Görüş Bildir
Haberler
Fenerbahçe 3-1 Amed Sportif

Fenerbahçe 3-1 Amed Sportif

Mustafa Boztepe
03.03.2016 - 17:11 Son Güncelleme: 03.03.2016 - 20:12

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final 2. maçında Fenerbahçe, Ülker Stadyumu'nda Amed Sportif'i konuk etti. 3-3'lük maçın rövanşında sarı-lacivertliler Amed Sportif'i 3-1 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Fenerbahçe'yi yarı finale taşıyan goller Mehmet Topuz, Fernandao ve Nani'den geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pereira: “Gol atmaya ve oyunu domine etmeye çalışıyoruz"

Pereira: “Gol atmaya ve oyunu domine etmeye çalışıyoruz"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında 3-1 kazandıkları Amed Sportif Faaliyetler maçında görev verdiği oyuncuların, istediklerini yerine getirdiğini ve turu geçtiklerini söyledi.

Pereira, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, rakiplerinin motive olarak sahaya çıktığını belirterek, 'Sakatlıktan dönen, oyun temposuna ihtiyacı olan birçok oyuncuyu kullandık. Ciddiyetleri çok önemliydi. Ciddiydik ve turu hak ederek geçtik' dedi.

Yoğun bir temponun içinde olduklarına dikkati çeken Portekizli teknik adam, şunları söyledi:

'Lokomotiv Moskova ve Beşiktaş maçlarını geride bıraktık. Doğal olarak kadro yönetimini iyi yapmamız gerekiyordu. Bizi bekleyen zorlu Akhisar Belediyespor maçı var. Fikstürümüz sıkışık. Oyuncularımdan işi ilk yarıda bitirmelerini istedim. Hemen hemen böyle oldu. Çok maç var. Şu anda en önemli zorluğumuz mental yorgunluk. Her maçtan sonra hızlı şekilde konsantre olmamız lazım. Maç aralarını sadece dinlenerek geçiriyoruz.'

Kadrodaki kaleciler Volkan Demirel, Fabiano ve Ertuğrul Taşkıran'a görev verme şekline değinen Pereira, 'Sezon başında üç kalecim ile yaptığım toplantıda, onlara güvendiğimi anlattım. Volkan'ın ligde, Fabiano'nun Avrupa'da ve Ertuğrul'un kupada oynayacağını, onlara güvendiğimi söyledim. Beklentilerimi karşıladıklarını düşünüyorum. Hata yaptılar ama harika kurtarışlar da yaptılar. Onlara inanmaya devam etmem için yetecek güveni verdiler' şeklinde konuştu.

Üç kulvarda mücadele eden tek takım olduklarını ve her kulvarda zirvede yer aldıklarını hatırlatan Pereira, önceliğin hangi organizasyon olduğu yönündeki soruya, 'Lig, Avrupa ve kupa. En önemlisi lig' diye yanıt verdi.

Fenerbahçe 3-1 Amed Sportif

Fenerbahçe 3-1 Amed Sportif

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Fenerbahçe deplasmanda 3-3 berabere kaldığı Amed Sportif ile Şükrü Saracoğlu'nda oynadığı karşılaşmayı 3-1 kazandı ve adını yarı finale yazdırdı.

Karşılaşmaya etkili başlayan sarı laciverliler 31. dakikada Mehmet Topuz'un ceza sahasının dışından attığı şık golle 1-0 öne geçti. 40. dakikada bu kez Fernandao sahneye çıktı ve skoru 2-0 yapan golü kaydetti.

Fenerbahçe karşılaşmanın ikinci yarısında da oyundaki üstünlüğünü korudu. 77. dakikada Kamil İçer, karşılaşmada Amed Sportif'in tek golünü kaydederken Nani de 88. dakikada fileleri havalandırdı ve maçın skorunu tayin etti. Bu sonuçla Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası'nda adını yarı finale yazdırdı.

Fenerbahçe'nin yarı finaldeki rakibi Torku Konyaspor - Beşiktaş maçı sonrası belli olacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
17
14
9
6
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Geçen gün aldıkları bir başarı sebebiyle yeni bir devlet kurmuş gibi sosyal medyada dolanan "amed taraftarları"na fener tarafından verilen cevap : üç'ün bir... Devamını Gör