Görüş Bildir
Haberler
EYT Nedir, Çıkacak mı? EYT Kimleri Kapsıyor, Yaş Sınırı Olacak mı?

EYT Nedir, Çıkacak mı? EYT Kimleri Kapsıyor, Yaş Sınırı Olacak mı?

Sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999 tarihinden önce olanlar; emeklilikte yaşa takılanlar(EYT) olarak anılıyor. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yeni yasa ile ilgili aramalarını sürdürüyor. 8 Eylül 1999’da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi ve prim ödeme şartlarının yanına bir de yaş şartı getirilmişti. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yeni yasa ile ilgili aramalarını sürdürüyor. EYT’ye takılanlar, emeklilik yaşı için yeni düzenleme yapılıp yapılmayacağı araştırıyor. Peki, EYT nedir, çıkacak mı? Kimleri Kapsıyor, yaş sınırı olacak mı? İşte detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

EYT merak edilen konuların arasında bulunuyor. Emeklilik için sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının hep birlikte sağlanması gerekiyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar, son dakika açıklamalarını takip ediyorlar. Peki EYT nedir, ne zaman çıkacak? Kimleri kapsıyor, yaş sınırı var mı? İşte detaylar...

EYT Nedir?

EYT Nedir?

8 Eylül 1999’da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) getirildi. 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı. Sonuç olarak, emekli olmak için üç şartın (sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının) birlikte sağlanması aranmaya başladı.

EYT Çıkacak mı? Son Durum Nedir?

EYT Çıkacak mı? Son Durum Nedir?

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu konuşmasında şunları söyledi: '3600 ek gösterge teklife dönüştürülüp Meclis'e geldikten sonra sözleşmeli personelin, emeklilerin durumu ve emeklilerin durumu kapsamında EYT'lilerin durumu üzerinde bu yapılan çalışmaların nihayetlenmesi süreci sonrasında bu hususları da Cumhur İttifakı olarak kendi aramızda istişareyle Meclis'in gündemine taşıma ve diğer partilerle de görüşüp kamuoyuna bu çalışmaların neticesini açıklama durumu söz konusu olacaktır.'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplumun bütün kesimlerinin alım gücünü artıracak politikaları hayata geçirmek noktasında talimatları olduğunu aktaran Akbaşoğlu, 'Biz, asgari ücreti, 3600 Ek Gösterge'yi, sözleşmelilerin durumunu, emeklilerimizin durumunu bu kapsamda EYT'lilerin durumunu, gündemimizde olmak suretiyle, bir süreç yönetimi ve sıralama çerçevesinde kamuoyu ile paylaşacağız.' ifadelerini kullandı.

Yaş Sınırı Olacak mı?

Yaş Sınırı Olacak mı?

EYT’de 50 yaş sınırı olup olmayacağına ilişkin soruya ise Bilgin, “Şu anda herhangi bir şeyi, yaş vesaire bunları tartışmıyoruz. Bütün bu konularla ilgili ayrıntılı bir çalışma yaptıktan sonra açıklama yaparız” yanıtını verdi. “EYT ile ilgili sahadaki mevcut durumu araştırmaya yönelik bir çalışmanız var mı?” sorusunu da yanıtlayan Bilgin, “Bir açıklama veya bir karar sürecine gelmeden önce de henüz biz daha bakanlık bünyesinde problemleri, ilgili maaliyetleri kendimize göre kapsamları çalışıyoruz. Bunlar bittikten sonra ilgili bakanlıklarla ve sendikalarla bir araya gelip onlarla paylaşıyoruz” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'Bakanlığımızın önündeki çalışma takviminde 3600 ek gösterge konusunda kapsam ve maliyet çalışması ile asgari ücret tespiti bulunmakta ve bu iki konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır.' ifadeleri yer aldı.

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın