Görüş Bildir
Haberler
Bakanlık Çözümü Yasaklamakta Buldu: Uber'e Yaptırım Kararı

etiket Bakanlık Çözümü Yasaklamakta Buldu: Uber'e Yaptırım Kararı

Emre Ordu
30.05.2018 - 00:21 Son Güncelleme: 30.05.2018 - 13:25

Ulaştırma Bakanlığı, taşıma yönetmeliğinde yaptığı değişiklikle birlikte Uber gibi D2 belgesiyle taksicilik yapanlara ağır yaptırım getirdi. Kararı değerlendiren İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu 'Bugün itibariyle Uber bitmiştir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığ'ına verdiği talimat doğrultusunda Karayolları Taşıma Yönetmeliği'nde gerçekleştirilen ve 25 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle 'korsan taşımacılık' yapanlara ağır cezalar geldi.

Bu kapsamda, taşıtını çeşitli internet uygulamalarına kullandıran D2 yetki belgesi sahiplerinin bu faaliyetlerine devam etmeleri halinde karşılaşacakları yaptırımlara ilişkin düzenleme yapıldı.

Buna göre, karayolu taşımacılığı faaliyetinde bulunmak için belge alanların, kendi taşıma kapsamları dışında çalışmaları veya belgesi olmayanlara taşıtlarını kullandırmaları durumunda, belge sahiplerine çeşitli cezalar verilecek.

2 yıl boyunca men cezası

2 yıl boyunca men cezası

Yeni düzenlemeyle taşıtlarını akıllı telefonlar için geliştirilen uygulama üzerinden taksicilik faaliyetleri için kullandıran D2 belge sahiplerine ilk tespit için 50 uyarı cezası verilecek. Bu uyarılar 3 bin lira yatırılarak kaldırılabilecek.

D2 belge sahiplerinin 1 yıl içinde iki defa aynı ihlali gerçekleştirdikleri tespit edilirse, yetki belgeleri iptal edilecek ve aynı faaliyeti 2 yıl boyunca yapmaları yasaklanacak.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı: "Uber bitti"

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı: "Uber bitti"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan, Hürriyet'ten Kazım Ataer'e kararı değerlendiren İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ise 'Bugün itibariyle UBER bitmiştir' dedi.

Eyüp Aksu, yapılan değişikliği çok olumlu bulduklarını belirterek şunları söyledi:

'Yönetmeliği olumlu buluyoruz. Bugün itibariyle UBER bitmiştir. Caydırıcı bir karar olarak görüyoruz. Eğer UBER aracı yakalanırsa önce 50 puan ceza ve 3006 lira ceza yazılıyor. Eğer ödenirse 50 puanlık ceza iptal oluyor. İkinci sefer yakalanırsa şartlar ne olursa olsun hangi firmaya ait ise o firmanın tüm araçlarının belgeleri de iptal edilecek. Ve 2 yıl içinde de yeni belge alamayacaklar.Bugün aldığımız son haberlere göre bir çok firma kullandırdıkları D2 belgelerini geri almaya başladı. İnşallah 4 Haziran'daki davamızda çıkacak olumlu kararla erişiminin de engellenmesini istiyoruz'

Uber: 'İş ortağı olarak Türkiye’ye bağlıyız'

Uber: 'İş ortağı olarak Türkiye’ye bağlıyız'

AA’nın aktardığına göre Uber, yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “Uber Türkiye’deki şehirlerin ulaşım seçeneklerini geliştirmek amacıyla tüm ilgili yerel paydaşlarla iş birliği içinde çalışmak istiyoruz ve uzun vadeli sadık bir iş ortağı olarak Türkiye’ye sonuna kadar bağlıyız.”

Bakanlığın kararı sosyal medyada tepkiyle karşılandı... #UberEngellenemez hastagi Twitter'da TT oldu...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz mart ayında Uber'le ilgili davanın görüldüğü Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yapan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, uygulamanın yasaklanmasını talep etmiş, bunun gerçekleşmemesi ihtimaline karşılık tehditvari sözler sarf etmişti.

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1684
738
161
38
11
11
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert

iste gorun bu yasakci AKP zihniyetini. Dunyanin gelismis ulkelerinde kullanilan UBER ulkemizde yasak. Onumuzdeki secimlerde AKP oy vermeyinde kime isterseniz... Devamını Gör

KoSeKu

avrupada da yasak diye biliyorum

Hangi AKP vekillerinin ve yakinlarinin kaç tane ticari taksi plakası oldugu arastirilsin. Eğer 5 te 1 i degilse bende birsey bilmiyorum. Yoksa böylesine berb... Devamını Gör

İsmail Doğan

UBER'in Yasaklanmasıyla Rahatlayan Taksicilerden Samimi İtiraf: ''Bir an adam olmak zorunda kalacağız diye endişelendik...''