Görüş Bildir
Haberler
Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Hakkında ABD'de Tutuklama Kararı

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Hakkında ABD'de Tutuklama Kararı

ABD'de Zarrab davasına bakan mahkeme, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında tutuklama kararı verdi. Çağlayan, ABD'nin İran'a yönelik ambargosunu delmekle suçlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İran’a uygulanan yaptırımları ihlal, ABD bankacılık sistemine karşı dolandırıcılık, para aklama gibi suçlamalarla ABD’de tutuklu yargılanan Reza Zarrab davasına, ‘yasak işlem ve rüşvet’le suçlanarak sanık olarak eklenen Zafer Çağlayan ve eski Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkında tutuklama kararı verildi.

2 isim hakkında daha tutuklama kararı var

2 isim hakkında daha tutuklama kararı var

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından dava dosyasına konan ek iddianamede Çağlayan ve Aslan’ın yanı sıra bankanın uluslararası operasyonlardan sorumlu genel müdür yardımcısı Levent Balkan ile Zarrab’ın çalışanı Abdullah Happani’nin de tutuklanması istendi.

İran ambargosunu delmekle suçlanıyor

İran ambargosunu delmekle suçlanıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çağlayan, 'ABD’nin İran’a karşı uyguladığı ambargoyu delmek için kurulan şebekenin elemanı' olmakla suçlaması yöneltiliyor.

Ayrıca, İran ambargosunu delmek için ABD yönetimi yetkililerine yalan söyleme, milyonlarca dolarlık yasadışı işlemlerle bağlantılı fonları aklama, bu işlemlerin asıl niteliğini gizleyerek çeşitli finansal kurumları aldatma diğer suçlamalar arasında.

"Kırmızı bülten çıkarılabilir"

"Kırmızı bülten çıkarılabilir"

Amerika'nın Sesi'nden Can Kamiloğlu'nun haberine göre,tutuklama kararını değerlendiren hukukçular, Zafer Çağlayan hakkında İnterpol aracılığıyla kırmızı bülten çıkarabileceğini belirtti.

Uzmanlar, bu tür tutuklama kararlarının yer aldığı parafların ve kararı alan hakimlerin isimlerinin kamuya açıklanan belgelerde normalde kapatılırken bu kez kapatılmadığına dikkat çektiler ve bunun sıradışı olduğu görüşünde birleştiler.

"Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik bir adım olarak görüyorum"

"Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik bir adım olarak görüyorum"

Bugün Kazakistan ziyareti önce basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zafer Çağlayan'ın sanık olarak davaya eklenmesine ilişkin soru üzerine, 'Bu konu gerçekten ilginç bir konu. Hukuki bir mantık içerisinde yorumlamak mümkün değil. Burada bizim eski Ekonomi Bakanımıza yönelik atılan bu adımı Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik bir adım olarak görüyorum. Neymiş İran’la ilgili yaptırımları delmiş. Biz İran’a bir yaptırım kararı almadık. Atılan bu adımlar siyasidir. Amerika’nın bu konuyu gözden geçirmesi lazım. Bu işlerin arkasından çok pis kokular geliyor. Rıza Sarraf olayı da Halk Bankası Genel Müdürü’müz hakkındaki konu da böyledir' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?