Görüş Bildir
Haberler
Eşini Sokak Ortasında Döven Kocaya Kafa Atan Temizlik İşçisi: 'İnsanlık Görevimi Yaptım, Herkes Tebrik Etti'

etiket Eşini Sokak Ortasında Döven Kocaya Kafa Atan Temizlik İşçisi: 'İnsanlık Görevimi Yaptım, Herkes Tebrik Etti'

Emre Ordu
01.06.2018 - 20:30 Son Güncelleme: 02.06.2018 - 09:19

İstanbul Kağıthane'de geçtiğimiz gün boşanmak isteyen eşini sokak ortasında döven adama kafa atarak müdahale eden temizlik işçisi Emre Derebaşı Türkiye'nin gündemine oturdu. Derebaşı o anları anlattı.  'Biz sadece insanlık görevimizi yaptık' diyen Derebaşı, yaptığından pişman olmadığını belirtti ve 'bir daha olsa yine yaparım' dedi. Derebaşı ayrıca olayın ardından ailesi, yakınları ve amirleri tarafından da tebrik edildiğini söyledi.

Geçtiğimiz gün İstanbul Kağıthane'de Mehmet T., isimli şahıs boşanma aşamasındaki eşi Nevin T.'yi cadde ortasında dövmeye başladı.

Kadının yardım çığlıklarını duyan temizlik görevlisi Emre Derebaşı, olay yerine gelip Mehmet T.'ye kafa atarak müdahale etti. Dönmez'in sokak ortasında bir kadının şiddet görmesine duyarsız kalmayıp müdahalede bulunması sosyal medyada takdir topladı.

"Ben olaya baktığımda kimse kadına yardım etmiyordu"

"Ben olaya baktığımda kimse kadına yardım etmiyordu"

Yaklaşık 6 aydır Kağıthane Belediyesi'nde temizlik görevlisi olarak çalıştığını belirten evli ve 2 kız çocuk babası Emre Derebaşı “Kendi mıntıkamı kontrol ederken bir kadının bağrışmalarını, imdat çığlıklarını duydum. Sese doğru baktığımda şahıs elindeki bir cisimle bayana vurduğunu gördüm. Elindeki cismi sopa zannederek koşarak müdahalede bulundum. Ben olaya baktığımda kadına kimse yardımda bulunmuyordu. Ben yardım etmek istedim. Ben kadına yadım ettikten sonra diğer vatandaşlar da yardıma geldi. Ancak olay öncesinde kimse müdahalede bulunmadı' dedi.

"Müdahale ettiğim kişi benden şikayetçi olmuş"

"Müdahale ettiğim kişi benden şikayetçi olmuş"

DHA'nın aktardığı habere göre, olayın ardından ifadesine başvurulduğunu belirten Derebaşı, 'Karakola giderek ifademi verdim. Müdahalede bulunduğum kişi benden şikayetçi olmuş. Eşine vurmamış. Karısını darp etmediğini ve karısının kendisini numaradan yere attığını benim de ona bilerek vurduğumu iddia ederek benden şikayetçi olmuş ve bu şekilde ifade vermiş' ifadelerini kullandı.

"Bir daha olsa yine aynısını yaparım"

"Bir daha olsa yine aynısını yaparım"

Amacının sadece kadını korumak olduğunu söyleyen Derebaşı, “Annem 4 yaşında vefat ettiği için bayanı da o şekilde gördüğüm için müdahale etmek istedim. Bir daha olsa aynı şekilde bir daha müdahale ederim. Şiddete şiddetle karşılık vermek benim de tavsiye ettiğim bir şey değil ama ben elindekini sopa zannettiğim için kendisine o şekilde müdahalede bulundum. Benim amacım sadece kadını kurtarmaya yönelikti. O elindeki sert bir cisim olduğunu düşündüm. Kadına zarar verebileceğini hatta kadının beyin kanaması geçirebileceğini düşündüm. Bir an önce kadına müdahale etmek istedim' diye konuştu.

"İnsanlık görevimizi yaptık"

"İnsanlık görevimizi yaptık"

Yaşanan olayın ardından tanıdıklarından olumlu tepkiler aldığını anlatan Derebaşı insanlık görevini yerine getirdiğini söyledi. Derebaşı, “Olaydan sonra herkes iyi tepkilerde bulundu. Müdürlerim, amirlerim ve arkadaşlarım herkes tebrik etti. Yanımda olduklarını ilettiler. Biz bunu tamamen insanlık adına yaptık. Reklam olsun ünlü olalım diye yapmadık. Biz sadece kadını kurtarmak ve insanlık görevimizi yaptık' dedi.

Dayakçı koca serbest kaldı

Dayakçı koca serbest kaldı

Eşini döven Mehmet T., ve eşi olayın ardından karakola götürüldü. Savcılığın sorguladığı dayakçı koca, mahkemeye sevk edilmeden serbest kaldı. 

Öte yandan Mehmet T. hakkında 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca, 26 Nisan’da 1 ay evden uzaklaştırma kararı verildiği öğrenildi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1152
379
56
36
14
11
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Drn d.

"2 kız çocuğu babası" Şerefli bir baba, senin ve ailenin ayağı taşa değmesin e mi :) Var ol...

Sheldon Cooper

Utanmadan şikayet etmiş. Abinin alnından öpüyorum. Kafayı attığında istemsizce goooollll diye bağırdım .

Pasif Kullanıcı

İzledikçe içimin yağları eriyor Allah razı olsun abi ellerin dert görmesin