Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Misilleme Kararı: 'ABD'li Bakanların Mal Varlıklarını Donduracağız'

etiket Erdoğan'dan Misilleme Kararı: 'ABD'li Bakanların Mal Varlıklarını Donduracağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit'e yaptırım kararına aynı şekilde karşılık verileceğini söyledi. Erdoğan, 'Bugün arkadaşlarıma talimatı veriyorum, Amerika'nın Adalet ve İçişleri Bakanlarının Türkiye'deki mal varlıklarını donduracağız, varsa'  dedi.

ABD, Rahip Brunson'un tutuklanmasında sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım kararı getirmişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi öncesinde dışarıdaki partililere hitap etti.

Partilileri selamlayan Erdoğan, 'Bugün partimizin Genel Merkez Kadın Kollarının olağan kongresini yapıyoruz. Ayın 18'inde de inşallah bu defa Genel Merkezin olağan kongresini yapacağız. Bu kongrelerle inşallah 2019 yerel seçimlerine hazırlık startını veriyoruz.' dedi.

"Stratejik ortaklığımıza yakışmayacak bir adım"

"Stratejik ortaklığımıza yakışmayacak bir adım"

ABD'nin yaptırım kararının stratejik ortaklığa yakışmadığını ifade eden Erdoğan, 'Amerika ciddi bir saygısızlık yapmıştır.Benim kalkıp İçişleri Bakanımı, Adalet Bakanımı, Brunson ile ilgili olarak, 'onu yakından takip etti, ona şöyle yaptılar, böyle yaptılar' demek suretiyle Amerika'daki mal varlıklarına el koyuyoruz mantığı, mantık değildir. Bugün arkadaşlarıma talimatı veriyorum, Amerika'nın Adalet ve İçişleri Bakanlarının Türkiye'deki mal varlıklarını donduracağız, varsa' dedi.

"Trump çok büyük bir oyuna gelmiştir"

"Trump çok büyük bir oyuna gelmiştir"

Erdoğan, şöyle devam etti: 

'Türkiye bu yaklaşımla terbiye edilemez. Bu sadece evangelist ve siyonist bir yaklaşımdır. Sn. Trump burada çok büyük bir oyuna gelmiştir. Bu oyunu Sn. Trump'ın bozması gerekir. Biz bu noktada kararlıyız. Biz dürüst olduğumuz için aynen devam bu kararımızda devam edeceğiz.

"Bizimle bir takasa girme"

"Bizimle bir takasa girme"

Hakan Atilla

6 kez Amerika'ya girip çıkan Halk Bankamızın Genel Müdür Muavinini tutuklamak suretiyle kalkıp da bizimle bir takasa girme. Biz her zaman dik durduk ama asla dikleşmedik. ABD'nin çok basit meseleleri büyütmesinin bu arada sapla samanı karıştırmasını üzüntüyle takip ediyoruz. Türkiye'ye geri adım attıracaklarını sananlar bu ülkeyi ve bu milleti hiç tanımamışlar demektir. Biz dış politikamızı hiçbir zaman yalanlar üzerine kurmadık her zaman dik durduk. Türkiye'yi bu tür adımlarla terbiye edemezsiniz.'

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
300
138
36
21
15
13
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatih Selim Aktaş

ABD li bakanların türkiyede malı mı varmış ? ABD nin türkiyede sahip olduğu tek mal akpdir. ve bayağıda mal bir maldır.

Kaan Yılmaz

Son dakika: Amerikali bakanin Turkiye ziyaretinde alip goturmeyi unuttugu etli ekmek donduruldu.

Türkiye ABD nin mal varlıklarına el koyacaksa mecliste akp li vekil kalmaz :)