Görüş Bildir
Haberler
Eyyam-ı Bahur Sıcakları Geliyor: Eyyam-ı Bahur Sıcakları Nedir, Ne Zamana Kadar Sürecek?

Eyyam-ı Bahur Sıcakları Geliyor: Eyyam-ı Bahur Sıcakları Nedir, Ne Zamana Kadar Sürecek?

Elif
29.07.2023 - 17:00

Türkiye, son zamanlarda en sıcak günlerini yaşadı. Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası ile birkaç gün serin hava yaşansa da sıcaklıkların tekrardan yükseleceği belirtildi. Meteoroloji uzmanları, Arap Yarımadası'ndan gelen Libya sıcaklıkları ile eyyam-ı bahur sıcaklıklarının yaşanacağını söyleyerek vatandaşları uyarıyor. Pek çok kişi ise eyyam -ı bahur sıcaklıklarının ne demek olduğunu araştırmaya başladı. Çeşitli sağlık sorunlarını da beraberinde getiren eyyam -ı bahur günleriyle ilgili detaylar merak ediliyor. 

Peki eyyam -ı bahur nedir? Eyyam -ı bahur günleri ne zaman başlar ve biter? İşte eyyam - ı bahur sıcaklıklarıyla ilgili merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eyyam-ı Bahur Sıcaklıkları Nedir?

Eyyam-ı Bahur Sıcaklıkları Nedir?

Arapça kökenli Türkçe bir sözcük olan eyyam-ı bahur, yaz mevsiminde sıcaklığın en yüksek olduğu zamanlara verilen bir isimdir. Günümüzde ise eyyam-ı bahur sıcaklıkları yerine Afrika sıcakları, cehennem sıcakları gibi terimler kullanılmaktadır.

Kuzey Yarım Küre'de eyyam-ı bahur sıcaklıklarının temmuz ve eylül ayları arasında görüldüğü söylenmektedir. Güney Yarım Küre'de ocak ve mart ayları arasında eyyam-ı bahur sıcaklıkları yaşanır.

Eyyam-ı bahur sıcaklıklarıyla ilgili kesin tarih, içinde bulunan bölgeye, boylama, iklim koşulları gibi çeşitli etkenlere göre değişiklik göstermektedir.

Eyyam- ı Bahur Sıcaklıklarından Nasıl Korunulur?

Eyyam- ı Bahur Sıcaklıklarından Nasıl Korunulur?

Eyyam-ı bahur günleri, özellikle kalp ve göğüs hastalığı olanlar için oldukça risklidir. Bu dönemde yüksek sıcaklıklar, can kaybına neden olabileceği gibi kişilerde fazla sinir, stres gibi durumlar da gözlenebilir. Eyyam- ı bahur sıcaklarından korunmak için ise şunlar yapılabilir:

  • Saat 10:00 ile 16:00 arasında dışarı çıkılmamalı, güneşten korunulmalıdır.

  • Mevsimine uygun açık renkli, bol, hafif kıyafetler giyilmelidir.

  • Normalden daha fazla su tüketilmelidir.

  • Kafeinli, asitli ve şekerli ürünler vücutta sıvı kaybına neden olabileceği için tüketilmemelidir.

  • Cilt tipini ve ten rengini uygun yüksek faktörlü güneş kremi kullanılmalıdır.

Türkiye'de Eyyam-ı Bahur Sıcaklıkları Ne Zamana Kadar Sürecek?

Türkiye'de Eyyam-ı Bahur Sıcaklıkları Ne Zamana Kadar Sürecek?

Türkiye, son zamanlarda en sıcak günlerini yaşadı. Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası ile hava tam biraz daha serinlemişken sıcakların tekrardan geleceği uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten'in paylaştığı bilgilere göre; 2 Ağustos 2023 tarihinden itibaren Arap Yarımadası'ndan gelen Basra sıcaklıkları, Türkiye'de eyyam-ı bahur sıcaklıkları yaşatacak. Özellikle kıyı şeritlerinde sıcak havayla birlikte yüksek nemde görülecek.

Ökten, 4,5 ve 6 Ağustos'ta Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu'nun yaz sezonunun en sıcak günlerini yaşayacağını belirtti. 6 Ağustostan sonra ise Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte eyyam -ı bahur sıcaklıkları son bulacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Merffy

Kendileri çöl kanunlarını getirdi yetmedi çöl sıcaklarını da getiriyorlar Allahım ben nerelere gidem nasıl edem 😓

mamamia

el nino bitti sıra bunda mı yanıyoz zaten amk

mamamia

Adana cehenneme açılan kapı

Esat Bora

Tevhid-i tedrisat s..sin seni k...mun sıcakları 😡😡

kubrickss

😅😅😅