Görüş Bildir
Haberler
Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Sonrasında Dolarda Sert Düşüş! 1 Dolar Ne Kadar, Kaç TL Oldu?

Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Sonrasında Dolarda Sert Düşüş! 1 Dolar Ne Kadar, Kaç TL Oldu?

Hacer Tonay
21.12.2021 - 14:43

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Kabine Toplantısından sonra ekonomi ile ilgili verdiği mesajlarla kamu bankalarının uygulayacağı yeni bir mevduat sisteminden bahsetti. Erdoğan’ın açıkladığı 'dövize endeksli mevduat', ayrıntıları tam olarak netleşmeden dolar kurunda bu gece tarihi düşüşe neden oldu. Merkez Bankası’nın faiz indirimiyle rekor üstüne rekor kıran döviz kurları Erdoğan’ın dövize çevrilebilir mevduat açıklamasından sonra bu gece sert bir düşüş ve dalgalanma yaşadı. Erdoğan'ın yaptığı açıklamalarının ardından dün 18 TL’yi gören dolar kuru, 11.10 TL seviyesine kadar düştü. Döviz kurundaki düşüş Kapalıçarşı'yı da hareketlendirdi. 21 Aralık 2021 Dolar fiyatları ne kadar oldu? 1 Dolar ne kadar? 1 Euro ne kadar? İşte hızlı dalgalanma yaşamaya devam eden döviz kurunda son durum…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam Kabine Toplantısının ardından ekonomide yeni düzenlemelere gidildiğini ve bunun için atılacak adımlardan bahsetti. Ekonomik dalgalanmaları düzeltmek adına dövize endeksli Türk lirası mevduat planını anlattı. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından döviz fiyatlarında hızlı bir düşüş başladı. Dolar, yüzde 30'dan fazla değer kaybederek 11 liraya kadar geriledi. Erdoğan’ın açıklamasından sonra yaşanan döviz kurundaki son gelişmeler neler? İşte 21 Aralık 2021 dolar ve Euro fiyatlarında son durum….

Kur Endişesi Ortadan Kalkacak!

Kur Endişesi Ortadan Kalkacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bankada TL mevduatı olarak parası bulunan vatandaşların kur endişesini de ortadan kaldıracak yeni araçların devreye alınacağını duyurdu.

Erdoğan, 'İnsanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak. Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını TL'den dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak' ifadelerini kullandı.

Kapalıçarşı’da Hareketlilik

Kapalıçarşı’da Hareketlilik

Bu sabah saatlerinden itibaren dövizdeki düşüş Kapalıçarşı'da hareketliliğe neden oldu. Selim Yeşilaycı, daha çok düşüş beklediklerini dile getirdi. Yeşilaycı, 'Biz döviz bozdurmadık. Borcumuz var, malzeme almıştık dolar olarak. O zaman dolar 10 liraydı sonra 18'e çıktı almadık. Şimdi 15 lira, daha da düşmesini bekliyoruz. Bu düşüş bizi sevindirdi ama bazı kişileri de üzdü. Dalgalanma kötü bir şey, sabit durduğu zaman hiç olmazsa önünü görüyorsun ama şimdi kimse önünü göremiyor. Adam altın almış bin liradan şimdi 800 lira o da zararda' dedi.

Dolar Bugün Kaç TL? 1 Dolar Ne Kadar? 21 Aralık 2021

Dolar Bugün Kaç TL? 1 Dolar Ne Kadar? 21 Aralık 2021

Dolar bugün 21 Aralık 2021 Salı günü 12.87 TL'den işlem görüyor. Dolar kuru dün akşam saatlerinde tarihi rekorunu kırarak 18.38’i test etmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrası sert bir şekilde geri çekildi.

Dolar Alış Fiyatı: 12.79 TL

Dolar Satış Fiyatı: 12.87 TL

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın