Görüş Bildir
Haberler
Fantom (FTM)'nin Düşüşü Sürüyor! Destek Alıp Tekrar Yükselişe Geçebilecek mi?

etiket Fantom (FTM)'nin Düşüşü Sürüyor! Destek Alıp Tekrar Yükselişe Geçebilecek mi?

Well Ok Then
22.02.2022 - 10:30

Destekte tutunamayan Bitcoin ile piyasayı tekrar olumsuz bir hava sardı! Peki Fantom (FTM) bundan nasıl etkilendi? FTM teknik olarak nereye kadar düşebilir? Destek ve direnç seviyeleri nelerdir? 

Gelin birlikte FTM'yi analiz edelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

FTM coin nedir?

FTM coin nedir?

Akıllı sözleşme odaklı kripto para projesi, DeFi tabanlı uygulamaların kullanımını kolaylaştırmayı hedefliyor. Diğer projelerden farklı bir konsensüs modeli kullanan FTM Coin’in yeni sisteminin adı ise Lachesis olarak biliniyor. FTM, yüksek kapasitede işlem yapılabilen ağın belkemiğini oluşturmakta. DeFi projelerine yatırım yapmak veya bunları kullanmak isteyenler direkt olarak FTM kullanarak istedikleri işlemi gerçekleştirebilmekte. Yapılan resmi açıklamada bütün ticari kuruluşlarla diğer kurumsal isimlerin yüklü işlemler için de FTM kullanabileceği belirtildi.

Fantom (FTM) son 1 yılda harika bir performans gösterdi.

Fantom (FTM) son 1 yılda harika bir performans gösterdi.

2021 Mart ayına 0.50 dolar seviyeleri ile başlayan FTM coin yıl içinde 3,3 doları gördü. Ancak son zamanla Bitcoin ve genel olarak kripto piyasalarındaki düşüş ile birlikte 1,47 dolar seviyelerine kadar geriledi. Peki teknik olarak bu düşüş nereye kadar devam edebilir. Mevcut durumda direnç ve destek noktaları nedir?

Uzun vadeli yüksek trend devam ediyor ancak düşüşe tepki nereden gelecek?

Uzun vadeli yüksek trend devam ediyor ancak düşüşe tepki nereden gelecek?

FTM'nin yükselen trend senaryosu hala bozulmuş değil. Bu yazı kaleme alınırken oluşan mevcut seviye olan 1,47 dolar seviyesi hala trendin üstünde ve bu şimdilik korkulacak bir şey olmadığı anlamına geliyor. Bu uzun vadeli trendinin alt çizgisinden tepki alması muhtemel görünüyor. Bunun ana sebepleri içerisinde, son zamanlardaki popülaritesinden kaynaklı olarak güçlü duruşu yer alıyor. Bu bölgeden tepki alıp alamaması, Bitcoin fiyatının gerçekleştireceği büyük hareketlere bağlı.

Beyaz çizgiler ile gösterilen kısım ise, kısa vadede oluşturduğu düşen trendi temsil ediyor. Bu düşen trend ile uzun vadeli yükselen trendin kesiştiği nokta ise güçlü bir destek seviyesi olarak kabul edilebilir. Potansiyel olarak 1,42 dolara kadar inebilir ve oradan tepki alabilir. Ancak ayılar baskısını artırırsa, diğer destek seviyelerine doğru bir hareket kaydedebilir. Bitcoin’den kaynaklı olarak piyasada bir gerginlik hakim olduğu için büyük oynaklıklar gözlemlenebilir.

FTM için destek ve direnç noktaları neler?

FTM için destek ve direnç noktaları neler?

Destek seviyelerini ele aldığımızda, yukarıda bahsettiğimiz gibi, 1,47 dolarda bir desteği bulunuyor. Bu bölgeye kadar geri çekilmesi muhtemel görünüyor. Bu bölgeden sonraki büyük destek seviyesi 1,23 dolar olabilir. Piyasanın da olumsuzluğu devam ederse bu bölgeye de temas etmesi mümkün olabilir.

Direnç seviyelerinden bahsedecek olursak, 2,34 dolardan ret yediği için aşağı yönlü ivme kazanmış. Ayrıca geçtiğimiz günlerde destek olarak kabul gören 1,83 doları kırdığı için, bu seviye tekrardan direnç olarak görev görüyor. Bu seviyeyi aşması durumunda ilk olarak 2 dolar ve sonra 2,34 dolar seviyesine ulaşabilir. Ayrıca 2,73 ve 3,48 dolarda da dirençleri bulunuyor. Genel piyasada boğalar baskın hale gelebilirse, bu seviyeleri görmesi de kaçınılmaz olabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın