Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Türkiye-Bosna Hersek Arasında Kimlik Kartlarıyla Gidiş Gelişleri Yapabilme Kararını Verdik'

Erdoğan: 'Türkiye-Bosna Hersek Arasında Kimlik Kartlarıyla Gidiş Gelişleri Yapabilme Kararını Verdik'

Eray İspir
06.09.2022 - 16:37 Son Güncelleme: 06.09.2022 - 16:58

Balkan turu kapsamında Bosna Hersek'te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bundan böyle Bosna Hersek'ten Türkiye'ye, Türkiye'den Bosna Hersek'e kimlik kartıyla seyahat yapılabilecek. Yarın aynı şekilde Sırbistan ile de anlaşmayı imzalayacağız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Şefik Caferoviç, konsey üyeleri Zeljko Komsic ve Milorad Dodik ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısında konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 'Artık kimlik kartlarıyla Bosna Hersek-Türkiye arasındaki gidiş gelişleri yapabilme kararını verdik.' dedi.

Detayler geliyor...

'Saraybosna-Belgrad otoyolu projesine büyük önem veriyoruz'

'Saraybosna-Belgrad otoyolu projesine büyük önem veriyoruz'

Bosna Hersek 2 Ekim'de yapılacak bir seçime hazırlanıyor. Seçim arefesinde böyle bir seyahati gerçekleştirmek bizler için de ayrı bir mutluluk vesilesi. Seçim sonuçlarının tüm Bosna Hersek için şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Bosna Hersek'teki mevcut sıkıntıların aşılması amacıyla Türkiye olarak elimizden geleni yapmakta hazır olduğumuzu bir kez daha tekrarlıyorum. 876 milyon dolara ulaşan ikili ticaretimizi geliştirmek amacıyla neler yapabileceğimizi ele aldık. Saraybosna-Belgrad otoyolu projesine büyük önem veriyoruz.

Kimlik kartlarıyla seyahat yapılabilecek

Kimlik kartlarıyla seyahat yapılabilecek

Bu projeyi yalnızca bölge ülkeleri değil bölge halklarını da birbirine bağlayacak bir proje olarak değerlendiriyorum. Türkiye olarak Bosna Hersek'e yönelik kalkınma yardımlarımızı hız kesmeden sürdürürken bir yeni adımı kimlik kartlarıyla Bosna Hersek-Türkiye arasındaki gidiş gelişleri yapabilme kararını da verdik. Bundan böyle Bosna Hersek'ten Türkiye'ye, Türkiye'den Bosna Hersek'e kimlik kartıyla seyahat yapılabilecek. Yarın aynı şekilde Sırbistan ile de anlaşmayı imzalayacağız. 

Daha önce Bulgaristan ile de böyle bir anlaşmayı imzalamıştık.

'Tehdit sürerse sabrın da bir sonu var'

'Tehdit sürerse sabrın da bir sonu var'

'Erdoğan 'Vakti saati geldiğinde bir gece ansızın gelebiliriz' sözlerini yineledi.

(Yunanistan'ın Ege'de Türk jetlerine tacizi) 'Benim bu anlattıklarım bir rüya değil. Eğer bir gece ansızın gelebiliriz diyorsak, ne dedim; vakti saati geldiğinde TEKNOFEST'te bunu söyledim bir gece ansızın gelebiliriz. Niye? Eğer ellerinde bu adalar var, bu adalarda üsler var. Buralardan hareketle bize karşı bu tür böyle gayrimeşru tehditler devam ederse sabrın da bir sonu vardır. İşte o sabrın sonu geldiği anda biz ne diyoruz, sabrın sonu selamettir. Biz de o selameti gördüğümüz anda vakti saati gelince gereği yapılır. Bunu da Yunanistan'ın bildiğine inanıyorum. O vakit saat gelirse gereği yapılır. Çünkü bizim uçaklarımıza radar kilitlemesi şu bu adımları atmak hayra alamet değil.'

İlginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
47
13
10
7
6
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
zeyzeyy5

Amerikayla avrupayla yapsana madem adını reis koydurmayı biliyon o kadar alametlisin fetöyü yıktın dış gücleri devirdin dünya lideri olduğunu iddia ediyosan ... Devamını Gör

Caner Bey

Sanki insanların parası varda yapsa gideceğiz.

syborg

diğer Balkan ülkelerine de olur umarım, bu güzel olmuş.

Erol Kayar

Saraybosna-Belgrad otoyolu gerçekten çok önemli çok mağduruz

beybi shark

şimdi bi de boşnaklarla uğraş "yoooool yabdııı"