Görüş Bildir
Haberler
Evet/Hayır Testine Göre Kış Depresyonu Yaşıyor musun?

Evet/Hayır Testine Göre Kış Depresyonu Yaşıyor musun?

Sena Erdoğdu
11.12.2023 - 13:03 Son Güncelleme: 11.12.2023 - 23:54

Bu evet/hayır testine göre sen kış depresyonunda mısın?

Haydi teste!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kendini umutsuz hissediyor musun?

2. Ruh halin çok çabuk değişiyor veya enerjin çok çabuk düşüyor mu?

3. İşini/mesleğini/eğitim hayatını eskiden daha mı çok seviyordun?

4. Bundan birkaç ay önce daha mutlu olduğunu düşünüyor musun?

5. Aklına daha çok yaşadığın kötü şeyler mi geliyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayatının genelinde pişmanlık mı hakim?

7. Genellikle evde mi vakit geçiriyorsun?

8. Arkadaşlarınla görüşme sıklığında bir azalma var mı?

9. Son zamanlarda uyku problemi yaşıyor musun?

10. Son olarak işe/okula gitmek harici başka aktiviteler yapıyor musun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sen kış depresyonundasın!

Kışın soğuk nefesi ensene üşüme hissi verdiğinde, senin için dünyanın rengi adeta soluyor. Yazın sıcak güneşi ve enerjisi yerini, kışın soğuk ve kasvetli havasına bırakıyor. Bu dönemde kendini daha da enerjisiz, daha da tükenmiş hissediyorsun. Sanki hayatınızın en parlak dönemi yaz ayları ve kışın gelmesiyle birlikte, tüm enerjini ve neşeni yazın geride bıraktığınız gibi hissediyorsun. Kışın soğuk rüzgarlarıyla birlikte kendini eve kapatıyor, dış dünya ile bağlantını adeta kesiyorsun. Bu dönemde, düşüncelerinizle baş başa kalmak, kendi iç dünyanda kaybolmak istiyorsun. Bu durum, hayatının sadece yaz aylarından ibaret olduğu hissini daha da kuvvetlendiriyor. Kışın kasvetli ve soğuk günlerinde umutlarını da yitiriyor, her şeye daha az umutla bakıyorsun. Kış aylarını adeta bir depresyon dönemi olarak yaşıyorsun. Bu dönemde kendini daha da mutsuz ve umutsuz hissediyorsun. Ancak kışın sona ermesi ve baharın gelişiyle birlikte, adeta yeniden doğuyor, enerjini ve neşeni geri kazanıyorsun. Kış depresyonu, senin için sadece kış aylarını kapsıyor. Ancak bu aylarda kendini öylesine dibe çekiyorsunuz ki, buradan çıkmak senin için de oldukça zor oluyor. Kışın soğuk ve kasvetli günlerinde, sen bir kış depresyonu hastası oluyor, bu durum da seni hüzünlü ve umutsuz biri yapıyor. Ancak unutma, her kışın ardından bahar gelir ve sen de kışın sonunda yeniden doğar, enerjini ve neşeni geri kazanırsın.

Sen kış depresyonunda değilsin!

Evet, kış depresyonuna kapılmış değilsin. Belki bir gün karlar altında kalan, dondurucu soğuk bir kış mevsiminden geçersen, bu tür bir depresyona girebilirsin. Ancak şu an için, kış depresyonunun etkilerini hissetmiyorsun. Sen, kışın soğuk güzelliklerini seven birisin. Her mevsim sana farklı duygular ve hatıralar getiriyor, ve her biri seni daha da enerjik hissettiriyor. Soğuk hava sana ayrı bir coşku verirken, sıcak hava da ayrı bir neşe kaynağı oluyor. Her mevsimde farklı aktiviteler bulup keyfini çıkarabiliyorsun. Birçok insan için kasvetli hava demek, evde tıkılıp kalmak demektir. Ancak senin için bu durum tam tersi bir keyif kaynağı oluyor. Bulutlu bir kış gününde evde film izlemek, belki bir fincan sıcak çikolata eşliğinde, senin için büyük bir zevk. Bu tür durumlar seni depresyona sürüklemiyor, aksine hayatın her zaman iyi yanını bulmayı başarıyorsun. Sen bu tür olumlu yönleri gördükçe ve yaşadıkça, aslında hayatında ne mevsimlerin ne de ayların bir önemi olmadığını anlıyorsun. Kış depresyonunda değilsin çünkü sen, her zaman kendini iyi hissettirecek aktiviteler bulup, hayatın tadını çıkarabiliyorsun. Bu yüzden, kış mevsimi senin için bir depresyon sebebi değil, tam aksine yeni bir enerji kaynağı oluyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
19
13
5
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Zengin deprosyona girermiş. Fakirin ruhu daralırmış

pikasevde

Sen kış depresyonundasın!

Elif Akbln

Aralık doğumlu olduğum halde kış aylarından soğuktan nefret ediyorum 😒 ben yaz insanıyım güneş enerjisiyle çalışıyorum ☀️💕