Görüş Bildir
Haberler
Etkin Çalışmak İçin Zaman Yönetimi

Etkin Çalışmak İçin Zaman Yönetimi

parlakbirgelecek.com
18.03.2014 - 16:03 Son Güncelleme: 18.03.2014 - 16:04

Etkin Çalışmak İçin Zaman Yönetimi

Etkin çalışmanın yolu, zamanını en iyi şekilde yönetmekten geçiyor. Aşağıda, zamanını en verimli şekilde kullanabilmen için sana birkaç ipucu hazırladık:

Görevler/ Yapılacaklar Listesi

Hergün yapman gerekenlerin bir listesini yap. Listenin en üstüne en öncelikli ve önemli olanları yaz. Yalnızca sorumlulukların ve görevlerin değil; yapmak istediğin diğer aktiviteleri ve planları da listene ekle. 

Kendini motive et. Listendeki tüm görevleri yerine getirdikten sonra kendini ödüllendir.

İşini Yanına Al

Evden çıkarken işlerinden (ödevlerin ya da hazırlanacağın sınavın notları gibi) bir kısmını yanına al. Otobüste giderken veya kafede arkadaşını beklerken zamanını çalışarak değerlendirebilirsin.

‘Hayır’ Demeyi Öğren

Yarın sınavın ya da hazırlaman gereken bir ödev varsa seni kahve içmek ya da dışarı çıkmak için arayan arkadaşlarına hayır demeyi öğrenmelisin.

En Verimli Zamanını Bul

Hepimiz benzer saatlerde dikkatimizi toparlayamayız. Kimimiz gündüzleri daha rahat odaklanıp çalışabilirken kimimiz hava karardıktan sonra çalışabilir. Sen de en verimli ve rahat ne zaman çalışabildiğini tespit et ve o zamanları çalışmaya ayır.

Adanmış Çalışma Zamanı

Ders çalışırken telefonunu kapat, bilgisayarla ve diğer dikkatini dağıtacak şeylerle ilgilenme. İşini bitirene kadar yalnızca işine odaklan ve dikkatini dağıtacak şeyleri kendinden uzak tut.

Zamanını Planla

Hangi görevine ne kadar zaman ayırman gerektiğini belirleyerek haftalık programlar hazırla. Yaptığın programa dinlenme vakitlerini eklemeyi unutmamalısın, çünkü zihninin ve bedeninin rahatlamaya, yeniden motive olmaya ihtiyacı var.

Planlarının Aksamasına İzin Verme

Kendini bir anda önemsiz şeylerle ilgilenirken buluyorsan ya da ne yapman gerektiğini tam olarak anlayamadıysan, o görevini tamamen anlamak için öğretmenine veya arkadaşlarına sorabilirsin. Böylece zamanını gereksiz şekilde harcamış olmazsın. Yapman gerekeni tam olarak anladığında ona geri dön, cevabını hızlıca alamayacağın konularda listendeki bir sonraki görevine atla.

İyi Dinlen

İyi bir uyku hem zihninin daha iyi çalışmasına hem de öğrendiklerinin hafızana kaydedilmesine yardımcı olur. Ayrıca ertesi güne dinç ve enerjik başlaman için bedeninin rahatlaması ve yeterince dinlenmesi oldukça önemli.

Kaynak: http://www.parlakbirgelecek.com/tr/fa...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
2
1
1
0
0
0