Görüş Bildir
Haberler
Facebook'ta Canlı Yayın Nasıl Açılır? Facebook Canlı Yayın Ayarları Nasıl Yapılır?

Facebook'ta Canlı Yayın Nasıl Açılır? Facebook Canlı Yayın Ayarları Nasıl Yapılır?

Müge Kakşi
01.11.2021 - 11:38

Mark Zuckerberg ve arkadaşları tarafından 2004 yılında kurulan Facebook şuan dünyada en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında yer alıyor. Facebook; MicrosoftAmazonApple ve Google ile birlikte dünyanın en büyük 5 teknoloji şirketi arasında yerini almaktadır. Ayrıca sonrasında kurulan Instagram ve WhatsApp gibi sosyal medya uygulamalarını da satın alıp bünyesine katan Facebook zaman içerisinde dünyanın en değerleri şirketlerinden biri haline gelmeyi başardı. Facebook'un bu başarısının ardında kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sağlayabilmek adına sürekli olarak kendini yenilemesi bulunuyor. Bu yeniliklerden biri de Facebook'un kendi uygulamasında bulunan canlı yayın özelliği. Peki, Facebook canlı yayın nasıl açılır? Facebook canlı yayın ayarları nasıl yapılır? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Günümüzde birçok telefon tarafından desteklenen Facebook, dünya üzerinde yaklaşık olarak 2.85 milyar kullanıcı sayısına sahip. Büyük küçük her yaştan kesime hitap eden Facebook yaptığı güncellemelerle kullanıcılarını memnun etmeye çalışıyor. Facebook ilk kurulduğunda sadece fotoğraf ve video yükleme gibi özellikleri bulunurken, yaptığı güncellemelerle kendisine canlı yayın özelliği de kattı. Rakiplerinde bulunan özellikleri gözden kaçırmayan Facebook'ta canlı yayının nasıl açılacağı ve ayarlarının nasıl yapılacağı ise merak ediliyor. Facebook'ta canlı yayın açmaya dair tüm detaylara içeriğimizde yer verdik...

Facebook'ta Canlı Yayın Nasıl Açılır? Facebook Canlı Yayın Ayarları Nasıl Yapılır?

Facebook'ta Canlı Yayın Nasıl Açılır? Facebook Canlı Yayın Ayarları Nasıl Yapılır?

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Facebook günümüzde neredeyse tüm telefonlar tarafından destekleniyor. Fotoğraf ve video paylaşma gibi özellikleriyle bilinen Facebook'un farklı kullanım alanları da bulunuyor. Facebook'un en çok kullanılan özelliklerinden biri de canlı yayın açma özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Facebook'ta canlı yayın açmak ve canlı yayın ayarlarını yapmak için şu adımları izleyin;

  • Öncelikle telefonunuzda Facebook uygulamasını açarak kullanıcı adınız ve şifrenizle hesabınıza giriş yapın.

  • Ardından açılan Facebook ana sayfasında üste bulunan 'Canlı' yazısına tıklayın.

  • Uygulamayı ilk defa kullanıyorsanız sizden mikrofon ve kamerayı kullanmak için izin isteyecektir. 

  • İzinleri vermenizin ardından Facebook canlı yayın ekranı açılır ve canlı yayına başlamadan önce sizden bazı ayarları yapmanız istenir.

  • Öncelikle yayın ekranının üstünde bulunan kime kısmından yayınınızı kimlerle paylaşacağınızı seçin (Herkesle veya sadece arkadaşlarınızla)

  • Sonrasında kime yazısının yanında bulunan gönderi kısmından canlı yayınınızın hikayenize eklenip eklenmeyeceğini seçin.

  • Ardından ekranda yazan Açıklama eklemek için dokunun yazısına tıklayarak yayınınız hakkında birkaç bilgi girebilirsiniz, bu şekilde yayınınıza girenler yayının ne hakkında olduğunu görebileceklerdir. 

  • Sonrasında yayın ekranının aşağısında bulunan konum, arkadaş etiketleme, his veya hareket belirtme gibi bölümlerden isteğinize göre filtreler seçebilirsiniz.

  • En altta solda bulunan artı sembolünden bir arkadaşınızı da canlı yayına misafir edebilirsiniz.

  • Ayrıca yine filtre işaretinden yayınınızda filtre kullanmak isterseniz seçebilir, flaş işaretinden ışık isterseniz flaşı açabilir ve kamera işaretinden de kameranın yönünü değiştirebilirsiniz.

  • Tüm bunları kendi tercihlerinize göre ayarladıktan sonra ortada bulunan 'Canlı video başlat' yazısına dokunarak canlı yayınızı keyifle başlatabilirsiniz.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın