Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan 'Engelleniyoruz' Dedi, Vatandaşlara Tavsiye Verdi! 'Tasarruftan Yana Olalım'

etiket Erdoğan 'Engelleniyoruz' Dedi, Vatandaşlara Tavsiye Verdi! 'Tasarruftan Yana Olalım'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı ardından gündemde yer alan konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Son dönemde yaşanan ekonomik gelişmelerle ilgili de konuşan Erdoğan, 'sürekli engellemelere maruz kalıyoruz' diyerek, vatandaşlara tasarruf çağrısı yaptı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beştepe'de saat 15.50'de başlayan toplantı yaklaşık 3,5 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda alınan kararlara ilişkin açıklama yaptı.

Beştepe'de saat 15.50'de başlayan toplantı yaklaşık 3,5 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda alınan kararlara ilişkin açıklama yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

(İsveç'in NATO'ya üyelik süreci) 'Meclis'in açılmasıyla birlikte üzerimize düşeni yapacağız. Nihai kararı verecek merci TBMM'dir. Bizim hiçbir ülke ile çözülemeyecek sorunumuz yoktur. Diyalog ve diplomasiye alan açıldığı taktirde yanlış anlaşılmaların giderileceğine inanıyoruz. Son 21 yılda bunu pek çok kez başardık. Nice engeli aştık. Aynı başarıyı bugünde yakalamamızın önünde hiçbir mani bulunmuyor. Hem ülkemizin hem de AB'nin çıkarına olacak bu hamlelerin müspet neticelerini inşallah yakında göreceğiz.

Afetin etkilediği şehirlerde enkazları tamamen kaldırdık. Orta hasarlı binalarla ilgili çalışmalar sürüyor. Bölgede 507 bini konut olmak üzere 650 bin yapıyı devlet eliyle yaparak teslim etmeyi planlıyoruz. Mücbir sebep düzenlemesini depremde en çok yıkıma uğrayan illerimizde devam ettirmeyi kararlaştırdık. Konuyla ilgili detayları Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklayacak. Depremin istihdama etkisini en aza indirmek amacıyla başlatılan kısa çalışma ödeneğini 3 ay süreyle uzatıyoruz. 115 bin insanımızın istifade etmesini sağlayacağız. Depremlerin maliyeti 104 milyar doların üzerinde. Deprem kaynaklı harcamlaarın 762 milyar liraya ulaşmasını bekliyoruz. 

'Enflasyonu düşürecek tedbirler alacağız'

'Enflasyonu düşürecek tedbirler alacağız'

Türkiye’yi istihdamı ve üretimiyle büyütme hedefimizden en küçük bir geriye gidiş söz konusu değildir. Kullanılan araçlar farklılaşsa da varmak istediğimiz menzil değişmemiştir. Ülkemizin her meselesini nasıl çözmüşsek, bugünkü sıkıntıların üstesinden de geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Biz ülke ekonomisini sonuçlarla uğraşarak değil sebepleri ortadan kaldırarak büyüttük. İstihdamı artıracak, enflasyonu düşürecek, finansal düzelmeyi sağlayacak her tedbiri alacak, uygulayacak ve ortaya çıkan zenginliği her bir ferde yayacak bir politika izliyoruz. Bu dönemde de politikamızı hayata geçirirken önümüze çıkan zorluklar var. Sadece arz-talep ilişkisine kurulu teorilerin ülkemizde karşılık bulamadığı bir gerçektir.

'Tasarruftan yana olalım'

'Tasarruftan yana olalım'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Siyasi, ekonomik ve askeri olarak güçlenen bir Türkiye fotoğrafı kimsenin işine gelmiyor. Bu yüzden sürekli gizli açık engellemelere maruz kalıyoruz. İnsanımızın tasarruf alışkanlığında döviz ve altın ağırlıklı yer tutuyor. Bu varlıkların istihdama ve üretime katkısı olmuyor. Gelin, verim ekonomisinden yana olalım. Tasarruf ekonomisinden yana olalım, israf ekonomisini bir kenara koyalım. Türkiye gibi rezerv paraya sahip olmayan ülkelerin çözüm yollarına ihtiyacı bulunuyor. Ülkemizin önünde istihdam ve üretim dışında çözüm olmadığı için kendi politikamızda ısrar ediyoruz. Ülkemize 10 mliyarlarca dolarlık yatırım sözü alıyoruz. Bunların büyük bölümünü varlık satışı değil istihdama yönelik projeler oluşturuyor.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
224
181
115
19
11
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Soylu

Dolmuş indi bindi 17 TL olmuş. İndirecez diyor hala. Yaşamak için 1 günlük param kaldı. Baba evine döneceğim. Lüks ve şatafatın içinde boğulup ölüp gidin inş... Devamını Gör

demet s.

bir akp atasözü der ki "itibardan tasarruf olmaaaz"

Önce sen yap tasarrufu amk, sarayından az birşey kıssan 1milyon kişinin yaptığı kadar eder

fark

Daha yeni kendi maaşına 40 bin tl zam yapıp bize tasarruf yapın diyor

.

ne iktidarda ne muhalefette gram utanma yok diri dirisi yanasıcalar

Nevergoback

Muhalefet satilmis zaten Hatirla Chp lideri yok sokaga cikmiyok dedi En dogal hak milletin sokaga cikmasi Saray muhafizi bu chp satilmis