Görüş Bildir
Haberler
Ertelenmedi, Paraya Çevrilmedi: Şehit Yarbay Songül Yakut'a Hakaret Eden Kişiye 14 Ay Hapis

etiket Ertelenmedi, Paraya Çevrilmedi: Şehit Yarbay Songül Yakut'a Hakaret Eden Kişiye 14 Ay Hapis

Yasin Arslan
27.09.2018 - 14:00 Son Güncelleme: 27.09.2018 - 15:16

Jandarma tarihinde bir ilçeye komutan olarak atanan ilk kadın subay olan ve Şırnak'ta geçen yıl şehit düşen Yarbay Songül Yakut'a sosyal medya üzerinden hakaret eden kişi 14 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sosyal medya hesabından 'Gebersin abi ya şu kadınları orduda vs görünce deli oluyorum' şeklinde hakaret eden şahsın cezası ertelenmedi ve para cezasına çevrilmedi.

Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Şırnak 23. Sınır Tümen Komutanlığından kalkan Cougar tipi askeri helikopter, yüksek gerilim hattına takılarak Irak sınırı yakınında düşmüş ve 13 asker şehit olmuştu.

Şehitler arasında Türkiye'nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı Yarbay Songül Yakut da vardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

FETÖ kumpasıyla ordudan uzaklaştırılmıştı.

FETÖ kumpasıyla ordudan uzaklaştırılmıştı.

FETÖ kumpasıyla binbaşı rütbesindeyken ordudan uzaklaştırılan Yarbay Songül Yakut, verdiği hukuk mücadelesi ile orduya geri dönmüştü. Yakut şehit olmadan 2 gün önce de terfi alarak ‘Harekât Şube Müdürü’ görevine atanmıştı.

Şehit olduktan sonra sosyal medya üzerinden hakarete uğradı.

Şehit olduktan sonra sosyal medya üzerinden hakarete uğradı.

Şehit yarbay Yakut'a, sosyal medya hesabından 'Gebersin abi ya şu kadınları orduda vs görünce deli oluyorum' şeklinde hakaret eden Cumaali Cengiz'e 14 ay hapis cezası verildi.

Şehitin ablası olayı yargıya taşıdı.

Şehitin ablası olayı yargıya taşıdı.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sabah gazetesinden Erhan Öztürk'ün haberine göre, abla Hüsniye Yakut şehit kardeşine edilen bu hakareti yargıya taşıdı. Abla, Adana Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Ceza ertelenmedi, iyi hal uygulanmadı.

Ceza ertelenmedi, iyi hal uygulanmadı.

Mahkeme, 'Sanığın ileride tekrar suç işlemekten kaçınacağına dair kanaat oluşmadığı, dosyaya yansıyan olumlu davranışları bulunmadığı' kaanatine vardı ve ertelemesiz 14 ay hapis cezasına hükmetti. 

Kararda, hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve para cezasına çevrilmesi uygulanmadığı için Cumaali Cengiz 14 ay hapis yatacak.

'Bu hakaret ile tüm aziz şehitlerimizin hatıralarına saygısızlık etmişti'

'Bu hakaret ile tüm aziz şehitlerimizin hatıralarına saygısızlık etmişti'

Dava sonucunun ardından konuşan abla Hüsniye Yakut şöyle konuştu:

'Mahkeme adeta ders niteliğinde bir karar verdi. Bu karar aynı zamanda binlerce kadın güvenlik görevlimiz için de önemli. Songül bizim beş kardeşin en küçüğüydü. Ailemizin nadide bir çiçeğiydi. Karıncayı bile incitmeyecek kadar güzel yürekli bir kardeş, vatanına çok bağlı bir askerdi. Sosyal medyada bu çirkin hakareti görünce çok üzülmüştüm. Bu hakareti ile sadece şehidimizin manevi hatırasına değil, tüm aziz şehitlerimizin hatıralarına saygısızlık etmişti.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1013
174
45
11
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Belphegor

Atası Arap olan ne bilsin kadının da erkeğin de yan yana savaştığını? Sorsan Türkler Osmanlı ile varoldu, halbuki bilmez ki Türk'e ve Türk kadınlarına son da... Devamını Gör

Yetiş Bey

Zihniyetine soktuğum arap artıkları. Şanlı Türk Kadınını orduda, bilimde, eğitimde hatta dışarıda bile görmeye tahammülleri yok. 4 kadını eve kapatıp köle ya... Devamını Gör

Türk Kızı

Araplar üstüne alınmış :D:d

Koray

Harika karar, inşallah tecavüzcülere, tacizcilere, Atatürk'e hakaret edenlere vs. de aynı prosedür uygulanır.