Görüş Bildir
Haberler
Bakanlıktan Sonra Bir 'Uber’ Hamlesi de İBB'den Geldi: Taksi Plakası Fiyatları İki Günde 100 Bin TL Arttı

etiket Bakanlıktan Sonra Bir 'Uber’ Hamlesi de İBB'den Geldi: Taksi Plakası Fiyatları İki Günde 100 Bin TL Arttı

FreiGeist
01.06.2018 - 11:03 Son Güncelleme: 01.06.2018 - 16:01

Hükümetin attığı adımın ardından bir hamle de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden geldi. UKOME, Uber’i engellemek için bir dizi karar aldı. Taşımacılar, grup yolcu olarak taşıyacakları kişilerin isimlerini 12 saat önceden Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün e-rezervasyon sistemine bildirecek. Seyahat listesinin taşıtta bulundurulması zorunlu olacak. İBB Mevlüt Uysal, Turizm İşletme Belgesi’ni amacı dışında kullananlara yaptırım uygulayıp, belgelerini iptal edeceklerini açıkladı. Öte yandan taksi plakası piyasası hareketlendi. Bugün basına yansıyan bilgilere göre, plaka fiyatları 2 günde 100 bin TL artış gösterdi. 

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde taksiciler lehine yapılan düzenlemenin ardından plaka fiyatları 2 günde 100 bin TL arttı.

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde taksiciler lehine yapılan düzenlemenin ardından plaka fiyatları 2 günde 100 bin TL arttı.

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'ın haberine göretaksi plakası alım satımının yapıldığı Otocenter’da plaka fiyatları 2 günde 100 bin TL artış gösterdi ve 1 milyon 600 bin TL’ye çıktı.

Hatırlayacağınız üzere Uber gibi D2 belgesiyle yolcu taşıyanlara ağır yaptırımlar gelmişti.

Ardından bir hamle de İBB'den geldi.

Ardından bir hamle de İBB'den geldi.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, İBB Genel Sekreter Hayri Baraçlı başkanlığında emniyet, jandarma, İBB Genel Sekreter yardımcılığı, ulaşım sektörü temsilcileri ve oda başkanları katılımıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nde 'turizm belgesi ile korsan taşımacılığa karşı' yeni kararların alındığı bir toplantı gerçekleşti.

Açıklamada, toplantıda alınan kararlar şöyle sıralandı 👇

Açıklamada, toplantıda alınan kararlar şöyle sıralandı 👇

Açıklamada, toplantıda alınan kararlar şöyle sıralandı:

  • Şoför hariç en az 7 (yedi) yolcunun, önceden planlanmış ve seyahatin başlangıcından bitimine kadar (iş, gezi, toplantı, tören ve benzeri amaçla) birlikte seyahat etmesi ve bu seyahat listesi taşıtta bulunduracak. 

  • Taşımacılar grup yolcu olarak taşıyacakları kişilerin isimlerini 12 saat önceden Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün e-rezervasyon sistemine bildirecek. Denetimler esnasında e-rezervasyon sisteminde bulunmayan kişilerin taşınması durumunda Turizm Yolcu Taşımacılığı Belgesi geçersiz sayılacak. 

  • Taşıt üzerinde ayırıcı özellikte Turizm Taşımacılığı ile ilgili Bilgi Bandı (çıkartma) bulundurulacak.'

Amacı dışında taşımacılık yapıldığı tespit edilen araçlara çeşitli cezaların uygulanacağı vurgulanan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

Amacı dışında taşımacılık yapıldığı tespit edilen araçlara çeşitli cezaların uygulanacağı vurgulanan açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

1. İhlal Turizm Yolcu Taşımacılığı Belgesi iptal edilir ve 6 ay boyunca yeni bir Turizm Yolcu Taşımacılığı Belgesi düzenlenmez. Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi 6 ay süreyle askıya alınır. 

2. İhlalde tüm Turizm Yolcu Taşımacılığı Belgeleri iptal edilir ve 2 yıl boyunca herhangi bir taşımacılık türünde yeni belge düzenlenmez. Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi 2 yıl süreyle askıya alınır.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal: "Taksicilerin yanında durmaya hazırız"

İBB Başkanı Mevlüt Uysal: "Taksicilerin yanında durmaya hazırız"

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun aktardığı bilgiye göre Uysal,  “Turizm belgesi alan kişi veya firma, bu belge ile İstanbul’a gelen kendi müşterisi olan turistleri ancak bir yerden bir yere götürebilir veya İstanbul’da gezdirebilir. Verdiğimiz belgenin amacının dışında kullanılmasını istemiyoruz. Bizim verdiğimiz belgenin başka bir amaçla kullanılmasının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bunun da birebir trafik denetleyecek ” diye konuştu.

Uysal şöyle devam etti:

“Bizim taksicilere önerimiz, vatandaşı UBER’i aratmayacak bir sistem üzerine kendilerini daha yenilemeleridir. Bizim geliştirdiğimiz İTAKSİ tarzı uygulama ile vatandaşa daha iyi bir hizmet verirlerse ve kendilerini geliştirirlerse, İBB olarak taksicilerimiz yanında durmaya hazırız”

İBB Başkanı Mevlüt Uysal daha önce "eline sopa alıp sokakta Ubercileri kovalamakla olmuyor" demişti.

📌 Uber-Taksi tartışması, peşi sıra atılan adımlar ve artan plaka fiyatları sosyal medyanın da gündeminde...

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
428
209
34
9
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aysun Bulut

Seçim geçsin görücem ben sizi.Millet cayır cayır kullanıyor UBER i işe gidip gelirlekn yüzlerce UBER aracı görüyorum.Gıcıklık değil mi UBER aracı yol isterse... Devamını Gör

Sevgili

Ya :D Şu onedio olmasa gülecek yorumları nerede bulurum :D

Pickle Rick

Allah belanızı versin. Kaypak şerefsizler. Ulaşım özgürlüğünü engelleyemezsiniz. İsteyen istediği vasıtayı kullanır.

User

Ne saçma ama değil mi... Halkın isteği olmuyor ve kalite düşüyor...