Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan İş Dünyasına Seslendi: 'Grev Tehdidi Olan Yere OHAL'den İstifade Edip Müdahale Ediyoruz'

etiket Erdoğan İş Dünyasına Seslendi: 'Grev Tehdidi Olan Yere OHAL'den İstifade Edip Müdahale Ediyoruz'

15 Temmuz kapsamında yabancı sermayeli yatırımcılarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Biz göreve geldiğimizde Türkiye’de OHAL vardı ama bütün fabrikalar grev tehdidi altındaydı. Hatırlayın o günleri. Ama şimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL’den istifade ederek anında müdahale ediyoruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan,15 Temmuz kapsamında yabancı sermayeli yatırımcılarla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin  kabul salonunda düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

 'İçinde yer aldığımız coğrafya, bizim handikabımız değil; tam aksine avantajımızdır. Hem siyasi hem ekonomik hem insani olarak bölgenin güvenli limanı olan Türkiye'nin farkı işte bu vasfıdır. Ülkemizin denklemde olmadığı hiçbir projenin bölgemizde ve dünyada yürütülebilmesi mümkün değildir' diyen Erdoğan, darbe girişimine ve Hamburg'da gerçekleştirilen G20 Zirvesi'ne değindikten sonra sözü Adalet Yürüyüşü'ne getirerek Kılıçdaroğlu'na eleştirilerde bulundu:

"25 gün yürüdünüz bir şey oldu mu? Hala kalkıp 'ülkede güvenlik yok' diyemezsiniz"

"25 gün yürüdünüz bir şey oldu mu? Hala kalkıp 'ülkede güvenlik yok' diyemezsiniz"

'İşte buyurun. 25 gün yürüdüler. Kimin güvenliğinde yürüdüler? Hükümetimizin güvencesinde yürüdüler. Herhangi bir şey oldu mu? Vatandaşlarımız herhangi bir şey yaptı mı? Ankara'dan çıkıp İstanbul'a kimin güvencesinde gittiler? Hükümetin, güvenlik güçlerimizin. Mitinglerinde herhangi bir şey oldu mu? Olmadı. Hala bu hükümete kalkıp da siz, 'Ülkede güvenlik yok' diyemezsiniz. İnsan utanır. Şu anda OHAL'le uğraşıp, duruyorlar. Kusura bakmasınlar, bu OHAL olmamış olsaydı bu kadar rahat ve huzurlu olarak bu adımlar atılamazdı'

"OHAL'i iş dünyası rahat çalışsın diye yapıyoruz"

OHAL'i biz iş dünyamız daha rahat çalışsın diye yapıyoruz diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Soruyorum. İş dünyasında herhangi bir sıkıntınız, aksamanız var mı? Biz göreve geldiğimizde Türkiye’de OHAL vardı ama bütün fabrikalar grev tehdidi altındaydı. Hatırlayın o günleri. Ama şimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL’den istifade ederek anında müdahale ediyoruz. Diyoruz ki hayır burada greve müsaade etmiyoruz çünkü iş dünyamızı sarsamazsınız. Bunun için kullanıyoruz biz OHAL’i.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

"OHAL'in çok da uzak olmayan bir gelecekte kalkması mümkün"

"OHAL'in çok da uzak olmayan bir gelecekte kalkması mümkün"

Ne kendi vatandaşlarımızdan ne de uluslararası yatırımcılardan herhangi birinin OHAL sebebiyle mağduriyet yaşamasının söz konusu olmadığını söyleyen Erdoğan, 'Böyle bir sorun yaşayan varsa lütfen, ilgili arkadaşlarımıza hatta doğrudan şahsıma başvursun. Ben takipçisi olacağım. OHAL'i bahane ederek, Türkiye'nin büyümesinin, gelişmesinin, ilerlemesinin önüne takoz koyan kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Terörle mücadelemizdeki ihtiyaç ortadan kalktığında, bu uygulamayı elbette sona erdireceğiz. FETÖ davaları yavaş yavaş şekillenmeye başladı. PKK ile mücadelede de önemli bir mesafe aldık. Dolayısıyla her ne kadar çok sınırlı bir alanda uyguluyor olsak da OHAL'in çok da uzak olmayan bir gelecekte kalkması mümkündür' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı'nın sözleri sosyal medyada da geniş yankı buldu

Cumhurbaşkanı'nın sözleri sosyal medyada da geniş yankı buldu
Cumhurbaşkanı'nın sözleri sosyal medyada da geniş yankı buldu
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1112
456
114
110
58
52
23
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
görüncek adam

Grev anayasal bir haktır. Sıçmış sıvamış yine. İşine gelen anayasa anayasa diye çemkirir işine gelmeyeni tehdit eder işte böyle. Çomarizm bunu gerektirir.

okcomputer

iyi bok yiyorsun. kendi ağzıyla demokrasi olmadığını itiraf etmiş ama bayramın adı "demokrasi bayramı"

PaZZ

Ohohoh :D Kardeşim agzina saglık gülmekten ölüyordum amk

Ülkede "25 gün " olay olmamasını güvenlik taktidiri olarak sunmasına mı söveyim yoksa ohalden " istifade" ettiğini kendi ağzıyla söylemesine mi bilemedim.Gre... Devamını Gör