Görüş Bildir
Haberler
Erzurum Valisi Kimdir? Erzurum Valisi Okay Memiş Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

Erzurum Valisi Kimdir? Erzurum Valisi Okay Memiş Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

GNS
07.05.2023 - 20:12

Cumhur İttifakı seçim çalışmaları kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bugün Erzurum'da düzenlediği miting, gündemde en çok konuşulan konular arasında yerini aldı. Önce miting alanının otobüslerle kapatıldığı ortaya çıktı ardından alana saldırı düzenlendi. Bunun üstüne Erzurum Valisi Oktay Memiş'in kim olduğuna ilişkin araştırmalar başladı. Peki Erzurum Valisi kimdir? Erzurum Valisi Oktay Memiş kim?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhur İttifakı seçim çalışmaları kapsamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün 16:00'da Erzurum'daki vatandaşlar ile bir araya geldi.

Cumhur İttifakı seçim çalışmaları kapsamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün 16:00'da Erzurum'daki vatandaşlar ile bir araya geldi.

Fakat miting öncesi, mitingin yapılacağı alanın belediye otobüsleri ile kapatıldığı ortaya çıktı. Sosyal medyada dolaşan fotoğrafın ardından Erzurum Belediye Başkanı açıklamada bulunmuştu. Miting gerçekleşmeye başladıktan sonra alana saldırı düzenlendi. Ekrem İmamoğlu, yapılan provokasyon sonrası mitingi yarıda bırakmak zorunda kaldı. Mitingde yer alan vatandaşlar arasında yaralananlar oldu. Ekrem İmamoğlu:

'Erzurum Valisi, Erzurum Belediye Başkanı; hakkınızda suç duyurusunda bulunacağım. İnsanları tahrik ediyorsunuz. Siz sakın cevap vermeyin. Erzurum; her şey çok güzel olacak. Göreceksiniz. Polisler, bu insanları hala takip ediyorsunuz. Bak, seyrediyorsunuz. Polisler, 200 kişiyi seyrediyorsunuz. Emniyet müdürü, vali, belediye başkanı; hakkınızda suç duyurusunda bulunacağız. İnsanlar zarar görecek. Bakın sizin zarar görmemeniz için… Hayır, hayır cevap vermeyin sevgili gençler. Provokasyonla buradaki bir avuç insan tehlikeye atıyorlar sizi.”

Erzurum Valisi Kimdir? Erzurum Valisi Oktay Memiş Kimdir?

Erzurum Valisi Kimdir? Erzurum Valisi Oktay Memiş Kimdir?

Oktay Memiş 27 Ekim 2018 tarihinde Giresun Piraziz'de dünyaya gelmiştir. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur. Evli ve 2 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Erzurum Valisi Oktay Memiş Siyasi Hayatı ve Kariyeri

Erzurum Valisi Oktay Memiş Siyasi Hayatı ve Kariyeri

Oktay Memiş 1992 yılında Ordu Valiliği Kaymakam Adayı olarak görev başına geçmiştir. Sarıyahşi (Aksaray), Genç Bingöl, Orta (Çankırı) Kaymakamlığı yapmıştır. Sonrasında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü bünyesinde 2002- 2013 yılları arası sırayla; Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı görevlerinde çalışmıştır. İçişleri Bakanlığı'nda kısa bir süre Hukuk Müşaviri olarak çalışmıştır. Ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Başdanışmanı görevine gelmiştir. 2016-2018 yılları arası Gümüşhane Valisi görev koltuğunda oturmuştur. 27 Ekim 2018 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan 2018/202 Sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesi ile Erzurum Valisi olarak atanmıştır. 2018 yılından itibaren Erzurum Valisi olarak görev almaktadır.

Erzurum Belediye Başkanı Kimdir?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
7
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
MUHSİN DEMİR

Sn Erzurum valisi..bur vatandaş olarak diyorum ki; siz o makamın yükünü kaldiramadiniz. Bu kadar iktidardan bu görevi yapmayınız. Insanlar taslamıyor ve siz... Devamını Gör