Erdoğan: "Türk Yatırım Fonu’nun En Kısa Sürede Hayata Geçmesi Yararlı Olacak"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Devlet ve Hükûmet Başkanları 9. Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Türk Yatırım Fonu’nun mümkün olan en kısa sürede hayata geçmesi yararlı olacaktır. Fonun sağlayacağı mali imkânların iş birliğimizi kuvvetlendirip faaliyetlerimize ivme kazandıracağına inanıyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Devlet ve Hükûmet Başkanları 9. Zirvesi’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Önemli kararlara imza atılacak zirvenin Türk dünyası ve tüm insanlık için hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönem başkanlığını devrettiği Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’e başarılar diledi.
“Ülkelerimiz açısından fırsatlarla beraber riskleri de olan hassas bir dönemden geçiyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu dönemde aramızdaki iş birliği, dayanışma ve ahengi tüm alanlarda güçlendirmemizin çok daha kritik hâle geldiğini görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen sene İstanbul’da gerçekleştirilen tarihî zirvenin, Türk dünyasındaki kurumsal birlikteliğin güçlenmesi sürecinde bir kilometre taşı olduğunu hatırlattı.

Cumhurbaşkanı konuşmasında şunları kaydetti:
Konseyimizi teşkilata dönüştürürken, aynı zamanda özgün ve etkin bir yapının temelini de attık. İstanbul’da kabul ettiğimiz 2040 Türk Dünyası Vizyon Belgesi iş birliğimizin çerçevesini oluşturuyor. Siyaset, güvenlik, ticaret, gümrük, ulaştırma, enerji, sağlık, bilişim, eğitim, gençlik ve spor gibi alanlarda iş birliğimizi pekiştirelim istiyoruz. Bugün kabul ettiğimiz strateji belgesi de bizlere bir yol haritası sunuyor. Strateji belgemizdeki unsurların birer birer hayata geçirilmesinin hep birlikte takipçisi olalım.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Yatırım Fonu’nun da en kısa sürede hayata geçmesinin yararlı olacağını belirtti.

Türk Yatırım Fonu’nun da en kısa sürede hayata geçmesinin yararlı olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fonun sağlayacağı mali imkânların iş birliğimizi kuvvetlendirip faaliyetlerimize ivme kazandıracağına inanıyorum' dedi.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
Cok güldüm yaaa..O ülkelere seflik taslayan Cumhurbaskanimiz o ülkelerin icinde en fakir ülkenin Türkiye oldugunu unutmus gibi konustu.Böyle komik bir organi... Devamını Gör
Saray Kardeşliği