Görüş Bildir
Haberler
Erkek Kış Modasına Dair; Ortamlarda Rezil Olmanızı Engelleyecek 15 Detay

etiket Erkek Kış Modasına Dair; Ortamlarda Rezil Olmanızı Engelleyecek 15 Detay

Rıdvan Melek
23.10.2015 - 18:08

Yaz öncesi sizleri bu konuda bilgilendirmiş; karizmanızı kurtarmıştık hatırlarsanız. Hatırlamayanlar şu adresten hatırlayabilir; en azından gelecek yaz için önlem alabilirler.

Bu içerikte ise erkek kış modasının ne yönde ilerlediği, neleri giyip giymemeniz konusunda sizleri bir nebze olsun bilgilendirmeyi amaçlıyorum. Bu içeriği okuduktan sonra gardrobunuzu elden geçirmek, adeta maaşınızı kazağa hırkaya yatırmak isteyeceksiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Lahana Gibi Kat Kat Giyinmeyin.

1. Lahana Gibi Kat Kat Giyinmeyin.

Tshirt, üstüne gömlek, üstüne hırka, üstüne mont oldu canım kardeşim gel bir de mantolatalım seni tam olsun. Böyle bir giyinme şekli yok. Bakın bunlaaar, böyle kat kat giyinmek suretiyle benim hemcinslerimin 'erkekler giyinmeyi bilmez' şeklinde yaftalanmasına sebep oldular kardeşlerim. Bunu kesinlikle tasvip etmemiz mümkün değil. İnsan gibi giy kazağını, hava çok soğuksa içine gömleği de giy ona da bir şey diyen yok ama gömlek içine tshirt falan abartı artık. Yapmayın bunu.

2. Kaban Bir Erkeğin En Önemli Kış Giysisidir.

2. Kaban Bir Erkeğin En Önemli Kış Giysisidir.

Kaban seçimi çok mühimdir dostlar. Doğru kabanı seçmezseniz mişlen tekerleği gibi gezersiniz bakın özellikle bu şişme montlar falan çıkınca iyice moda oldu. Güzel göründüğünü sanıyorsunuz ama öyle değil afedersiniz ayı gibi geziyorsunuz. Dolmuşta, otobüste, metrobüste 2 insanlık yer kaplamanız bir yana; yağmurda o gocuk ıslanınca tüm gün nerelerde dolandıysanız o koku aynen salınıveriyor. Buna ıslak gocuk kokusu denir. Bu kokuya maruz bırakmayın insanları.

3. Uzun Atkılardan Vazgeçin

3. Uzun Atkılardan Vazgeçin

Uzun atkı bir vakit güzel bir modaydı, ancak insanımız bunu da yanlış anlayıp, fotoğraftaki Lenny Kravitz gibi battaniyeyle sokağa çıkmaya başlayınca bu moda da çabuk söndü. Boynunuzu 2 kat sarsın yeter yahu. 8 kere doluyorsunuz, hala montun ortasından afedersiniz at organı gibi sallanıyor bi sağa bi sola. 2 kere dolansın kafi.

4. Üstü Yazılı Berelerden Uzak Durun.

4. Üstü Yazılı Berelerden Uzak Durun.

Yine moda dünyasının kanayan yarası olan yazılı bere mevzuna dikkatinizi çekmek isterim. Üstü yazılı bereler, 15-17 yaş arası genç kızlar için üretilmiş tekstil malzemeleridir. Sizin giyim alanınıza hiç girmiyor yani. Kesinlikle bulaşmayın.

5. 4 Çocuk Babası Bir Mahalle Bakkalı Değilseniz Desenli Kazaklardan Uzak Durun

5. 4 Çocuk Babası Bir Mahalle Bakkalı Değilseniz Desenli Kazaklardan Uzak Durun

Desenli kazak da yine halkımızca yanlış anlaşılmış bir tekstil malzemesidir. Kazakta çok çok ince, yahut kalın (balık sırtı diyolar buna) desenler görsel olarak katlanılabilir. Ancak Tam arada kalan, ne çok ince ne çok kalın desenli kazaklar sizi cool değil Bünyan halısı gibi gösterir. Karşıdan bakıyosun 2 tane halı yürüyor sana doğru bir düşün yani hoş mu? Giymeyin giydirmeyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Geyik Desenli Kazak ve Hırkalar Size Kurulmuş Bir Tuzaktır.

6. Geyik Desenli Kazak ve Hırkalar Size Kurulmuş Bir Tuzaktır.

Geyik desenli tekstil malzemeleri de giyenin çok güzel göründüğünü zannetiği ancak hiç bir mana barındırmayan tekstil malzemeleridir. Bunlar ülkemize kurulmuş bir komplodur. Bu oyuna gelme Türkiyem. Giyme bunları. Danimarka dağ köylüsü müsün ne işin var senin geyikli hırkayla ya.

7. Klasik Bot Diye Bir Şey Yoktur. Elinizi Bile Sürmeyin Bunlara.

7. Klasik Bot Diye Bir Şey Yoktur. Elinizi Bile Sürmeyin Bunlara.

Bir ayakkabı ya klasiktir ya bottur. ya hem takım altına giyeyim hem de bot olsun diyorsunuz iyi de diyorsunuz ama bu ayakkabıdan ne bot performansı alabilirsiniz; ne de gün içinde klasik ayakkabı gibi verim alırsınız. Ya bot giy ya kalın taban bir klasik ayakkabı giy sevgili hemcinsim. Özellikle karı yağmuru çok olan yerde yaşayanlar; eğer illa klasik ayakkabı giymek zorundaysanız işe giderken; iş yerinde bırakın ayakkabıları. Bir tane doğru düzgün bot alın. İşe onunla gidin. Hem ayağınız üşümez, hem de ayakkabılarınız erkenden perte çıkmaz.

8. Eldivenlerinizi 15 Günde Bir Yıkayın.

8. Eldivenlerinizi 15 Günde Bir Yıkayın.

O eldivenlere çaktırmadan burun sildiğinizi herkes biliyor. Bilmiyorlarsa da öğrendiler artık. Eldivenlerinizi 15 günde bir yıkamanız, eldivenlerinizin güzel kokmasını; doğal olarak ellerinizin de güzel kokmasını sağlar. Özellikle sigara içenler bu sürei haftada 1'e de indirebilir.

9. Kapşonlu Klasik Kaban Denilen Garabetten Uzak Durun

9. Kapşonlu Klasik Kaban Denilen Garabetten Uzak Durun

Burada da klasik ve sporun birleştirilmeye çalışıldığı rezil bir mevzu olan; kapşonlu klasik kabanlardan uzak durmanız gerektiğini belirtmek istiyorum. Bunlar modern olmaya çalışan baba gocuğudur. Bunları giymeyin giydirmeyin. Kaban dediğin eğer klasik ise kapşonu olmamalıdır.

10. Kaşe Kabanda Kahverengi ve Tonlarını Tercih Etmeyin

10. Kaşe Kabanda Kahverengi ve Tonlarını Tercih Etmeyin

Kaşe kabanın güzelliği, mat ve parlamaz oluşudur. Kahverengi kaşe kaban ise afedersiniz yürüyen tezek görüntüsü kazandırır size. Kaşe kaban zaten yapısı gereği hafif kaba durur. Grinin koyu tonları, Siyah ve Lacivert renkler dışında kaşe kaban tercih etmeyin. Bazıları var ben şimdi buradan isim verip rencide etmek istemiyorum, beyaz kaşe kaban giyiyor. O artık kaşe kaban değil kardeşim, o artık kepenek(çoban giysisi) oldu. 2 koyun melemesi verelim fondan da memleket hasreti çekme. Yapmayın bunu bak çok sinirlendim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bot Seçiminde Dikkatli Olmak Gerekir. Su Geçirmez İbareli Ürünlere Yönelin.

11. Bot Seçiminde Dikkatli Olmak Gerekir. Su Geçirmez İbareli Ürünlere Yönelin.

Ülkemizde sahte (çakma) ürün piyasasının hızlı yükselişi sonrası; piyasa kalitesiz botlarla doldu. Ayak, hele ki kışın en önemli organın hemcins kardeşim. Hayır tamam o da önemli ama yani ayak bu neticede. Neyse. Nubuk/süet modeller ne kadar güzel görünse de ilk yağmurdan sonra renkleri kaymaya başlayacak. Süetin bakımı zordur yeğen. Tarayacaksın, özel boyasını alacaksın, tozunu alacaksın falan. Kimse bununla uzun uzun uğraşmaz. Siz efendi gibi gidin deri bot alın. Su geçirmediğine emin olun. Zaten bot öyle her sene alınan bir şey değil. Aldın madem ucuza kaçma en az 4 yıl giyeceksin zaten. Bot almaya giderken mutlaka yanınızda kalın çorap da götürün ki yok sıktı, yok ayağımı vurdu falan olmasın. Çok ağır modellerden de uzak durun. Hayat zaten zor, ekstra yükle yürümeye gerek yok. (duygusal anlar)

12. 12 Cepli Tekel Bayii Yelekleri Yalnızca Tekel Bayii Olanlara Yakışıyor. Siz Giymeyin.

12. 12 Cepli Tekel Bayii Yelekleri Yalnızca Tekel Bayii Olanlara Yakışıyor. Siz Giymeyin.

Hadi bu adam işin erbabı. Bİ cebinde dükkan anahtarı, bi cebinde içki dolabı anahtarı, bi cebinde arka deponun anahtarı, bi cebinde araba bi cebinde ev anahtarı. Telefondu cüzdandı derken o 12 cepten maksimum faydayı sağlıyor. Sen napıyorsun canım kardeşim? Maksimum 4 cebi kullanıyorsun. Yav savaş muhabiri misin napacaksın o kadar cepli yeleği? Bir de bu yeleği giymeye başlayanlar mutlaka kafayı sıfıra vurduruyor nedendir bilmiyorum. Sıcak basıyor sanırım. Siz yine de giymeyin.

13. Fitilli Kadife Pantolon Pişmanlıktır.

13. Fitilli Kadife Pantolon Pişmanlıktır.

90lar partisine gitmiyorsanız, fitilli kadife pantolon giymenizin hiç bir manası yok. Bir de bunun concik concik renklerini çıkarttılar tekrar moda olsun diye. Sakın bu tuzağa kanmayın.

14. İçlik Candır. Giymekten Çekinmeyin.

14. İçlik Candır. Giymekten Çekinmeyin.

Kim ne derse desin, termal içlik candır. Özellikle bünyesi zayıf, çabuk üşüyen, yahut çok soğuk yörelerde yaşayan arkadaşlar çekinmesinler. Giy içliği kardeşim bak ben sana 'Simerazzi Sözü' veriyorum; seks hayatın 1 gram olumsuz etkilenirse gel yüzüme tükür. Ha içlik dediysek git Kemal Sunal filmlerindeki beyaz atlet-don karışımı giysiden bahsediyorum. Siyah giyeceksiniz. Başka renk olmaz. Sadece siyah. Siyah dışındaki renkleri kesinlikle giymeyin. Spor mağazaları şimdi zibil gibi üretiyor termal içlik. Önemli olan sıcak tutması ama terletmemesi gerektiğini de unutmayın. Nefes alan yapıda olanları tercih edin.

15. Boğazlı Kazak Risktir.

15. Boğazlı Kazak Risktir.

Boğazlı kazak biliyorsunuz halkımızın çok sevdiği bir tekstil ürünü. Kıraç'ın Fenerbahçe 100. yıl marşı videosunun çekimlerinde, ta ağustos ayında beyaz boğazlı kazak giydiğini hatırlatırım. Anlayın yani bu halk nasıl bir aşkla bağlı boğazlı kazağa. Tamam giyin tabi ama desensiz olsun. Düz olsun. Koyu renkler iyi durur ama kabanınızla kontrast oluşturacak renkleri de tercih edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1792
478
413
99
91
84
29