Görüş Bildir
Haberler
Ethem Sancak: ‘Annem, Babam, Eşim, Çocuklarım Erdoğan'a Feda Olsun’

Ethem Sancak: ‘Annem, Babam, Eşim, Çocuklarım Erdoğan'a Feda Olsun’

ATKN
11.05.2015 - 13:00 Son Güncelleme: 11.05.2015 - 14:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kanal 24, SKY 360 kanalları ile Akşam, Star ve Güneş gazetelerinin sahibi Ethem Sancak, geçtiğimiz gün “Başkanlık Sistemi” panelinde konuştu. Sancak, 'Bir Arap atasözü der ki ‘Sana anam babam feda olsun’ ben de Erdoğan için diyorum ki ona anam, babam, eşim, çocuklarım feda olsun” dedi.

Rize Güneysu'da Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 5'incisi düzenlenen '7 Renk Tek Yürek Yeni Demokratik Anayasa Temelli Başkanlık Sistemi Paneli'ne, çeşitli STK temsilcileri ile Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Milletvekilleri Hasan Karal ve iş adamı Ethem Sancak katıldı. 

Sancak’ın konuşmasından satır başları şöyle:

‘Erdoğan için diyorum ki ona anam, babam, eşim, çocuklarım feda olsun’

HDP’yi baraj altında bırakmak için “çok çalışacaklarını” açıklayan Sancak, Erdoğan’a hayranlığıyla ilgili ise 'Bir Arap atasözü der ki ‘Sana anam babam feda olsun’ ben de Erdoğan için diyorum ki ona anam, babam, eşim, çocuklarım feda olsun' dedi.

'HDP bir Pensilvanya senaryosudur'

HDP’nin barajın altında kalması gerektiğini söyleyen Sancak ”Eğer HDP barajın altında kalmaz ise Türkiye 40 yıl geriye gider. Bugün ülkemizdeki Selocanlar bir Pensilvanya senaryosudur. Üstelik 2 bin kitap okuyarak bir sonuca gelmiş olan İmralı'yı da by-pass ederek, FETÖ ile işbirliği yaparak güneydeki ülkeden destek alarak bu tezgahı yapıyorlar.

'Erdoğan ile bir dakikalık arkadaşlık etmek dünyaya bedeldir'

20 yıldır başkanlık sistemini savunuyorum. Cumhurbaşkanımız ile Siirt seçimlerinde tanıştım. Recep Tayyip Erdoğan ile bir dakikalık arkadaşlık etmek dünyaya bedeldir.

'Başkanlık sistemi Erdoğan’ın ihtiyacı değil'

Başkanlık sistemi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ihtiyacı değil. Hatta buna hiç ihtiyacı yok. Bu kadar yetkiye sahip bir cumhurbaşkanı, niye kendisi için başkanlık sistemini istesin? 80 anayasası cumhurbaşkanına bu hakkı veriyor. 

'Büyük ve güçlü bir devlet için iyi bir yönetim şekline ihtiyaç var'

Mevcut sistem 80 anayasasına bağlı diktatörlük sistemi. Büyük ve güçlü bir devlet için iyi bir yönetim şekline ihtiyaç var. Amerikalılar, binalarımızın mimarisini Romalılardan, devletin yönetim şeklini Osmanlı İmparatorluğu’ndan aldı. Türkler; Selçuklu, Eyyübi, Memlük ve Osmanlı imparatorluğu ile bin yıl boyunca insanlığa hizmet etti. Şimdi sıra beşinci imparatorluğu kurmakta. İnşallah bu Başkanlık sistemi ile olacak. Yugoslavya’yı bölüp 11 devlet çıkardılar, Ukrayna’yı böldüler, Sovyet İmparatorluğunu çökerttiler. 

'Türkiye, başkanlık sistemine geçmeyi başaramazsa 30 yıl geriye gider'

Türkiye, başkanlık sistemine geçmeyi başaramazsa 30 yıl geriye gider. Bunu da başarmak için Kürtlere özgürleşmenin yolunun, başkanlıktan geçtiğini anlatmamız lazım” dedi.

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
5
3
3
2
1
1