaya çıktı. Welliton golü atsa beraberliği yakalayabilirdik ancak bu oyunla iyi bir sonuç almak çok zordu. Matematiksel şansımız bitene kadar bu mücadeleyi vermek istiyoruz. Gökhan'la başladık ancak daha sonra oyundan aldık. Yapılandırma şart. Gelecek sezon bu takımın hocası ya da başkanı kim olursa olsun gençlere yönelmeli. Kalan maçlarda elimizden geleni yapacağız. Kalan maçlarda elimizden geldiğince oyuncu hazırlamaya çalışacağız. Gençler en azından şimdiden birkaç maç tecrübesi yaşarsa gelecek sezon daha rahat forma şansı bulabilir.' dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında 61 puanla 2. sırada bulunan Fenerbahçe, evinde ligin son sırasındaki Mersin İdmanyurdu’nu ağırladı. 

Sarı lacivertli takım taraftarı önünde Mersin İdmanyurdu’nu 4-1 gibi farklı bir skorla yenerek şampiyonluk umutlarını tazeledi. 

Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri Volkan Şen(2), Fernandao ve Robin van Persie kaydetti. 

Mersin İdmanyurdu’nun tek golü Güven Varol’dan geldi. 

Fenerbahçe, bu galibiyetle puanını 64’e çıkartarak Beşiktaş’la arasındaki farkı 5’e indirdi. 

Mersin İdmanyurdu ise 21 puanla ligin son sırasında yer almaya devam etti. 

Öte yandan maçın başından sonuna kadar taraftarlar Ersun Yanal leyhine tezahüratlar yaptı. Ayrıca Robin van Persie ve ikinci yarı oyuna dahil olan Diego her topla buluştuğunda tribünden ıslık sesleri yükseldi.

Göze çarpan istatistikler

Göze çarpan istatistikler
  • Fenerbahçe’nin ligde attığı son 14 golün altısı,oyuna sonradan giren oyunculardan geldi (Fernandao 2,van Persie 2,Alper 1 ve Nani 1)

  • Fenerbahçe bu sezon Süper Lig'de en fazla isabetli pas attığı maçı oynadı (454).

  • Fenerbahçe, Mersin İdman Yurdu karşısında bu sezon Süper Lig'deki en yüksek pas yüzdesi ile oynadı (%86,3)

  • Robin van Persie, 14 Aralık 2014'daki Liverpool maçından bu yana ilk kez bir lig maçında hem gol, hem asist katkısında bulundu.

  • Fenerbahçe, bu sezon ligde ilk defa dört gol attı. Fenerbahçe en son Mayıs 2015'te Balıkesirspor'a dört gol atmıştı.

  • Fenerbahçe'nin Süper Lig'de attığı son dokuz golün beşinde Volkan Şen'in katkısı bulunuyor (dört gol, bir asist).

OptaCan

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tribünler maçın başından sonuna kadar Ersun Yanal tezahüratlarında bulundu

Tribündeki taraftarların bu tezahüratına maça gidemeyen Fenerbahçeli taraftarlar sosyal medyadan destek verdi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Maçtan önemli anlar

Maçtan önemli anlar
Maçtan önemli anlar
  • 63. dakika: Mersin İdmanyurdu'nun ceza sahasında yaşanan karambolde top Güven'in eline çarptı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geen Robin Van Persie topu ağlara gönderdi. 4-1

  • 57. dakika: van Persie'nin indirdiği topta Fernandao ceza sahası içinde çok sert vurdu, Muammer üzerine gelen topu kontrol etmek istedi ancak çabası yetersiz kaldı. 3-1

  • 45+2. dakika: Wedereson'un kullandığı kornerde yakın direkte kafa vuruşunu yapan Güven Varol topu filelerle buluşturdu. 2-1

  • 9. dakika: Savunmanın uzaklaştırdığı top ceza sahasına dolduruldu, Josef sol kanatta bomboş kaldı, içeri yerden çevirdi, Volkan Şen boş kaleye topu göndermekte zorlanmadı. 2-0

  • 7. dakika: Fenerbahçe hızlı atağa çıktı, Volkan Şen tek başına ilerledi, ceza sahasına girerken düzgün bir plaseyle topu kalecinin solundan yerden filelerle buluşturdu. 1-0

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
9
9
7
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın