Görüş Bildir
Haberler
İnsanların Facebook Paylaşımları Ülkelerindeki Seçim Sonuçlarını Etkileyebilir mi?

İnsanların Facebook Paylaşımları Ülkelerindeki Seçim Sonuçlarını Etkileyebilir mi?

Meltem
22.03.2018 - 15:41

Londra merkezli veri analiz şirketi Cambridge Analytica, Facebook'ta 50 milyon kişiye ait bilgileri izinsiz kullanarak Amerika Birleşik Devletleri'ndeki başkanlık seçimlerini manipüle etmekle suçlanıyor. Şirketin ofislerinde arama yapılması beklenirken, Facebook da dijital denetçilerini görevlendirdi.

Olayın patlak vermesinin ardından Twitter'da imTolstoyevski ayrıntılı bir flood yaptı ve seçim sandıklarındaki tercihleri etkileyebilecek bir propaganda makinesine dönüşen Cambridge Analytica'nın bu güçlü yazılımını anlattı.

Ayrıntılı bilgi için haberimize göz atabilirsiniz:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.

2.

3.

4.

5.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.

7.

8.

9.

10.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11.

12.

13.

14.

15.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16.

17.

18.

19.

20.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21.

Peki tüm bunlardan korunmak için ne yapabilirsiniz?

Peki tüm bunlardan korunmak için ne yapabilirsiniz?

BBC Türkçe'de yer alan haberde, Cambridge Analytica hakkında sorular yanıtlanırken aynı zamanda tüm bunlardan korunmak için neler yapılabileceği de anlatıldı:

  • Facebook hesabınızla giriş yapmanızı isteyen mobil uygulamalara karşı dikkatli olun. 

  • Reklamları sınırlamak için 'reklam engelleyici' kullanın.

  • Facebook güvenlik özelliklerinize bakın ve hangi uygulamalara izin verdiğinizi görün. Ayrıca her bir uygulamanın ayrı ayrı özelliklerine bakıp sizin verilerinizin yanı sıra arkadaşlarınızın da verilerine erişim verilip verilmediğini kontrol edin.

  • En kolayı Facebook'tan çıkın. Privacy International adlı grup, gizlilik kaygılarının sosyal ağların da dışına çıktığı uyarısında bulunuyor.

imTolstoyevski'nin bu skandal iddiaları ve demokrasinin geleceği üzerine yazdığı yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
62
56
24
3
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mr Logical

Bir de aklıma ne geldi; eskiden girdiğim haber sitelerinde bazen elemanlar yorum kısmında "Bu siteye küçük çocuklar da giriyor, niye iç çamaşırı, mayo vs. re... Devamını Gör

Muhammet Fatih Gul

Yıllardır bu gibi şeylere çok dikkat ederim. Reklam engelleyiciler, VPN'ler, kameralara bantlar, düzenli aralıklarla 25-30 haneli şifreler, düzenli kontrol e... Devamını Gör

Cihan

Buyuk bir alisveris magazasina gittiniz, wifi agi var beles telefonumu baglayayim bisey lazim olursa bakarim dediniz. Reyonlar arasinda dolastiniz kimi yerle... Devamını Gör