Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan Uber'e Son Noktayı Koydu: 'O İş Bitti, Taksicilerimizin Hakkını Yedirtmeyiz'

etiket Erdoğan Uber'e Son Noktayı Koydu: 'O İş Bitti, Taksicilerimizin Hakkını Yedirtmeyiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulaştırma Bakanlığı'nın yaptırım kararı aldığı Uber'e ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, 'Uber, muber diye bir şey çıkmış, o iş bitti artık. Bizim taksicilik sistemimiz var. Taksilerimizin hakkını kaptıramayız, yedirtemeyiz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ulaştırma Bakanlığı taşıma yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle Uber'e yaptırım getirmişti.

Bakanlıkla birlikte İBB de devreye girmiş ve Uber'e karşı aldığı bir dizi kararla cezalar getirilmişti.

"Taksici esnafı kendini muhasebe etmeli"

"Taksici esnafı kendini muhasebe etmeli"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu akşam Yenikapı'da Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliğinin iftar programında konuştu.

Yaptığı konuşmada Uber konusuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “D2 yetki belgesine dayalı olarak taksici esnafımıza alternatif hizmet verilmesi mevzuat açısından zaten mümkün değildir. Uygulamadaki bu yanlış anlaşılmaya yönelik bu adımları hem Ulaştırma Bakanlığımız, hem İçişleri Bakanlığımız, hem de belediyemiz attı. Taksici esnafımızın da burada durup kendisini bir muhasebeye tabi tutması gerekiyor. Hem teknik kalite anlamında hem de müşteri hizmet standartlarını yükseltmeyen bir sistemini varlığını uzun süre devam ettirebilmesi mümkün değildir.Er veya geç bir alternatif gelir bu sistemi değiştirir. Taksicilerimiz kendilerine verilen imkanı, değişimi ve dönüşüm gerçekleştirerek en iyi şekilde değerlendirmeye davet ediyoruz' dedi.

"Trafik birimleri gereğini yapacak"

"Trafik birimleri gereğini yapacak"

Erdoğan Uber'le ilgili açıklamalarına şöyle devam etti: 

'Bir de bu Uber muber diye bir şey çıkmış, o iş bitti. Artık öyle bir şey yok. Geçenlerde bunu sayın Başbakan açıkladı. Bizim taksicilik sistemi var. Bu nereden çıktı. Avrupa’da varmış, bana ne oradan ya biz karanını vereceğiz. Bu konuyla ilgili olarak sayın vali bütün yetki sizde İç İşleri Bakanlığımız talimatı verdi. Kendine göre taksicilik sistemi yok böyle bir şey, kusura bakmasınlar. Trafik bunların üzerine gidecek, gereğini yapacak. Taksilerimizin, hakkını kaptıramayız, yedirtemeyiz”

Erdoğan'ın Uber açıklaması sosyal medyada tartışma yarattı...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1684
879
182
87
36
28
22
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Desidero

Sana da son noktayı koydukları günü görebilecek miyiz acaba ?

hakan

Tabi senden olmayan hain fedöcü de mi?

Pasif Kullanıcı

İstanbul'da yaşamıyorum ama şimdi bir düşünün havalimanına yapılan saldırıda kendi milletini bir terör saldırısında bile dolandırmayı seçen taksicilerin hang... Devamını Gör

fatih demir

Taksicilerin hakkını bilemem ama benim hakkım haram olsun!