Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan 'McKinsey' Açıklaması: 'Gerek Yok, Biz Bize Yeteriz'

etiket Erdoğan'dan 'McKinsey' Açıklaması: 'Gerek Yok, Biz Bize Yeteriz'

Emre Ordu
06.10.2018 - 12:26 Son Güncelleme: 06.10.2018 - 17:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan, danışmanlık şirketi McKinsey konusunda 'Bütün Bakan arkadaşlarıma, 'Bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız' dedim. Hiç gerek yok, biz bize yeteriz' dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam Eliz Hotel'de düzenlenen AK Parti 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılış konuşmasını gerçekleştirdi. 

Erdoğan konuşmasında özetle şunları kaydetti:

"Her kriz beraberinde bir çok fırsatı da getirir"

"Her kriz beraberinde bir çok fırsatı da getirir"

'Türkiye tarihinin en büyük ekonomik saldırılarına maruz kalmasına rağmen 2 ayı bulmadan durumu büyük ölçüde kontrol altına aldık. Döviz kurunun bir anda böyle bir artış göstermesini ekonomik sebeplerle izah mümkün değildir. Ekonomide eksiklerimiz, sıkıntılarımız elbette var. Seçimlerin hemen ardından zaten kolları sıvamış, ekonomik reformlar için hazırlıklara başlamıştır. Gerçeklerle yaşananlar arasında büyük orantısızlık var ki işin altında başka şeyler aramak durumunda kalıyoruz.  Her kriz beraberinde bir çok fırsatı da getirir.

"Milletimizi fırsatçıların insafına terk etmeyeceğiz"

"Milletimizi fırsatçıların insafına terk etmeyeceğiz"

Bizler ilk göreve geldiğimizde ülkemizin hali ekonomik olarak neydi hatırlayın. Ülkemizi çok kısa sürede nereye getirdiğimizi unutmayın.  Bu işin tedavi yollarını da biliyoruz. Kısa zamanda bu işi toparladık ve yolumuza devam ediyoruz. Özel sektörümüzün bu krizi fırsata çevirecek maharete sahip olduğuna inanıyorum. 2 aydan sonra yeniden bir toparlama ve yükseliş dönemine girdiğimizi görüyorum. Bazıları krizi fırsata çevirmekle fırsatçılığı birbirine karıştırıyor. Milletime sesleniyorum. Bunun adı fırsatçılıktır. Milletimizi fırsatçıların insafına terk etmeyeceğiz, bunu böyle bilsinler.

"Kriz yok, manipülasyon var"

"Kriz yok, manipülasyon var"

Ana muhalefetin başındaki zat Filistin'den girip rotayı ekonomiye çevirdi. Kriz diyor. Türkiye'de bir defa kriz yok. Önce bir ekonomiyi öğren. Türkiye'de ekonomiyle alakalı bir manipülasyon var, manipülatif bir hareket var. Bununla bir fatura kesmeye çalışıyorlar, sen de bu faturanın aktörleri arasında yerini alıyorsun. Türkiye'de ekonomik kriz yok, manipülasyon var. Bu konuda söyledikleri de aslında kendisinin meselenin ne kadar dıişında olduğunu gösteriyor. Ya ne kadar zavallısın.

"Fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız dedim"

"Fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız dedim"

Türkiye'nin bu kadar kısa sürede bu kadar büyük yatırımları hayata geçirmesini hala anlamayan birine anlatmayı söz israfı olarak görüyorum. Kamu özel ortaklığını Türkiye nasıl başardı bunu anlatın dediler G-20 Toplantısı’nda. Bu zat ücreti mukabil tutulmuş bir danışmanlık şirketi üzerinden aklı sıra bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Tüm  arkadaşlarımıza söyledim, bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız dedim. Gerek yok, biz bize yeteriz. Bu zata değil ama bu zatın hezeyanlarıyla aklı karışmış olan varsa izah etmek isterim. Evet, bir dönem Türkiye savunmadan tarıma her şeyini Amerika'ya teslim etmiştir. Türkiye bu felaketi tek parti CHP ve milli şefi İnönü döneminde yaşamıştır.'

Akşener'den McKinsey kararına destek

Akşener'den McKinsey kararına destek

Akşener, Yenikapı Etkinlik Alanında düzenlenen Elazığ Tanıtım Günleri'ni ziyaret etti. 

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'li şirket McKinsey'den fikri danışmanlık hizmeti alınmayacağına yönelik açıklamasının sorulması üzerine, 'Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu kararını elbette çok olumlu buluyoruz. İlk bu tavra, hizmet alımına karşı çıkan siyasi parti biziz. Dolayısıyla uyarılarımızın dikkate alınmasından memnuniyet duyuyoruz. Doğru bir iş yapılmıştır.' değerlendirmesini yaptı.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
351
129
86
58
33
16
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

ikinci Fotoğrafa bakın Ortada emine erdoğan olan. yüzlerine bakın ama iyi bakın haram yemekten ne hale dönmüşler. çok iyi bakın çok zenginler demi ama içleri... Devamını Gör

Mr Logical

Nasıl yani? Ekonomi bakanı kendisinin haberi ve izni olmadan, gidip bir Amerikan şirketi ile mi anlaşmış?

Ersin İdmanyurdu

vallahi bu hükumet yanlısı gazeticilere çok acıyorum. ölümüne savunduğu şeyden 1 haftada vazgeçmek zorunda kalıyor.