Görüş Bildir
Haberler
Ercan Altuğ Yılmaz Yazio: Akıllı Yatırımın Adresi: AÖS

etiket Ercan Altuğ Yılmaz Yazio: Akıllı Yatırımın Adresi: AÖS

Ercan Altuğ Yılmaz
26.03.2022 - 11:08 Son Güncelleme: 26.03.2022 - 22:21

Hisse senetleri, alım-satım, grafikler, portföyler, piyasalar... Dünyanın bilinen ilk borsası Aizanoi’den bugüne borsa, temel mantığını koruyarak gelişip büyümeye devam ediyor ve küresel ölçekte yatırımcıları kendine çekiyor. Günümüzde hayatın yoğun temposundaborsaya dair gelişmeleri, grafikleri, stratejileri takip etmek, finansal hesaplamaları yapmak, hisse analizlerini incelemek ayrı bir efor ve zaman istiyor elbette. Bunun yanında yatırımcıların,borsada güne başlarken piyasaların yönü doğrultusunda analizlere dayalı bilgilere, piyasalara dair haberlere erişebilmesi de yatırım tercihleri açısından büyük önem taşıyor.

Pekitüm bunları takip etmenin yolu bir tık uzağınızda desem? Nasıl derseniz, cevabım Akıllı Öneri Sistemi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akıllı Öneri Sistemi (AÖS), Halk Yatırım bünyesinde yer alan dijital yatırım platformu.

Akıllı Öneri Sistemi (AÖS), Halk Yatırım bünyesinde yer alan dijital yatırım platformu.

AÖS, kullanıcılarına her gün yeni işlem önerileri sunmanın yanı sıra piyasaya dair stratejileri, akıllı grafikleri, Endeks 30 şirket performanslarını ve piyasa anketlerini kullanıcılar ile buluşturuyor. Kullanımı oldukça kolay olan uygulamanın ara yüzü 13 ana modülden oluşuyor. Üstelik piyasalara dair oldukça detaylı verilere ulaşabileceğiniz bu modüllerin büyük bir bölümü ücretsiz!Eğer “Henüz borsa yatırımcısı değilim fakat finansal okuryazarlığımı geliştirebileceğim, piyasaları takip edebileceğim bir platform arıyorum” diyorsanız AÖS sizler için de biçilmiş kaftan. Misafir kullanıcı girişi ile AÖS’ün ücretsiz sunduğu modüllerden faydalanabiliyorsunuz. 

Halk Yatırım bünyesinde yer alan uzman ekiplerce hazırlanan, teknoloji ve yapay zekaile desteklenenmodüller, yatırım kararları alma konusunda kullanıcılara yol gösterici nitelikte. Gelin uygulamaya ve modüllere yakından bakalım. 

Model Portföy, Halk Yatırım Araştırma Departmanı tarafından yapılan analizleri ve 12 aylık getiri hedeflerini ücretsiz olarak kullanıcılarla buluşturuyor. Modül, şirket değerlemeleri ile bu şirketler arasından en iyi tercihleri yaparak oluşturulan bir portföy sunmakta. Model portföykullanıcılara yalnızca anlık borsa verileri akışını sağlamakla kalmıyor. Bunun yanında orta-uzun vade önerilerini paylaşarak,  geçmiş dönem ve anlık performansları inceleyebilme imkanıtanıyor. Performans grafiklerini inceleyerek, hisselerin tüm yıl boyunca nasıl bir performans ortaya koyduğunu görebilir, tarihleri kendinize göre filtreleyerek ilgili döneme ait getirileri inceleyebilirsiniz. Performans Raporum bölümünden de yine belirlediğiniz tarih aralığında daha detaylı verilere erişim sağlayabilirsiniz.

Akılı Grafikler, BİST 30 paylarını yapay zeka teknolojisi ile inceleyerek, borsa açılışından gün sonuna kadar her iki yön için de kullanıcılara önerilerde bulunuyor.

Akılı Grafikler, BİST 30 paylarını yapay zeka teknolojisi ile inceleyerek, borsa açılışından gün sonuna kadar her iki yön için de kullanıcılara önerilerde bulunuyor.

AÖS bu modül ile raporda yer alan metodolojiye uygun ön plana çıkan payları işlemler başlamadan kullanıcılar ile paylaşıyor ve gün başından gün sonuna kadar olan performanslarını takip ederek sonuçlarını kullanıcılara sunuyor. Böylece her gün, analizin performansını takip etmiş ve önerileri almış oluyorsunuz. Bu analizler, içinde bulunduğunuz güne özel olarak hazırlandığından dolayı zamanla sınırlı veriler içeriyor. Akıllı grafikler modülünde “Getiri Tablosu” ve “Performans Grafikleri” ekranlarına, herhangi bir ücret ödemeden erişim sağlayabiliyorsunuz.

Güne Başlarken Modülü, Halk Yatırım’ın Yatırım Danışmanlığı Departmanı tarafından oluşturulan teknik stratejileri, sadece o güne özel olarak BIST100 endeks, Dolar-TL kuru, Altın Oz./Gr ve paylar ile ilgili bilgileri kullanıcılar ile paylaşıyor. Bu modül sadece Yatırım Danışmanlığı müşterilerine özel olup, elektronik ortamdan, yani sanal şubeden Yerindelik Testi ve sözleşmesini tamamlayan müşterilerin kullanımına sunuluyor. AÖS, bu modül ile ön plana çıkan stratejileri güne başlamadan kullanıcılarınailetiyor. Bu sayede her gün bu stratejiler ile alım satım işlemlerinizde yol göstermeyi amaçlıyor.

Yatırım Fonlarım modülü, belli başlı kurumların fonlarını kullanıcılar için analiz eder, anlık takip ve özel fon raporlarını kullanıcılara sunuyor. Dağılım Önerileri sekmesinden, grafikleri ile çeşitli dağılım tablolarını inceleyebilir, Yatırım Fonları Performansları sekmesinden, belirlediğiniz tarih ve fon grubunun haftalık – aylık - yıllık getirilerini ve daha birçok veriyi görebilirsiniz.

Finansal Hesaplamalar, sermaye piyasalarında en sık kullanılan hesaplama türleri baz alınarak oluşturulan, pratik ve kolay çevirici menülere sahip bir modüldür.

Finansal Hesaplamalar, sermaye piyasalarında en sık kullanılan hesaplama türleri baz alınarak oluşturulan, pratik ve kolay çevirici menülere sahip bir modüldür.

Sermaye ve temettü hesaplama, döviz çevirici, VIOP hesaplama gibi birçok menü, alt menüler ile beraber kullanıcılara ücretsiz sunuluyor.

Hisse Analizim, Türkiye’nin en geniş veri evreni üzerinde pay piyasasına ilişkin güncel ve özelleştirilmiş analizlere erişim imkanı sunan AÖS modülü olarak karşımıza çıkıyor. Bu modül kullanıcılara ücretsiz olarak BİST, Dolar, Euro, Altın grafiklerinin yanında, “Borsada Bugün”, “Seans İstatistikleri”, “En Çok Yükselen Hisseler”, “En Çok İşlem Gören Hisseler”, “Sektörlerde Son Durum”, “Tahvil / Bono”, “Repo Piyasası”, “Merkez Bankası Döviz Kurları”, “Serbest Piyasa Döviz Kurları” gibi önemliverileretek bir modül üzerinden ücretsiz erişim imkanı sunuyor.

AÖS, Yatırım Danışmanlığı Önerleri, Müşteri Raporu, Hayat Anket modüllerini Halk Yatırım müşterilerine özel sunarken, Yatırım Fonlarım, Fon Analizim, Hisse Analizim, Pay Tedbirleri ve Duyurular modüllerini tüm kullanıcılarla ücretsiz olarak paylaşıyor. Geniş çerçevesi ile kullanıcıların yatırım süreçlerine ışık tutan AÖS, web tarayıcılar ile erişime ek olarak iOS ve Android tabanlı olarak mobil kullanım kolaylığı da sunuyor.

Siz de Aös / Hoşgeldiniz adresinden ya da AppStore ve Google Play aracılığıyla, Halk Yatırım Akıllı Öneri Sistemi uygulamasını mobil cihazlarınıza indirerek borsaya dair en kapsamlı verileri anlık takip edebilirsiniz.

Bu yazı GamFed Türkiye Gönüllülerinden Pınar Turan’ın katkılarıyla hazırlanmıştır.

Twitter

Instagram

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın