Görüş Bildir
Haberler
Faizsiz Ev Sistemi Mağdurlarının Kaderi Belli Oluyor!

Faizsiz Ev Sistemi Mağdurlarının Kaderi Belli Oluyor!

Faizsiz konut ve araba sistemine para yatıran ve sonrasında ne paralarını ne de ödedikleri meblağları geri alamayanlar için umut ışığı yandı!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bu hafta netleşecek!

Bu hafta netleşecek!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, konuya ilişkin, Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK, TMSF ve “Tasarruf Finansman Şirketleri”nin temsilcileri ile çözüm için bu hafta toplanacağını açıkladı.

Kurumun internet sitesinden yapılan açıklamada, “Bu kapsamda, bu alanda faaliyet gösteren şirketlerden 21 tanesinin düzenleme çerçevesinde faaliyetlerine devam edemeyecek durumda olduğu anlaşıldığı için tasfiye kararı alınmıştır. Vatandaşlarımızın özel hukuk alanında inşa ettikleri sözleşmelerden doğan sorumlulukları karşılığında, hâlihazırda tasfiye sürecinde olan bu firmalarda biriktirdikleri meblağların akıbetinin belirlenmesi amacıyla; Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK, TMSF ve tasarruf finansman şirketlerinin temsilcileriyle yapılan toplantılarda, alternatif çözüm yolları bütün detaylarıyla masaya yatırılmış ve taslak çalışmanın sonuçlandırılması aşamasına gelinmiştir. Bu itibarla, bu hafta gerçekleştirilecek toplantılarla en hızlı ve etkin çözüm netleştirilecektir.” denildi.

Hangi şirketler için karar verilecek?

Hangi şirketler için karar verilecek?

Açıklamada ayrıca, Fon’un tasfiye işlemlerine hız kesmeden devam etmekte olduğu, şirketler ile şirket ortaklarının mal varlıklarının satışları ara verilmeksizin sürdürüleceği ifade edildi. 6’sı devredilmişti

TMSF, tasarruf finansman şirketlerinin bazıları için geçen aylarda tasfiye kararı almıştı. Dört aydır yapılan çalışmalar sonucu, 21 şirketten altısının Katılım Evim ve İmece Evim’e devrolmasına karar vermişti.

Söz konusu şirketler; Finansevim, Gerçekevim, Hedefevim, Varlıkevim, İstekevimm, İktisatevim, Değer Tasarruf, Vizyonevim, Birikimevim, Destekvim, Gelecek Tasarruf, Birlikevim, Yaşamevim, Morevim, Önceevim, Doğruevim, Tasarruf Organizasyon, İkizlerevim, Finalevim, HH Aydın Yatırım, İhtiyaçevim olarak duyurulmuştu.

Mağdurlar gösteri yaptı

Mağdurlar gösteri yaptı

ANKA Ajansı'nın haberine göre, dün mağdurlar TMSF önünde protesto yaptı. Mağdurlar adına açıklama yapan Muharrem Taşdemir de şunları söyledi: 

2 Temmuz itibariyle BDDK'nın yanlış kararı sonucu ve TMSF'nin iş bilmezliği nedeniyle 54 bin aile, 7 aydan beri mağdur. 7 aydan beri paralarımız pul oldu, eridi, yok oldu. Bakın, aylardan beri buraya gelip gidiyoruz. Aylardan beri görüşmeler yapıyoruz. Fakat ne bir netice ne bir sonuç elde edemedik. TMSF dediğimiz bu kurum aylardan beri kendi sayfalarından yaptıkları açıklamalarla bizleri oyalamaktan başka hiçbir şey yapmadı.

'Devlet, milletin evlerini yapıp teslim edecek'

'Devlet, milletin evlerini yapıp teslim edecek'

Mağdur yurttaşlarıyla birlikte TMSF önünde bekleyen Gürsel Tekin, şöyle konuştu: 

Yurttaşlar kurumlara güvenerek bu paraları verdi. Başlarını sokabilecek bir yuvaları olsun istediler. Buradaki insanların tamamı emek iş gücüyle çalışanlardı. 2 bin, 3 bin, 3 bin 500 TL maaşla çalışan insanlar. Bu insanların ekmeğine, bu insanların parasına el atanların ellerinin kırılması lazım. Devletin temel görevi bu. Hani diyoruz ya devlet mal ve can güvenliğinin teminatıdır diye. Evet yurttaş güvenmiş parasını vermiştir. Devletin 3 tane inşaat şirketi var. O inşaat şirketleri bunlara zaten el koymuş. Milletin evlerini yapıp teslim edecek. Bunu başka bir yolu yoktur. Tek yolu bu.

'Devlet buna çözüm bulmalı'

'Devlet buna çözüm bulmalı'

Evim mağdurlarıyla birlikte TMSF önünde açıklama yapan Tüketici Konfederasyonu Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu da şunları söyledi:

Bugün binlerce mağdur Anadolu'dan buraya gelirken yollarda kaldı. Gelmeyi başarabilen bu kadar insan haklarını arıyor. Devlet vatandaşlarımın güvenliğini ekonomik, sosyal, her bakımdan sağlamak zorunda. TMSF'ye bu şirketler devredildiği anda bu insanların yatırdıkları para kaç Türk lirası, kaç dolara tekabül ediyorsa o paranın hepsine teker teker ödenmeli. Bu insanlar varlıklı olsaydı, bitmiş binadan yer alırlardı. Bunlar 'Faize bulaşmayalım' dediler ve tasarruflarını biriktirerek ellerindeki aktarmak suretiyle tüm mal varlıklarını buraya aktardılar. Devlet buna çözüm bulmalı. TMSF 20 yıl bunları oyalayıp bekletemez. Bekletmemelidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın