Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan Uçakta Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı: 'Doların Düştüğünü Göreceksiniz, Emin Konuşuyorum'

etiket Erdoğan Uçakta Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı: 'Doların Düştüğünü Göreceksiniz, Emin Konuşuyorum'

Ulaş
11.07.2018 - 20:12 Son Güncelleme: 12.07.2018 - 12:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC ve Azerbaycan ziyaretleri için gerçekleşen yolculuk sırasında, uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Erdoğan 'doların ve faizin düşeceğine inanıyorum' dedi. Erdoğan ayrıca ilerleyen dönemlerde ikinci bir yardımcıya ihtiyaç duyulabileceğini aktardı. 

Türk Lirası'nın Amerikan Doları karşısındaki değer kaybına ilişkin sorulara Erdoğan 'Düştüğünü göreceksiniz' yanıtını verdi.

Türk Lirası'nın Amerikan Doları karşısındaki değer kaybına ilişkin sorulara Erdoğan 'Düştüğünü göreceksiniz' yanıtını verdi.

Hürriyet'ten Hande Fırat'ın haberine göre, Erdoğan 'Birileri bu işi tırmandırmaya çalışsa da bunun düştüğünü göreceksiniz. Bu kadar emin konuşuyorum. Hazine ve Maliye Bakanımız elbette ne gerekiyorsa yapacaktır. Burada birçok enstrümanlarımız var. Önümüzdeki süreçte inanıyorum ki faizin de düştüğünü göreceğiz.' ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığına Bağlanabilir mi?

Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığına Bağlanabilir mi?

Erdoğan bu soruyu da 'Bağlanabilir, hiçbir manisi yok. Dikkat ederseniz, Hulusi Akar Paşa’yı bakan olarak açıkladık. Aynı anda da Genelkurmay Başkanı’nı, Kara Kuvvetleri Komutanı’nı ve Genelkurmay İkinci Başkanı’nı atadık. Çünkü Silahlı Kuvvetler boşluk kabul etmez. Aslında devlet yönetiminde hiçbir yer boşluk kabul etmez.' yanıtını verdi.

'Albayrak'ın hem teorik hem pratik finans geçmişi var.'

'Albayrak'ın hem teorik hem pratik finans geçmişi var.'

Hazine ile Maliye Bakanlığı’na getirilen Berat Albayrak için 'Berat Albayrak Bey’in finans sektörü ile hem pratikte hem de teorikte geçmişi var. Özel sektörde başarıyla çalışmış, son dönemlerde Marmara Üniversitesi’nde bu konunun dersine girmiş, böyle bir geçmişi olmuş bir arkadaşımız olması sebebiyle bu işi çok daha seri derleyip toparlayacağına ve başarıyla yürüteceğine inanıyorum.' diye konuştu.

Sosyal medyada oldukça ilgi çeken Milli Eğitim Bakanı Selçuk hakkında: 'Okullarında başarı grafiği yüksek.'

Sosyal medyada oldukça ilgi çeken Milli Eğitim Bakanı Selçuk hakkında: 'Okullarında başarı grafiği yüksek.'

'Milli Eğitim Bakanlığı’na da Ziya Selçuk Bey’i getirdik. Benim ilk dönemimde MEB Talim Terbiye Kurulu Başkanı idi. Onun da akademisyenlik hayatı var ayrıca okulları var. Okullarında başarı grafiği yüksek. Oradaki başarılarını devlet okullarımıza hakim kılmasını temenni ediyorum.'

Erdoğan kıraathane ve millet bahçeleri için ise şu açıklamayı yaptı: 👇

Erdoğan kıraathane ve millet bahçeleri için ise şu açıklamayı yaptı: 👇

'En önemli sözlerimden biri Millet Bahçeleri. Bunu hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile hem de belediyelerle yürüteceğiz. Kültür Turizm Bakanlığı ile de Millet Kıraathanelerini süratle yapacağız. Bunun için Mili Emlak Genel Müdürlüğü’nü Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan aldık, Çevre Şehircilik Bakanlığı’na devrettik. Amacımız devletin elindeki emlakın tamamen devlet, millet ve ülke için kullanılmasını sağlamak. Çevre Şehircilik planlama yaparken, tüccarın sermayesine baktığı gibi toprak sermayesine bakarak yapması için. Hangi ilde, ilçede arsa, arazi var? Eğer arazi ise süratle bunları arsaya dönüştürmesi hedefleniyor. Çünkü Millet Kıraathaneleri il, ilçelerin büyüklüklerine göre ölçümlenerek yapılacak. Amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak hem bunun yerine hem de tüm gençlerimize okuma alışkanlığı kazandırmak. Kitap, dergi okurken, çayı, kahvesi, keki olsun...'

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
576
306
177
129
61
16
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Richard Harrow

Bu kadar emin olmasının sebebi doları referandumla halka sorup düşürülebilecek bir şey sanması olabilir.

Bucky B

JSKAHDFUWAYEFSJBDJHBCSDHB son zamanlarda okudugum en kaliteli tespitlerden.

Bozkurt

Canını sıkma o kadar. Dolar 5 lira olursa CehApe yaptı dersin. Gözü kapalı inanacak akıl yoksunu bir %52 var.

Viyol10sel

İmam hatip mezunu bir arkadaşım Ermeni soykırımını Cehape yaptı demişti o günden bu yana şaşırmıyorum bu yüzde 52'ye. (Bilmeyenler için Sözde Ermeni Soykırım... Devamını Gör

Bir ton gazeteciden bir tanesi bile ne yapacaksiniz da dusecek diye soramiyor.

Emre.

Yeni Türkiye kardeşim bura ne bekliyorsun....